[ACTUALIZARE] Ne-am întâlnit cu Gelu Sida însuși… iar acum suntem ceva mai luminați la capitolul RĂZBOIUL NUNȚILOR, frontul Hălmagiu și mai informați pe tematica CE ARE PORCUL CU POLITICA și DE CE

halmagiu
Distribuie:

 

Nu doar că e cinstit – e OBLIGATORIU din punct de vedere JURIDIC să acordăm oricăruia dintre oamenii a căror activitate în spațiul public o contestăm – indiferent câte probe directe și indirecte am deține de la oamenii care îl reclamă! Deontologia jurnalistică rămâne, deja, o problemă aproape secundară când vorbim despre Audiatur et altera pars  –  principiul sacru după care se ghidează ORICE JUDECATĂ… dar mai ales una de valoare.
Acestea fiind clarificate, vom da „delete” oricărui comentariu care sugerează orice altă interpretare la întrebarea „de ce v-ați întâlnit cu Gelu Sida?”

Ne-am întâlnit (pluralul persoanei I este obligatoriu, pentru că n-am fost doar doi) cu Gelu Sida „la noi acasă… pe terenul nostru, în Vlaicu” – am avut pretenția asta și mi s-a respectat. Am avut o discuție de vreo 30 de minute care a început prin prezentarea unui plic cu acte – pe care ni le-a și lăsat și cărora le-am făcut fotocopii și le-am publicat cu acordul său – vezi GALERIA FOTO.
N-am înregistrat „pe nașpa” discuția pentru că ÎN PRINCIPIU nu înregistrăm pe nimeni fără să-i cerem acordul și SUBIECTIV pentru că urăsc discuțiile înregistrate… mai ales „pe nașpa”.

Reproduc în continuare ce am procesat din replica lui Gelu Sida la cele două articole ale noastre – care, am înțeles, s-au soldat cu mai multe lacrimi (unele de supărare, altele de veselie) decât victime… ceea ce chiar ne bucură! -, cenzurez din rezumat partea care am convenit de comun acord „să nu apară” (urmând să apară când TREBUIE să apară) și… de restul, să înțeleagă fiecare ce poate, cu propriul său cap.

„Nu – sala nu are autorizație de construcție pentru că, de trei ani, cererea stă în așteptare la Primăria Hălmagiu… s-au purtat sute de discuții pe această temă și nu înțeleg boicotul ăsta intenționat, parcă în ciudă! În schimb, dețin autorizații pentru restaurant – un loc în care, puteți întreba pe oricine, se mănâncă cel mai bine din zonă -, cantină, carmangerie (am a doua carmangerie, ca mărime, din județ, după cea a domnului Muscă). 

almar 4

 

almar 7

almar 6

„De-a lungul ultimilor ani (în care, din nefericire pentru unii m-am dezvoltat continuu) am avut controale de la toate instituțiile statului și nu mi s-a găsit nimic în neregulă. Vorbim aici despre DNA, SRI, ANAF, Inspectoratul General al Poliției, Direcția Sanitar-Veterinară, Corpul de control al primului ministru – și toate aceste organe au întocmit rapoarte în care nu e evidențiat nimic penal. Controlorii au stat zile întregi și au urmărit tot procesul de muncă al angajaților mei, iar  la final au constatat că nu încalc nicio lege și m-au lăudat și pentru calitatea, și pentru cantitatea muncii depuse. Nu mi s-a deschis niciun dosar penal  și, la rândul meu, nu am denunțat niciodată pe nimeni! Nimeni nu mă poate acuza, concret și pe acte, că i-am adus controale pe cap, că i-am făcut probleme… eu nu sunt genul de om care să dau lumea în judecată – și de aceea nici nu am dat în judecată nici Primăria, pentru că îmi refuză autorizația deși sala întrunește toate condițiile legale și este cea mai dotată din zonă, nici pe dumneavoastră, pentru că mi-ați denigrat imaginea. 
Am peste 60 de angajați și niciunul nu e nemulțumit de condițiile de muncă. Toți sunt pe REVISAL și pentru toți plătesc impozite și taxe. Nu am datorii la ANAF și nu mi-a fost blocat contul niciodată. Ceea ce vi s-a povestit despre mine probabil că vine din partea unei părți a oamenilor de afaceri din zonă care au pierdut pasul cu noile cerințe – foarte severe! – în domeniul alimentației publice… a sălilor de petreceri mai ales… de când cu înăsprirea regulilor de funcționare”.

