De ce nu avem o ECHIPĂ MARE compusă din ARĂDENI și de ce nu vrea Meszar să lase UTA să evolueze? Din cauză că fotbaliștii sunt TERORIZAȚI și BĂTUȚI de mici, a șpăgilor constând în mașini, purcei, lemne, ceasuri și sex, iar interesele celor care „păpușează” clubul sunt exclusiv POLITICO-FINANCIARE! [Episodul 2]

mafia fotbalului aradean
Distribuie:

Notă: „A păpușa” – de la „păpușar”… „cineva care mânuiește păpuși” – e un verb pe care l-am auzit prima oară în viața mea din gura lui Gheorghe Falcă însuși… care se lăuda într-o conversație interceptată cu ce ziare „păpușează” el…

Preambul la episodul 2: DE CE NU AVEM O ECHIPĂ MARE, COMPUSĂ DIN FOTBALIȘTI ARĂDENI, și DE CE REFUZĂ MESZAR SĂ LASE CLUBUL SĂ EVOLUEZE?

Din dimineața de luni, 1 august, de când am început investigația privitoare la  lacheii lui Șoani Meszar – în ordinea periculozității, începând cu „antrenorul” Cristian Păcurar – aproape că n-am făcut altceva decât să răspundem la telefoane și să programăm întâlniri cu victime ale acestei politici de bestie sovietică: cu tați, mame, bunici, cu victimele înseși, cu terți care au (sau au avut) tangență și contacte directe cu fenomenul… căci un FENOMEN TRIST și SADIC e ceea ce se întâmplă la UTA nu de-acum –  de vreo 20 de ani încoace!

Celor neimplicați – spectatori de pe margine, iubitori de UTA care habar n-aveau, până acum, cum se explică lipsa de prezență a fotbaliștilor ARĂDENI în ECHIPA MARE în condițiile în care Aradul e o pepinieră de fotbaliști încă dinainte de al doilea război mondial? – am fost provocați să le răspundem la întrebarea-fantomă care bântuie mințile tuturor precum stafia tătălui lui Hamlet castelul Elsinore: CE MOTIV AR AVEA UN CONDUCĂTOR DE CLUB SĂ NU DOREASCĂ SĂ EVOLUEZE?! – să fie pe „cai mari”, din moment ce are (mai precis, avea!) grajdurile pline de „tineri armăsari”, bidivii de rasă pură dotați de la „mama natură”, iubitori de fotbal înainte de orice, pregătiți să joace în orice competiție, oricât de dificilă… CARE E MOTIVUL?!

MESZAR NU VREA CA UTA SĂ EVOLUEZE PENTRU CĂ ASTFEL N-AR MAI PUTEA-O CONTROLA ÎN BENEFICIUL SĂU, AL FAMILIEI SALE ȘI ÎNTRU „GLORIA” LUI FALCĂ! 

MOTIVUL E SIMPLU PENTRU CUNOSCĂTORII FENOMENULUI, DAR GREU DE ÎNȚELES PENTRU CINEVA DIN „LUMEA NORMALĂ”, care n-a fost sub papucul lui Falcă, sub „administrarea” (cum sunt niște obiecte… bunuri neînsuflețite luate ca „grămadă”) lui Meszar ori „antrenat” de Păcurar, Adi Ungur și alte zdrențe cu un background care, în mod normal, ar trebui să-i fi dus demult la pușcărie: MESZAR NU VREA CA UTA SĂ EVOLUEZE PENTRU CĂ ASTFEL N-AR MAI PUTEA-O CONTROLA ÎN PROPRIUL SĂU BENEFICIU!  Rețeta sa e bazată pe pricipiile cele mai abject-comunistoide: ȚINE-I SPERIAȚI ȘI PROȘTI, NU LE DA „NAS”, PENTRU CĂ ALTFEL SE RIDICĂ – IAR ACEASTĂ RIDICARE, CHIAR DACĂ AR FI ÎN BENEFICIUL CLUBULUI, AR DUCE LA ÎNLĂTURAREA TA!… pentru că cu un om demn, bine hrănit, antrenat cum se cuvine și evoluând în prima ligă, nu mai poți jongla ca și cu niște „eterne rezerve”; evoluând, omul se revoltă împotriva nedreptăților de care e înconjurat și cărora le-ar putea cădea victimă (teoremă demonstrabilă în orice mediu) și-și scuipă conducătorii, înlocuindu-i cu alții mai buni!
Meszar ține UTA jos pentru că numai de jos știe și poate să fure, să domine, să rămână așa! Un Kevin De Bruyne nu ți-ar da șpagă ca să joace… nici mă-sa nu și-ar trage-o cu tine doar pentru ca pruncul să-i fie titular… Un investitor serios, care-și pune averea și credibilitatea la bătaie, nu ți-ar permite să-ți cumperi case și mașini din banii clubului, să-ți deschizi firme paralele prin interpuși… să-ți bați joc de copii!
„Rețeta Falcă”… ar trebui branduită!…

Iată câteva dintre reacțiile cititorilor (unele postate public, altele venite pe privat) care s-au infruntat cu fenomenul:

Un e-mail din Anglia: „Am citit articolul despre Cristian Păcurar și vă felicit.
Am făcut parte din generația 97-98 și, dacă doriți să faceți a 2-a parte despre acest gunoi, vă pot oferi informatii mai vechi. Furăciunea functionează de ani de zile, cu mult înainte ca el să fie director de academie de copii și juniori, de pe vremea cand era doar antrenor al acestei grupe și lua șpagă purcei si p**da ca să joace anumiți copii.
Dacă doriți, mă puteti contacta la aceasta adresa de mail.”

Păi cum să nu dorim?! Și nu doar a 2-a parte: ăsta ne e programul pe următoarele luni… sau până scăpăm, naibii, de ei… cu cât mai repede, cu atât mai bine pentru toată lumea.  Iar Păcurar nu lua doar purcei și p**dă ca șpagă: mai lua camioane de lemne, mașini, ceasuri (multe ceasuri – am vorbit cu omul care i le cumpăra!) cash… care ce-avea. Dacă n-avea nimic în afară de talent și dragoste de fotbal, făcea tușa… maxim juca tenis cu piciorul în bălăriile din spatele gazonului.

Circulă o filmare, pe grupuri private, în care Adi Ungur (un notoriu sclavete al lui Meszar și Păcurar), îl bate ca pe ultimul hoț pe un copil, în vestiar, pentru că nu a vrut să mămânce ciocolată!

Filmarea nu se poate publica – am fi raportați și blocați pe toate rețelele… dar iată câteva cadre din ea, alături de profilul protaginistului-zdreanță… căruia o grămadă de lume i-a promis un tratament relativ asemănător (cine e curios, ne-o poate cere în privat):

Și iată relatările acestei generații (încă minori), trimise surselor noastre pentru a înțelege și mai bine atmosfera de la club – din vestiar, autocar… de peste tot:

 

O scurtă, dar elocventă selecțe de comentariI asumate cu nume real, poză de profil și apreciate de sute de oamani pe pagina de Facebook a site-ului, pe grupuri publice:
Dr. Zeno Z. Moldovan

„Nu stiu cine este copilul asta, dar ce spune… mă infioară. Tot asa, Hrezdac a fost distrus… pus sa joace de Balint…nerefacut (are 2 operatii la aceleași… încrucișate în aproximativ un an-rară chestie!). Am postat si eu multe exemple de fotbalisti aradeni, tineri marginalizati, trimisi la altii ca sa faca loc ” hotelierilor”… cum sugestiv, spune baiatul. (O generatie…dusa de S. Gaica, la Turneul Final, deci foarte buni, a fost risipită). Ultimile exemple sint Mercioiu (golgheter la juniori) si Negoescu, opriti din ascensiune la prima echipa…ca să vină…Keseru. Referitor la Dl. Pacurar nu pot sa uit cum „si-a impăunat” CV-ul, ca sa poata accede la licență. O ultima chestie: tu, UTA, iei juniori, în coproprieate cu Atletico (50/50%), la 16-17 ani, nici unul nu valoreaza atunci peste 5000 Euro, apoi UTA: cheltuiești, îi pregatesti, le dai condiții, le dai competiții, le creste cota… Când ajung la vânzare, dacă vinzi doar unul… Atletico iese intr-o situatie rentabilă… fantastică… nefacând mai nimic. Și mai apoi – ca în teoria absurdului – la juniori Atletico bate UTA cu 5-0, deși i-a dat pe cei mai buni… la UTA. Curată pricepere! Închei cu o afirmatie : „Meszar n-a fost niciodată la vreun meci al juniorilor?” Patronul clubului până la urmă… Să nu vii tu la niciun meci al juniorilor?!  Nu astept explicatii sau răspunsuri din partea celor criticati, pentru dânșii ramâne valabilă situația: Pentru noi…(- doar sa fim la-)….UTA…contează”!

Mare Lucian:

„Are dreptate acest băiat pe care îl știu bine. Un caracter extraordinar care muncea din greu pentru a face performanță. Și eu am avut un copil acolo, care a mers cu multă încredere, un copil care la 14 ani era în lotul lărgit al României U15. A fost o grupă 2004 foarte bună cu copii talentați de nota 10. Dar am dat de aceste gunoaie precum Păcurar, Donca, care au făcut că majoritatea copiilor să se lase de fotbal, bătându-și joc efectiv atât de munca copiilor cât și de munca partiților care au pus mult suflet și speranțe că vor reuși prin muncă și talent să-și îndeplinească visul de a deveni fotbaliști. Aceste SCURSURI au făcut în așa fel încât copiii, printre care și al meu, să nu mai simta nimic pentru fotbal, ajungându-se până acolo încât copilul a zis sa mă duc după el, că nu mai rezista la UTA datorita comportamentului gunoiului de Păcurar. Noroc că l-am luat la timp din clubul UTA,  cu certuri mari, și cu greu la-am convins să continue fotbalul. Acum suntem bine, jucăm în Liga a 3-a. Sunt multe de spus, despre cel puțin aceste două personaje, și dacă veți ajunge în judecată pot sa vin că martor a multor evenimente, prin care să povestesc cum acești oameni cred că pot să își bată joc de niste copii talentați după bunul plac al lor. Scriu aceste rânduri cu speranța că alți copii sa nu pățească ce am pățit noi, să scăpăm o data fotbalul Românesc de așa indivizi care nu au nimic cu fotbalul. Sunt revoltat de multe lucruri ce s-au intamplat la UTA – eu, că părinte, nu pot sa uit momentele neplăcute prin care am trecut, cu atât mai puțin nu va uita fiul meu. Consider că trebuie luată atitudine împotriva unor asemenea oameni care cred că ei au descoperit fotbalul.”

Ovi Covaci:

„Si eu i-am dat la coruptu` ăsta 100 de lire ca sa îl bage sa joace pe fratele meu la prima echipă. Omul asta a terminat mulți copii talentati, efectiv și-a bătut joc de ei – un gunoi, el și Meszar, cam majoritatea antrenorilor de la Arad sunt la fel: salarii mici și șpagă multă.”

O informație venită din partea unui alt copil „Despre fiul lui Donca – Daniel!” și despre „criterii”

„A fost la noi în echipa vreo 2 ani și ceva! Așa slab era! Era cel mai slab din lot! Și era mereu titular, aproape! Pe final  de carieră la noi, a început să aibă un pic de curaj sa mai facă câteva driblinguri… dar tot în spate juca (mijlocaș/atacant lateral juca) și după ce ne-am luat un pic de el… a plecat! Nu știu cum a trecut probele la UTA, dar tot slab este! (Am avut amical acum câteva luni contra UTA 2008… a fost băgat ultimele 5 minute.)

Sebastian Bulumac explică, într-o postare pulblicată pe data de 3 august, „latura managerial-financiară” a acestei afaceri politice:

Ei bine: am înțeles, acum, cu toții de ce se înconjoară Meszar exclusiv de lepre și de ce sunt înlăturați profesioniștii și „flituiți” investitorii seroși?

Atrenorii cu caracter – precum (probabl unicul cu un astfel de profil) domnul Feri Tisza (care a refuzat o întâlnire cu noi doar pentru că e modest și – îl înțelegem perfect! -, la vârsta sa, nu mai poate… nu mai are chef să poată duce asemenea războaie) – au fost înlăturați de la „oala cu ciorbă” care a devenit UTA, cu Academia și Atletico și sugativele, cu Păcurarii, Doncii și Ungurii ei cu tot.

Ne referim la ANTRENORI EXCEPȚIONALI atât din punct de vedere al capacităților sportive, cât și al valorilor morale și-au găsit de lucru-n altă parte, s-au pensionat și nici măcar la fotbalul din campionatul românesc nu se mai uită… de politică s-au scârbit demult. „Numai de la National Geographic în sus merge televizorul meu!” – vorba unuia dintre acești seniori, cu care am purtat o discuție lungă, dură și uluitoare din punct de vedere documentaristic – și așa cum primul episod a avut ca „miez” mărturisirile unui copil talentat care s-a lăsat de fotbal din cauza lui Păcurar iar acesta feedback-urile cititorilor, ale oamenilor trecuți prin fenomen și ale vocilor autorizate, cel de-al treilea va avea ca centru de greutate mărturisirea acestui om.

(P.S.: cel cu actele privind transferul jucătorilor îl mai amânăm puțin; ele se transformă, deja, într-un dosar de instanță de judecată și n-am vrea să compromitem, publicând înainte de a fi îndosariate oficial, probele pe care le deținem)

………………………………………………………

Episodul 1:

Așa cum zdreanța lui Falcă este Meszar – PĂCURAR este tomberonul mizeriilor lor: antrenorul-marionetă care FURĂ DE LA COPIII de la UTA / Atletico tot ce-i de furat și despre care nu vei auzi niciun cuvânt de bine de la niciun arădean! [1]

 

 

 

Categorie: Investigații
Etichete: adi ungur, Alexandru Meszar, Cristian Păcurar, Gheorghe Falca, mafia fotbalului aradean, UTA
Distribuie:
Articolul anterior
[ACTUALIZARE] Primăria Arad a răspuns solicitării cu privire la furnizarea energiei termice și asigură populația că „nu vor fi probleme” și „prețul nu va crește”
Articolul următor
A plecat dintre noi jurnalistul Ioan Weisl…
Bagă un „16”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie