Weekend-ul educației prin artă | Post-Educația la final

post-educația
Distribuie:

Post-Educația organizează între 7-9 decembrie 2023 la Laboratorul Speculativ DM (strada Gheorghe Lazăr, 11) un „weekend al educației prin artă” care vizează tot ce au făcut până acum ci anume : expoziții, ateliere despre artă, educație, tehnologie și ecologie.

Proiectul Post-Educația|Pedagogii ale crizei demarat de asociația Doar Mâine ajunge la capăt după doi ani plini de activități, evenimente, ateliere, expoziții și conferințe multidisciplinare.


Acest proiect a apărut în urma unei nevoi care e din ce în ce mai simțită în învățământ și propune tot felul de metode alternative. Pornind de la premiza că totul se schimbă a pornit și inițiativa Post-Educația de a prezenta noi metode de pedagogii prin care copiii pot învăța.
Weekend-ul educației prin artă este evenimentul final al proiectului Post-Educația. Pedagogii ale crizei 2023 În perioada 7-9 decembrie, vom organiza un atelier cu artista Diana Serghiuță, vom vernisa o expoziție cu rezultatele proiectului, ale atelierelor desfășurate pe parcursul anului, o prezentare a experiențelor participantelor Ileana Aciocârlănoaei și Alexandra Irimia în programul Youth Exchange al Festivalului Ars Electronica de la Linz, Austria. De asemenea, vom avea o discuție cu Vincent Adali și Leonard Pabisch din cadrul programului Create Your World de la Ars Electronica, despre filmul lor Die blaue Stunde.
Ca parte a stației Orizonturile cunoașterii din cadrul programului TM2023, vom avea ca invitați în cadrul expoziției partenerii noștri Foc și Pară (Indecis) și Minitremu din Timișoara care vor expune o serie de rezultate ale proiectelor În afara școlii și Culture Quest desfășurate anul acesta.- Post-Educația

post-educația
Sursă: Post-Educația

Programul evenimentului:

În 07.12.2023, între orele 15.00-17.00 va avea loc Artist talk & workshopDie blaue Stunde” & „Ambivalence-glued” cu Vincent Adali și Leonard Pabisch la Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi” Arad.
Între 07-08.12.2023 Atelier Criza din/de lângă mine cu Diana Serghiuță la Atelierele UAP din Parcul Pădurice (str. Miron Costin nr. 2C, Arad).
•În 08.12.2023, ora 18.00 va avea loc Vernisajul expoziției Weekend-ul educației prin artă la Spațiul Laborator Speculativ DM (str. Gheorghe Lazăr nr. 11, Arad)
• Între 09-22.12.2023Vizite ghidate în cadrul expoziției Weekend-ul educației prin artă.

Informații suplimentare despre participanți și activități pot fi accesate aici: https://posteducatia.ro/…/weekend-ul-educatiei-prin-arta/.


post-educația
Sursă: Post-Educația

Post-Educația. Pedagogii ale crizei și-a propus să dezvolte un ecosistem cultural care să susțină educația în abordarea crizelor actuale (climatice, energetice, politice, epidemiologice etc.) și în crearea de strategii pentru un viitor sustenabil, prin valorificarea rolului critic și emancipativ al artei și cel inovativ al noilor tehnologii.

În cadrul proiectului am organiza o serie de evenimente deschise publicului larg printre care: conferința Post-educația în care am invitat teoreticieni ai artei, filosofi, pedagogi etc., expoziții realizate de studenți și elevi din Arad, Timișoara și București, ateliere de idei organizate în aer liber, mai multe sesiuni de mediere culturală la Complexul Muzeal Arad și ateliere pedagogice pilot cu artiști din țară și străinătate.
În afara scolii constă într-o serie de evenimente care se concentrează pe dezvoltarea de proiecte colaborative menite să creeze puncte de intersecție între pedagogie și artă, și în special între artiști, studenți, educatori și persoane interesate de alternative educaționale.
Prin aceste întâlniri se pot dezvolta noi instrumente de învățare prin care arta contemporană poate contribui la domeniul educației sub forma unor experiențe de dezvoltare estetică și colectivă, prin care copiii și tinerii pot intra în contact cu procese artistice care generează dialog și reflecție și ajutați-i să-și dezvolte propria viziune asupra vieții. Este o pedagogie care continuă tradiția educatorilor constructiviști, unde învățarea bazată pe experiența directă este obiectivul principal, iar arta și gândirea critică pot fi învățate cel mai bine prin întâlniri informale cu artiști contemporani.
Culture Quest reprezintă un ansamblu de evenimente care au ca scop popularizarea științei prin mijloace artistice și metodologii pedagogice alternative, derulate în colaborare cu artiste/artiști/artistx și instituții dedicate cercetării științifice din Timișoara. Seria de evenimente Culture Quest mută focusul de pe tehnologie pe cercetarea științifică prin acțiuni hibride între știință, artă și tehnologie cu conținut educativ, în care laboratorul de cercetare devine un spațiu de transfer de cunoștințe științifice și artistice.

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.

Categorie: Educație
Etichete: Arad, doar mâine, laborator speculativ dm, Pedagogii ale crizei, post-educatia, Timișoara 2023
Distribuie:
Articolul anterior
Ziua Națională a României: fapte, legi și controverse
Articolul următor
51 de polițiști ai IPJ Arad au fost avansați în grad, de Ziua Națională a României

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

uta poli iasi large

Șapte zile productive

Politehnica Iași – UTA 0-2 (0-0) 28 aprilie 2024, ora: 18,15, stadion: ,,Emil Alexandrescu”, temperatura 16 , spectatori: 4500. Au marcat: Imoh (62), Luckassen (84). Poli Iași (antrenor Tony da…
uta otelul 3 large

URA ȘI (ÎNAPOI) LA GARĂ!

UTA – OȚELUL GALAȚI 3-1 (0-0) Au marcat: Omondi (62), Luckassen (78), R. Pop (81) – Cisotti (90+4) 25 aprilie 2024, ora: 16.45, stadion: „Francisc Neuman”, temperatura: 12°C, spectatori: 7500.…