Iar aici, ajungând, practic, la „punctul-cheie” al problemei cu Sala de evenimente ALMAR, l-am întrebat de autorizația ISU

„Pentru că Primăria Hălmagiu nu mi-a dat autorizație, nu pot să primesc de la ISU una. Dar nu sunt, nici pe departe, singurul în situația asta. (Dacă am înțeles bine, O SINGURĂ SALĂ DE NUNȚI DIN MUNICIPIUL ARAD ESTE AUTORIZATĂ ISU!). Legea s-a mai „domolit” puțin în acest domeniu, pentru că altfel ar fi omorât chiar toate afacerile din sate și comunele din țară – astfel încât funcționăm specificând, așa cum prevede Legea 28/2018, afișând un panou pe care scrie „ACEST SPAȚIU FUNCȚIONEAZĂ FĂRĂ AUTORIZAȚIA DE SECURITATE LA INCENDIU.”

almar 2

……………………………………………..

 

[TITLUL INIȚIAL] (9 februarie, 2020) Dacă te duci în Piață la Hălmagiu să cauți DUHUL LUI IANCU, o să te întâlnești cu GELU SIDA… care deja te invită să-ți petreci „Ziua Femeii” într-un cadru ABSOLUT ILEGAL, acompaniat de două saxofoane setate pe manele

În introducerea acestui articol, vreau să-i transmit în primul rând domnului Gelu Sida toată stima mea de spectator, admirator și umil cronicar al lumii interlope de la noi din județ în primul rând, pentru ceea ce a reușit să facă din Țara Moților – filiala Arad: un asemenea personaj, pe lângă care să n-ai curaj să treci decât cu gluga peste șapcă, uitându-te în jos și în viteză, în vreme ce el, înconjurat de toți polițiștii satului, umilește pe oricine-i trece prin față și se poartă ca un han mongol cu comuna proaspăt cucerită – ei bine… la oraș nu vezi! Nici la București, Chicago sau Glasgow, nici la Timișoara… nici în Ineu măcar – darămite în Arad nu vezi așa ceva!
„Avram Iancu, bântuind nebun pe-acolo, să știi că de asta a înnebunit” – mi-a șoptit un duh, în vreme ce duhul meu căuta Duhul lui Iancu să-i spună ceva… poate-poate face ceva pentru „amărâții ăia ai lui”.
Aflând încă din primele secunde de după apariția articolului că Gelu Sida caută VINOVAȚI în spatele publicării sale, mai doresc să-i transmit lui Gelu Sida, de această dată ca de la bărbat la bărbat, o înjurătură: SINGURUL VINOVAT de apariția articolului EȘTI TU, jupâne!

Aceasta fiind introducerea, contemplați acest afiș:

almar

…și începeți „analiza pe text și foto” de la amănuntul că a fost tipărit IMEDIAT după apariția primului episod al acestei investigații (vezi ariticolul asociat), care l-a enervat atât de tare pe Gelu Sida încât a început să caute microfoane și în nasturii de la căciula cu urechi a lui Dărău (pentru cei care nu știu „de unde să ia” acest nume: vorbim de fostul polițist de la „rutieră”, „arme și muniții” ș.a., pe care Sida vrea să și-l facă primar în locul lui Țoca… încă nu știe la ce partid să-l bage – dar la banii lui, ăsta-i chiar un amănunt nesemnificativ!).
Negăsind, a tipărit AROGANȚA ASTA EXTREMĂ prin care, practic, nu doar că invită 400 de oameni să treacă pragul unei săli de petreceri ILEGALE,  anunțând color și pe format… cât poate de mare o tipografie, o nemaipomenită petrecere de Ziua Femeii cu două luni în avans, dar oferă oricărui organ de control pretextul de a-și exercita prerogativele legale și a purcede la Hălmagiu pentru a-i adresa ÎNTREBĂRILE CARE CHIAR SE IMPUN ACOLO: „Ne arătați autorizația și orarul de funcționare?”, „Aveți autorizație ISU, stingătoare, hidranți pentru 400 de oameni?” „De unde vă alimentați cu apă?” „Ne prezentați și nouă autorizațiile de comercializare a gulașului în pâine, a purcelușilor, berbecuților, vițeilor la proțap, timbrele de la „Whisky” și „Sheridan`s?”, „Actele de proveniență a cărnii? – dacă sunteți amabil”, „Unde-i țuica aia bună?” și altele… dacă știe să răspundă la astea corect.
NU ȘTIE! – și facem pariu că nu știe – așa că voi, ăia 400 care o să mergeți la chef la Sida, de Ziua Femeii, ați face bine să vă luați câte un stingător de incendii de acasă… măcar câte unul la fiecare cuplu… sau măcar să găuriți dopurile de la cola în caz că… ceva.
Totuși – Clubul #COLECTIV funcționa mai „pe bune”!

Nu mai insistăm asupra faptului că din „Taraful de la Vârfurile” au mai rămas două saxofoane care țin isonul la doi maneliști… constatăm triști că ăsta nu-i doar „meritul” lui Sida: e doar o „umilă contribuție” a „marelului jupân” la îngroparea folclorului autentic în groapa comună în care deja s-au scheletizat „valorile tradiționale” și acum doar mai bântuie coșmarurile unor nostalgici.

„NE VOM ASIGURA CĂ VE-TI („VEȚI” – bă! – n.red.) RAMANE CU CELE MAI FRUMOASE AMINTIRI IAR PENTRU ASTA IL AVEM ALATURI PE FOTO LAU” – mai și amenință, agramat, Gelu Sida în anunțul său, lumea! Adică „dacă veniți – și unde naiba să mergeți într-un loc mai șmecher decât la mine la sală?! – o să avem și poze cu voi beți… ca să vi le arătăm în piață la Hălmagiu când treceți pe lângă noi, uitându-vă în jos și în viteză, în vreme ce eu, înconjurat de toți polițiștii satului, vă mai bag un mișto de-ăla de bagabont cu patru clase… sărăciilor!”

Articol asociat: 

Gelu SIDA din Hălmagiu – un fel de „anticrăișorul munților” care a transformat ȚARA MOȚILOR în „imperiul manelelor”… mai ales din punct de vedere al aplicării LEGILOR

Categorie: Investigații
Etichete: Audiatur et altera pars, COMUNA HALMAGIU, gelu sida, Hălmagiu, sala de evenimente ALMAR
Distribuie:
Articolul anterior
Teatrul Național din Timișoara dă startul faptelor pentru România anului 2021 cu un spectacol modern, bazat pe unul dintre cele mai importante titluri ale dramaturgiei universale: Rinocerii de Eugène Ionesco
Articolul următor
Preasfințitul Părinte Emilian Crişanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Aradului, împlinește astăzi 48 de ani
Bagă un „16”

27 de comentarii. Leave new

 • Felicitari D-le Lucian Valeriu pentru curajul de care dati dovada prin publicarea acestor adevaruri,pacat de aceasta comuna Halmagiu datorita acestor oameni gen Gelu Sida a devenit Columbia,chiar aveti un curaj nebun sa relatati adevarul care nimeni nu are curajul sa -l spuna de fapt tot timpul IMPARATUL este inconjurat de garda Pretoriana fiind garda personala cu epoleti ,daca cineva are curajul sa nu fie de acord cu el trimite baieti din garda care-l il opresc in trafic si-l executa ,referitor La acel DARAU la momentul potrivit o sa va contactam si sa primiti o serie de inscrisuri pentru a vedea cetatenii comunei Halmagiu cine este acest individ.Sa speram ca la un moment dat se vor sesiza si institutiile statului referitor la mister Gelu.Felicitari si sa auzim de bine .

  Răspunde
 • avatar of gavrila irimie
  GAVRILA IRIMIE
  9 februarie 2020 18:35

  CITIND PRIMUL COMENTARIU DE LA CEI DE CRITIGARD EXPERIENTA MEA DE MULTI ANI PETRECUTI AFARA MIA SPUS CA E CEVA CU IZ ELECTORAL SI IATA CA SE ADEVERESTE PRIN COMENTARIILE ULTERIOARE CA ASA ESTE DACA TOT VRETI CAMPANIE ELECTORALA DE CE NU II LASATI PE CETATENII LOCALITATII HALMAGIU SA DECIDA NU SA IMPUNETI VOI CEVA PRIN DENIGRARE CEI ENUMERATI N ARTICOL DE D VOASTRA SINT CUNOSCUTI IN HALMAGIU SI LOCALITATILE APARTINATOARE ASA CA EU CRED CA VOTUL ESTE LIBER CONSIMTIT CU RESPECT

  Răspunde
 • avatar of vlad țepeș
  Vlad Țepeș
  9 februarie 2020 19:10

  Felicitări dl Lucian Valeriu pt curajul de care dați dovada si va rog insistent sa faceti verificări si la mămica, la gară unde își are afacerea ca daca la Gelu se fură apa acolo sigur se fură curent. Dar acest lucru nu se intampla fara acceptul cuiva, cablurile sunt subterane de care se stie si nu trec prin contor (editat de redacție)

  Răspunde
 • Vă rog căutați în Arad carmangeria lu Gelu că și acolo vinde tot ce vinde in Halmagiu!!!

  Răspunde
 • OOOO , stimata redactie chiar nu credeti ca acele cabluri trec [rin subteran si nu se intalnesc cu contorul ? NU ati facut verificari de ce acest Butar in urma cu o luna -2 umbla ca si nebun sa il duca pe Gelu la primarie sau pe primarul la Gelu la sala si sa ii impace caci au fost ffffff buni prieteni odata dar nu a reusit. Aici a intervenit mamica(Monica) l-o fi impins de la spate sa rezolve aceasta impacare ca doar de asta are camera cu titlu rezervat la pensiunea Muntele Gaina. Verificati incasarile de la curent si la brutarie si la afacerea de la peco, sala si hotel unde este camera asigurata. Va rugam redactia nu mai cenzurati, publicul merita sa stie adevarul.

  Răspunde
 • Domnule Lucian, poate nu vrei , poate nu știi, poate nu esti curios (Mă îndoiesc, dar nah..) în Romania noastră scumpă , Alimentația publica a rămas unul din putinele domenii in care se poate face evaziune, corect ?!? Când spun alimentație , aici intra tot (alimentări/langoșerie/restaurante/Sali de evenimente/ etc etc) No bun’ .. mai departe.. toți băieții deștepți și infigăreti sunt acolo, in breaslă, și mai mult de atât se dezvolta de la lună la lună, pentru a fii deștept trebuie ori sa deții o funcție publica , fie sa ai anumite influente tot in acele direcții ( de ce nu vezi polițiști/oameni politici/persoane cu diverse funcții publice) care fac exact același lucru ?!? Tot cu carne de la Halmagiu … !!! Cine are sau a avut “sânge pe instalație “ face sau a făcut , însă cei care se mulțumesc doar sa “mănânce și mai ales sa BEA” pe la cei care fac , sunt genul de persoane, care fac priza cu publicul fan “Acces direct / vulpița cu Viorel “ cu un deosebit grad de cultura , negativă și scăzută bine-nțeles ! Părerea mea personală este ca ai și articole interesante (tot mai rar , ce-i drept) dar ai și articole cu un “puternic impact emoțional “ dar din păcate pentru prostime … ai scris de tot felul de interlopi care sunt bine-merci, ai scris de ceva asistenta medicală care și ea este încă pe postul ei călduț , Gelu își continua liniștit activitate … Deci.. încă odată, ai încercat tu ceva, dar mai bine scrie de horoscop, poate la meteo .. ca la Can-Can esti cam slab ! Păcat..ca esti om ca-lumea 🙂

  Răspunde
  • Marcele, stii tu ceva (pe domeniul „alimentatie publica” vad ca esti chiar bun), dar cu jurnalistica si rolul ei… las-o! 🙂 Un ziarist exista ca SĂ PUNA INTREBARI, sa POVESTEASCA CEEA CEA ALTII NU STIU SAU NU AU CURAJUL S-O FACA, SA PREIA INFORMAȚII PE CARE ALTII NU AU CURAJUL SĂ ȘI LE ASUME si sa faca lectura respectiva cat poate de interesanta – nu ca sa inchida societati, nu sa dea afara oameni sau sa-i bage la puscarie: pentru asta exista alte „puteri in stat”. În rest, cu can-can-ul ai dreptate: sunt cam slab, ca ma enervez repede… asta e! Mersi ca ma citesti cu atata atentie si retin remarcile tale 🙂

   Răspunde
   • Ai perfecta dreptate , atunci povestește-o sa fie interesantă și Măcar 90% reală … din punctul meu de vedere tu o faci interesantă, in multe din cazuri, înflorind-o peste 50-60%. Ai dreptate din nou, prinde bine la public, captează atenția, te faci remarcat de doua categorii de oameni , și anume :
    1) cei care te cred 100% și nu comentez mai multe despre calitătile și capacitățile lor
    2) cei care știu adevarul , dar nu pot intervenii din diverse motive chiar dacă văd ca tu înfloresti 50-60% din subiecte
    Și încă odată felicitări pt modul tău de a te face remarcat , pt că într-adevăr te poți face remarcat și prin eșecuri sau aberații, nu doar prin realizări pozitive ! și asta e o strategie uneori …
    Dar din păcate acesta este rolul presei … 99% aberații/minciuni/influențe după cum bate culoarea politica etc etc etc …trist ! Din punctul meu de vedere sunteți exact unii și aceeași ca si politicienii ..aceleași principii, aceleași abureli , și aceleași interese strict personale !!! Ma repet .. este părerea mea personală !!!

    Răspunde
    • …mie ce zici tu acolo mi se pare mai mult decat o emitere de părere personală: seamănă cu o notă informativă / concluzie scrisă pentru cine știe ce șef… ca să te faci remarcat, cum zici tu – nicidecum o reacție de cititor sincer. Mult mai puțin decat 50-60% adevăr este in opinia ta (daca cumva ADEVĂRUL te interesează în acest comentariu și în restul articolelor mele… nici asta nu cred). Se vede și ca nu iti castigi banii din scris (altfel n-ai fi comis un „dar nu pot intervenii din diverse motive”, pentru ca te dădeau afară ieri) – dar vad că știi care e „rolul presei” și ai eticheta gata pusă pe toți ziariștii… iar asta conduce la concluzia că nici cititul nu e activitatea ta de bază: ai citit toată viața ta doar presă de căcat, ai cunoscut doar ziariști de căcat și ai emis doar texte de căcat (de aceea îți este scuzabilă „limita empirică a cunoașterii” în domeniu)… n-ai recunoaște un diamant dintr-o grămadă de cioburi sparte.
     Ești un milițian pensionar care în toată cariera lui de 15 ani a făcut o anchetă… și pe aia nemaiținând-o minte, așa-i? – că și dacă nu, așa pare.

     Răspunde
     • Adevărat 100%!!!! Esti un geniu !

     • Ai dreptate ca am avut ocazia sa cunosc „ziaristi de cacat” si am citit articole „de cacat” , drept dovada ti-am scris mai sus cateva din articolele tale. Ne si cunoastem personal , asta e suficient sa zic ca am avut ocazia sa cunosc chiar si ziaristi asa cum ii numesti tu mai sus „de…” Spre surpinderea ta nu sunt nici militian pensionat nici vreo unul din sistem … sunt un simplu si modest antreprenor si am numai varsta de 31 de ani. In cazul in care sapi mai multe despre mine , te rog frumos ai grija poate aflii iar informatii total eronate, sau mai apare poza altui personaj , care nu are nici o legatura cu articolul…Daca mai vrei alte articole esec d-ale tale , sa stii ca mai cunosc. Numa` te miri de ce sunt ziaristi ” de … ” in stare in ziua de azi. Si inca un lucru, dupa care iti promit ca nu mai scriu nimic. Decat sa traiesc din scris si citit , asa cum te pretinzi tu , mare ziarist, mai bine as merge la munca in fabrica, dar cu o demnitate mai mare. Tu si restul ca tine, in afara de protocoale si mese festive, pe alte criterii mai scrieti !?!?

