[ACTUALIZARE 2] A fost finalizat rechizitoriul și s-a dispus trimiterea în judecată a Biancăi Ioniță, femeia care a dat ȚEPE cu „fonduri europene nerambursabile” 

Bianca Ioniță
Distribuie:
[ACTUALIZARE 2] 

Biroul de Informare şi Relații Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad este împuternicit să aducă la cunoștinţa opiniei publice următoarele:

Prin rechizitoriul din data de 17.05.2023 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatei I.I.-B., aflată sub control judiciar, în vârstă de 34 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, prev. de art. 291 al. 1 C.p. şi înşelăciune, prev. de art. 244 al. 1,2 C.p., cu aplic. art. 35 al. 1 C.p.

În fapt, în perioada mai 2022-februarie 2023 inculpata a pretins şi primit

de la martorele denunțătoare M. S. şi M. C. suma de 4% din suma de 311.370,5 lei (în total 12.454 lei) în mod direct şi pentru sine, lăsând să se creadă că are influență asupra unor funcţionari publici din cadrul Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului – Direcția Generală Antreprenoriat şi Programe de Finanțare – cu atribuţii privind aprobarea proiectelor nerambursabile din fonduri europene ( pe care trebuia să le întocmească şi depună în numele societăților comerciale C. M. SRL, având ca administrator pe M. S. şi A. SRL, având ca administrator pe M. C.) şi, totodată, uzând de mijloace frauduloase şi profitând de lipsa de experiență şi de vârsta tânără a persoanelor vătămate, a indus în eroare persoanele vătămate M. S., în calitate de administrator la SC C. M. 2020 SRL şi M. C., în calitate de administrator la SC A. SRL, creând aparența că urmează să redacteze şi să depună proiecte pentru ca persoanele vătămate să beneficieze de fonduri nerambursabile (europene) în cadrul proiectelor „START-UP NATION ROMANIA, MICROINDUSTRIALIZARE, FEMEIA MANAGER, DIGITALIZARE, AJUTOR DE STAT PENTRU ACHIZIŢIE TEREN- TÂNĂRUL FERMIER, PROIECT EUROPEAN PENTRU CONSTRUCŢIE LABORATOR-COFETĂRIE”, cu consecința însușirii sumei de 311.370, 5 lei, depusă de către persoanele vătămate în conturile indicate de către inculpată – reprezentând cofinanțare în cadrul proiectelor respective, deși inculpata nu a întocmit şi depus spre aprobare/validare proiectele susmenționate (cu excepția proiectului „Femeia Manager”).

Dosarul a fost înaintat Tribunalului Arad spre competentă soluționare.

***

[ACTUALIZARE 1] (11 mai 2023): Cine este Bianca Ioniță, femeia care a dat ȚEPE cu „fonduri europene nerambursabile” atâtor fraieri încât „ăia care au dat doar primii 500 de Euro nici nu mai are rost să dea bani la avocați”

O arde pe mangleală la modul profesionist, o face demult și are și talent la asta!… A dat țepe la popi, civili și militari (bărbatului cu care fost căsătorită i-a luat, odată cu sulta, și contul de facebook, emailul… l-a lăsat practic fără identitate electronică: contul ei de facebook se intitulează https://www.facebook.com/nicu.verdes – domnul Verdeș fiind militar). Își schimbă numele odată la câțiva ani în funcție de zonă și o găsești maxim pe Revolut dacă vrei ceva cu ea.
A ridicat înșelăciunea și evaziunea (nu doar) fiscală la rangul de artă. Are sute de „persoane vătămate care i-au virat banii în mai multe conturi”, iar „prejudiciul estimat de aproximativ 311.000 de lei” e o glumă față de suma reală… pe care – ca orice escroc care se respectă – a *utut-o pe țoale, excursii, mașini! Vorba unui tovarăș ai cărui tovarăși au luat și ei țeapă: „Numa` un telefon am dat la Turnu Severin și mi-or recitat ăia câteva zeci de acolo… că acolo o ardea în ultima vreme! Ăia care or dat prima tură de 500 de Euro nici nu mai are rost să dea bani pe avocat!”

Poza asta cu „actualul iubi”, care avea 69 de like-uri și două comentarii azi-dimineață e postată alaltăieri – cu o zi înainte de a o lua „mascații”:

 

Inkedbianca ionita cover

Împreună cu iubi ăsta, zici că-s un soi de Bonnie și Clyde mai pe peace&love. Până să nu-și ia Passat nou (anul trecut) o ardeau cu taxi: Fântânele – Timișoara, Fântânele – Drobeta Turnu Severin… pe unde au făcut polițiștii ieri percheziții.
„Se lăuda că are oameni la București, care sunt în «aceeași echipă» cu ea. Avea și câțiva pe care i-a rezolvat, cu start-up-uri, granturi… cu actele și pozele lor venea la tine și prindeai încredere. Casa din Fântânele e a ei, cu banii jos a cumpărat-o, a renovat-o și a trecut-o pe părinți. Nu are nimic pe numele ei… niciunul nu suntem așa de naivi încât să credem că mai putem recupera ceva. În general lua de la ăștia mici, cu afaceri la început. Sunt oameni în Arad care i-au dat 2.000, 7.000, 9.000 de Euro” – aflăm „ce-am ratat”…

Na… vorba lu` Băse – „aici sunt banii dumnevoastră!”… la Bianca Ioniță, pe facebook-ul lu` unu` Verdeș.

 

……………………………………………………….

[TITLUL INȚIAL] (10 mai, 2023) O femeie de 34 de ani din Fântânele a fost reținută pentru o ȚEAPĂ ÎN SERIE cu „redactarea de proiecte, în vederea obținerii de fonduri europene nerambursabile”

Bianca Iulia Ioniță pe numele ei, venită „cu pluta, de undeva” și locuind fără forme legale în comuna Fântânele, a țepuit o grămadă de oameni din județele Arad și Timiș cu o – deja clasică… ecranizată – „redactare de proiecte, în vederea obținerii de fonduri europene nerambursabile”… A convins naivi că-i va ajuta să acceseze granturi, oamenii i-au trimis bani fie în conturile deschise la bănci, fie chiar prin REVOLUT… și așa s-a născut știrea care urmează, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 311.000 de lei.

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Arad, sub coordonarea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, împreună cu polițiștii Serviciului Criminalistic, au pus în aplicare, în dimineața zilei de 10 mai a.c., trei mandate de percheziție domiciliară.

Din cercetări, a reieșit că, în perioada mai 2022 – februarie a.c., o femeie de 34 de ani, din Fântânele, prin inducere în eroare, ar fi pretins și încasat sume de bani, de la persoane fizice și juridice, în schimbul redactării de proiecte, în vederea obținerii de fonduri europene nerambursabile, în cadrul mai multor granturi.

Persoanele vătămate au virat banii în mai multe conturi, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 311.000 de lei.

Perchezițiile au avut loc în județele Arad și Timiș, în urma activităților fiind ridicate, în vederea continuării cercetărilor, documente cu valoare probatorie.

Femeia a fost reținută pentru 24 de ore, urmând a fi prezentată magistraților Tribunalului Arad cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și înșelăciune, ambele în formă continuată.

Activitatea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Biroul de presă al IPJ Arad

Categorie: Culise
Etichete: evaziune fiscala, inselaciune, Ioniță Iulia Bianca, parchetul de pe langa tribunalul arad, percheziții, Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Arad, redactarea de proiecte în vederea obținerii de fonduri europene nerambursabile
Distribuie:
Articolul anterior
În intervalul 29 mai – 07 iunie se derulează o nouă acţiune de dezinsecţie în municipiu
Articolul următor
[ACTUALIZARE 2] SCU – replică ÎNSOȚITĂ DE DOCUMENTE la aberațiile lui Meszar
Bagă un „16”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

UTA Official App

UTA Official App
DOWNLOAD