Gelu SIDA din Hălmagiu – un fel de „anticrăișorul munților” care a transformat ȚARA MOȚILOR în „imperiul manelelor”… mai ales din punct de vedere al aplicării LEGILOR

sida gelu
Distribuie:

 

Între municipiul Arad și comuna Hălmagiu sunt 143 de kilometri – iar această distanță e chiar mai lungă decât pare nu atât pentru oamenii simpli care avem treabă pe-acolo o dată pe cincinal, cât mai ales pentru AUTORITĂȚILE STATULUI… care când se duc dincolo de Avram Iancu – unde începe „Țara Moților” -, se duc exclusiv ca să vină înapoi cu portofelele, burta și portbagajul pline: PENTRU NIMIC ALTCEVA!
Două ore și ceva de condus, fie și pe un drum „anii 70”, nu e vreun blestem pe care să nu-l suporți ca jurnalist, turist elvețian (neutru, deci) sau „simplu curios din fire”: e mai degrabă o excursie de neratat pentru cine vrea să înțeleagă AD HOC fenomenul de BARONIADĂ din acest județ parcă blestemat să fie condus de proști, corupți și prieteni între ei! Nu neapărat SĂ FACĂ CEVA îi este recomandat unui tânăr politician de la oraș, de exemplu, nimerit pe-acolo: pur și simplu SĂ ÎNȚELEAGĂ ar fi de recomandat… la rigoare, oricui. 

 

Începem a vorbi despre Gelu Sida și influența lui malefică asupra TUTUROR COMUNELOR și SATELOR de la Vârfurile la Hălmagiu,

observabilă printr-un unghi de 360 de grade din dronă, printr-o scrisoare trimisă… practic de toată lumea din zonă în afară de el și prietenii lui, Inspectoratului de Stat în Construcții București… hăăt… la începutul lunii aprilie, 2019 – nebăgată, desigur, în seamă, de nimeni… până acum:

halmagiu 5

…acesta fiind PUZ-ul UAT Hălmagiu, aprobat prin HCL și avizat de toate organele statului:

halmagiu 3 e1579066933511

Vedeți undeva vreo sală de nunți în această schiță?…  Ceva cât-de-cât în acord cu legile în vigoare, la care să încadreze, autorizabil ca atare, ALMAR-ul lui Gelu Sida ( „manelotecă” vulgar-opulentă – cel puțin după gusturile noastre)?… Ei bine – Gelu Sida nici nu-i curios. Sala sa de evenimente merge cel mai bine din zonă – mai precis, din cele încă 4 existente (și care respectă toate condițiile legale),doar sala lui Gelu MERGE BINE”  și tocmai faptul că e „pe nașpa” o face să meargă bine… vom înțelege imediat de ce merge FOARTE BINE și de ce celelalte patru NU MERG DELOC!
La vreo trei zile după ce am ajuns acasă l-am contactat pe Adrian Țoca, primarul de aproape 12 ani al comunei Hălmagiu – după ce ne-am plimbat, într-o zi nelucrătoare, prin centrul satului, fotografiind ca japonezii tot ce-am prins – doar atât (ca să nu stârnim alte animozități, neinteresante pentru acest articol): ARE SALA DE NUNȚI „ALMAR” AUTORIZAȚIE DE FUNCȚIONARE ELIBERATĂ DE PRIMĂRIE? „Nu” – ne-a răspuns Țoca „dar are un dosar depus în acest sens la Primărie.” Dar de funcționat, de când funcționează? – întrebăm. „Demult!…” – ne-a confirmat Țoca… după care a pierdut semnalul la telefon.
Numai dacă ești prietenul cel mai bun al lui Gelu, rudă de gradul I și nu ești curios dacă ți se face dosar penal după ce emiți o autorizație anti-PUZ,  fără acordul vecinilor, fără proiect, fără tablă de șantier și fără trecerea proiectului de Hotărâre prin Consiliul Local – validezi o asemenea afacere în centrul unei comune… de aceea l-am înțeles pe Adrian Țoca de ce a pierdut semnalul la telefon.

Lipsa oricărui act comercial legal în tranzacțiile financiare și CÂRDĂȘIA CU TOATE ORGANELE STATULUI îl fac pe Gelu SIDA cel mai puternic „om de afaceri” din zonă!…

și fii atent cum se face: „Gelu Sida cumpără carnea de porc în viu cu 5 lei kilogramul direct de la gospodarii săraci, care altfel nu au cum și cui să își vândă animalele. Presupunând că vrei să vinzi altcuiva, refuzând oferta lui Gelu, te trezești cu un control de la DSV, DSP, Poliție etc. și… gata: nu mai vinzi nimic! Maxim îi tai pe viteză și îl bagi în congelator… dar după aia stai în casă cu frică.” – ne explică „de unde începe afacerea” un „simplu crescător de doi porci pe an”… cum a ținut să se recomande.
Carnea de porc astfel cumpărată se regăsește în meniul unei porții de masă de nuntă sau la cealaltă locație, din Piața „Mihai Viteazul” – BUNĂTĂȚI DE LA HĂLMAGIU – la prețul de 10 lei suta de grame – iar din profitul rezultat, Gelu Sida nu plătește impozite, taxe și alte fleacuri la stat: diferența e împărțită între el, angajații lui și ANGAJAȚII STATULUI… iar asta se poate documenta foarte ușor fie prin verificarea situației documentelor DORY GEL AL MAR SRL (de altfel, incontestabil „Locul 1 in Top Afaceri Romania, localitatea HALMAGIU” – conform site-ului citat), fie prin „vizite la surse” (cum am făcut noi).
În acest ritm, neplătindu-și obigațiile la stat, nedând socoteală nimănui pentru banii negri pe care-i produce, cu o sală de nunți situată în centrul probabil celei mai frumoase localități, cel puțin din punct de vedere al reliefului, din județul Arad, bineînțeles că din 100 de petreceri cu participare numeroasă pe o rază de 20 de kilometri liniari cu punctul de origine la ALMAR – 88 se desfășoară în sala și se numără în buzunarul de la spate al lui Gelu Sida.

TOȚI oamenii de afaceri din zonă vă vor confirma că „nimeni nu se poate compara, ca bani și influență, cu Gelu Sida aici, în Țara Moților… filiala Arad. Restul, toți, practic suntem morți: doar pe noi ne calcă controalele în timpul nunții – desigur, chemate de el! -, doar pe noi ne amendează statul, doar nouă ni se suspendă activitatea… pentru că n-am avut o a doua chiuvetă special pentru personalul angajat, de exemplu”. 

Oficial, firma are 50 de angajați (plătiți, desigur, cu salariul minim pe economie) – neoficial, însă în realitate, de la Vârfurile la Hălmăgel, cine nu lucrează cu și pentru Gelu Sida (100 de lei pe zi îți dă, direct din buzunar, dacă prestezi la o nuntă), înseamnă că ori nu lucrează deloc, ori lucrează pe pierdere, ori încă nu a auzit Gelu Sida de el (ceea ce e aproape imposibil). Inclusiv organele de inspecție și control lucrează pentru Gelu Sida – din moment ce un mic investitor din zonă ne-a povestit că „dacă ai un local aici, imediat după ce ai deschis, inopinat, când ți-e lumea mai dragă și ai cei mai mulți clienți, apare Jupânul însoțit de inspectori controlori… șefi de la Arad de care au auzit toți și le știu de frică, și încep să comande ce știu că nu e voie să vinzi, să îți verifice documentele… totul cu Gelu la masă, pe post de dirijor.”

Adică vine Gelu la tine în control însoțit de alde Stoian, Agud și zdrențe de aceeași anvergură, ca să îți arate unde îți e locul: la vălău!
La vălăul lui.
Iar asta este doar afacerea „de porc” a lui Gelu Sida.

Cealaltă afacere e menită în a-l ridica LA UN ALT NIVEL pe Sida: AFACEREA CU UTILAJE!

Această afacere: 

sida1

Utilajele pe care le vedeți nu sunt toate ale lui Gelu Sida – dar SUNT ALE CUI TREBUIE! Poate știți sau poate nu, contractele de lucrări de refacere / modernizare a drumurilor județene și comunale au fost „refresh-uite”, în sensul că Direcția Regională de Drumuri și Poduri le-a reziliat pe cele vechi (prin  fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, într-o acțiune tip „ieremiadă” destul de mediatizată încât să nu fie nevoie să insistăm asupra ei aici) și a adus firme noi. Firme care, după cum se știe, subcontractează porțiuni de drumuri și lucrări „mai mici” firmelor gen DORY GEL AL MAR SRL …care au exact utilajele care trebuie. Închirierea unui asemenea utilaj pentru o lucrare a statului, se știe, îți poate amortiza prețul unui buldozer, de pildă, în trei luni.
Iar Gelu împarte banii.

În Țara Moților.
Unde s-a dus Avram Iancu să înnebunească – și chiar a înnebunit.

Categorie: Investigații
Etichete: 10 ani de activitate, COMUNA HALMAGIU, gelu sida, Primaria Halmagiu, sala de evenimente ALMAR, virfurile
Distribuie:
Articolul anterior
O crimă îngrozitoare zguduie comunitatea din Seleuș: un tânăr de 25 de ani și-a ucis mama prin strangulare
Articolul următor
DGASPC Arad a demarat proiectul pentru construirea a două case de tip familial și înființarea unui centru de zi și recuperare pentru copii cu dizabilități mentale
Bagă un „16”

12 comentarii. Leave new

 • avatar of dorin tesca
  Dorin tesca
  16 ianuarie 2020 8:58

  Pai bunătăți de la halmagiu are și unu ovidiu din grădiște ,deși el cumpără produsele de la Curtici!!

  Răspunde
 • Pai și nu se sesizează nimeni ? Ia sesizați Bucureștiul sa vedem ce iese … adică numai el are voie sa facă bani ? Pai eu propun celorlalți comercianți , sa ii înregistreze pe cei de la DSP DSV și mai știu eu care …. iar după ce sunt amendați sa merge cu ei de mâna la gelu sa vadă ce are el . Și atunci aduceți și televiziunea și o sa vedeți cum se potolesc .

  Răspunde
 • avatar of gavrila irimie
  GAVRILA IRIMIE
  16 ianuarie 2020 20:12

  BUNA AM TRAIT IN DIASPORA PENTRU CA TOT SE VORBESTE DE DIASPORA 26 DE ANI REPET 26 DE ANI APROAPE O VIATE DE OM DE FIECARE DATA CIND MAM INTORS IN CONCEDIU AM SPERAT SA GASESC CEVA SCHIMBAT IN BINE IN TARA ASTA DAR DE LA AN LA AN LUCRURILE AU MERS TOT MAI RAU ACUM EU MA INTREB DACA NU FACI NIMIC NU E BINE DACA FACI CEVA BUN PENTRU A CREA CITEVA LOCURI DE MUNCA NU E BINE PRECIZEZ CA SINT ADEPTUL CORECTITUDINII DAR CA O CONCLUZIE SE APROPIE ALEGERILE LOCALE DE CE IN TARA ASTA NU SE POT LUA NISTE DECIZII COMUNE PENTRU A FACE CEVA SPRE BINELE OAMENILOR SI CA SA NU PAR UN ANONIM NUMELE MEU E GAVRILA IRIMIE LOCUITOR AL COM HALMAGIU REINTORS IN TARA DUPA 26 DE ANI

  Răspunde
 • Am zis ca nu mai citesc ziare Arad-o dar uite ca intru pe Critic și vad ceva adevărat și mult tupeu. Bravo domnule ! „nici nu va salut!” sănătate!

  Răspunde
 • Informati-va ca asta nici apa nu o plateste, dar atunci ce sa mai zicem de altceva. Cine-i smecher, e smecher!

  Răspunde
 • Nu mai scrie minciuni. Lucian Valeriu….. cel de la care ai adunat informatiile a fost platit sa vorbeasca despre GELU la modul acesta. Ce dovezi ai de poti acuza asa? Celelalte 3 sali de evenimente functioneaza chiar foarte bine. Mai intreaba si alte surse neutre si compara atunci informatiile. Daca omul munceste si isi face prieteni nu este bine. Daca isi face relatii (in Romania numai asa se poate), nu este bine. Probabil vechii prieteni a lui GELU nu vor sa dea explicatii pentru ca stiu cum a procedat si nu pot confirma minciunile. Cat tine despre localurile care se deschid, clar ca sunt controlate, pentru ca asa functioneaza sistemul in Romania. Asa ca aduna informatiile corecte si revina cu un alt articol. Sigur vei avea surprize, cand vor aparea dovezi.

  Răspunde
  • Mara, o să vină momentul când voi sta de vorbă cu Gelu Sida „pe terenul lui”. Fă cumva să fii acolo… și pune-mi întrebările astea personal… dacă ești așa de „fidelă cauzei”! 🙂 Eu o să-ți răspund adunând „informațiile corecte” în orice ordine vrei tu să le formulezi. ACOLO.

   Răspunde
 • Lucian, de ce spui „fidela cauzei”? Pentru ca nu sunt de acord cu ce contine aricolul tau? Consider ca sunt acuzatii fara dovezi. Daca ii asa ce spui, trebuia sa aduci dovezii de genul: facturi de apa neplatite, negatia pentru autorizatia de constructie, inregistrari sau filmari de la comerciantii la care GELU a fost cu cei de la DSP si DSV. Erau usor de obtinut, la fel ca si acea schita cu – subzone functionale. Dovezile te absorb de orice acuzatie. Eu nu o sa fiu prezenta la acea intalnire, dar astept articolul tau cu date cat mai corecte. Si apropo de intrebari personale, am cateva, dar o sa t.i le adresez pe fb.

  Răspunde
 • MAI JURNALISTULE TARA MOTILOR INCEPE DE LA INTRARE IN ALMAS JUD ARAD PANA LA BISTRA

  Răspunde
 • Domnule „jurnalist”(trebuie să pun ghilimelele de rigoare asta dacă ma fac inteles) Lucian Valeriu,daca nu mai aveti subiecte pentru Critic Arad , nu demigrati oamenii care vreau sa faca ceva pentru consatenii lor (exemplu Dl. Gelu Sida),cred ca ar fi mai bine sa va reprofilati. Dupa cum am citit in articolul publicat de d-voastră am văzut doar URA care o aveti si nu „critica” care ar trebui să fie omenească si constructivă. As dori sa pun o singura intrebare: cate săli de evenimente din cele 26 active in Arad dețin autorizație ISU? Scrieti dom’le articole de interes public nu articole „cerute” sa demigreze oameni.

  Răspunde
  • Domnule Vali, eu în primul rând v-aș recomanda să nu „demigrați” Limba română… că ea chiar nu v-o făcut nimic. În al doilea rând, v-aș recomanda să îl sunați pe domnul Gelu Sida și să îl rugați să vă comenteze comentariul: vă asigur că veți fi șocat. Și nu în ultimul rând, vă recomand să citiți tot articolul – veți găsi un pasaj în care răspund exact la întrebarea dvs.: O SINGURĂ SALĂ DIN ARAD ARE AUTORIZAȚIE ISU. App… știți care?

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

imigranti

Au migranții covid? Poliţia de Frontieră: „Peste 10.000 de persoane au fost depistate încercând să treacă fraudulos frontiera în ultimul an. Aceștia sunt din Afganistan, Siria, Irak, Turcia, Maroc, Algeria, Pakistan, Bangladesh şi Somalia. Doar DSP poate comunica numărul de teste COVID19 efectuate”

  Fiind curioși să aflăm cum se gestionează măsurile împotriva răspândirii Covid19 în cazul  migranților, dacă sunt testați și câți au fost depistați pozitiv, am transmis un set de întrebări…
liceul german 1

CORUPȚII care ne conduc ascund o VINĂ COLECTIVĂ: INFECTAREA ÎN MASĂ a copiilor de Liceul German a fost comisă de niște imbecili care au folosit un BIOCID NEAUTORIZAT SANITAR! „SAFE PLUS PREVENTOL CD 601 este INTERZIS din mai, 2019” – conform unui raport ȚINUT SECRET până acum

În opinia leprelor care conduc acest județ și oraș (cu școli, contracte și șobolani cu tot) vizavi de INFECȚIILE ÎN MASĂ produse la Liceul German, „presa exagerează, părinții sunt manipulați și…