     • Cu toată răspunderea de care sunt capabil ti-o zic… asa ca de la om onest la fake profile și exclusiv metaforic: *ugi *ula!… mai ales daca ma si cunosti! Abordeaza-ma cand ma intalnesti si discutam face to face despre ce cacat vrei tu. Bafta la BAC! 🙂

 • avatar of stapanu inelelor
  Stapanu inelelor
  10 februarie 2020 23:13

  Fain de tot

  Răspunde
 • Bravo Critic Arad…Felicitari ,Lucian Valeriu, pentru profesionalism! Nota 10 pentru faptul ca ai dat dreptul la replica si celeilalte parti, un om care chiar face ceva,dupa parerea mea . E de apreciat Domnul Sida ! Faptul ca i-ai dat drepul omului sa se apere demonstreaza ca sunteti profesionisti, ceea ce rar se intampla in jurnalismul romanesc. Apreciez foarte mult curajul vostru si le spun tuturor ca sunteti un ziar care nu face compromisuri cantand in struna unora si denigrandu-i pe altii! Imi place stilul vostru ! Bafta !

  Răspunde
 • Practic Imparatul recunoaste ca functioneaza ilegal si il doare in basca de toata lumea.

  Răspunde
 • ÎN ROMÂNIA N-AI CUM FACE AFACERI LEGALE ȘI CINSTITE. LEGISLAȚIA ESTE INTENȚIONAT FĂCUTĂ SĂ OMOARE TOT ȘI SĂ LASE ÎN VIAȚĂ DOAR PE CEI CARE ȘTIU SĂ UNGĂ OSIA. ORGANELE DE CONTROL MERG PE ACEIAȘI TEMĂ.

  Răspunde
 • OAMENI DESTEPTI DERANJEAZA TOT TIMPUL invidia e boala grea nu e adevarat ce scrie in articole cautati alte subiecte de prima pagina domnilor ziaristi domnu Gelu nu deraanjeaza pe nimeni

  Răspunde
 • avatar of halmagean ioan
  Halmagean Ioan
  17 februarie 2020 23:55

  Mare curaj ai avut sa scrii despre împăratul tupeului fără margini ne crede prosti pe toti Mai împărate ia arată tu actele care leai depus la primărie, nu prosti tu pe toti sa vedem alb pe negru ce acte ai pe terenul statului ca doar asta este adevarul ca sa obții autorizatia de constructie trebuie sa ai extrasul de carte funciara pe numele tau șmecher esti tare corect ????…. pe terenul pieței cat teai întins la fel este si cu construcțiile

  Răspunde
 • Mai lăsați-l în pace pe imparatu ca tot cea ce a făcut a făcut pe munca lui și a familiei lui și uitați-vă la aia care sunt plătiți din bani voștri, a halmagenilor, sa vedeți ce au făcut din comuna asta, cu toate ca fac cinci sau sase cursuri de specializare pe an ( cu tot cu familiile), tot de ras suntem…….. Apropo acum oare unde sunt? …….

  Răspunde
 • Domnule Valeriu , Gelu Sida a venit singur la dvs sau însoțit de persoane influente de la conducerea județului Arad

  Răspunde
 • De la cererii de scuze vizavi de documentul depus la primărie , noi avem nevoie de legalitate și siguranță nu de trei autorizații de la DSV Arad , care au fost emise în urma chefului de pensionare al domnului Dudric de la Sebis la „Sală de evenimente Almar Halmagiu” (sala împăratului) , dacă împăratul poate sa prezinte o factura către domnul Dudric sau cheful reprezenta o șpagă mascată.

  Răspunde
 • Obsev ca majoritatea comentariilor vin din tribul de lingai ai lui dar nu uitati stau pe aproape vad aud și analizez

  Răspunde
 • Din autorizați văd că are doar 11 angajați nu 60 câți declara și mai observ un lucru că nu este autorizat DSV pentru magazinul din Arad, piața Gurahonț , piața Halmagiu și restult de târguri unde vinde produse.

  Răspunde
 • Gelu esti tare !!!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie