Fantoma unui fost Oraș Liber Regesc ajuns subdomeniu politic mafiot. „Revitalizarea Zonei Mărului și amenajarea ca zonă de agrement” e despre 5 milioane de euro sifonați, MOLOZ și pierderea luptei cu conștiința, spațiul și timpul

Marului
Distribuie:

Ați fost (recent) pe „Mărului”?…
N-ați avut pentru ce, așa-i?
No, lasă c-am fost noi.
O dată pentru că AM AVUT PENTRU CE, apoi pentru că am fost curioși CINE MINTE când vorbește despre ce-a fost, ce e și ce va fi acolo și, al treilea, dar deloc ultimul motiv, pentru că ne place să (re)simțim senzațiile alea unice, pe care doar pe „Mărului” le simți aici, în acest fost Oraș Liber Regesc, actualmente subdomeniu politic mafiot. De la Heim Domokos la Gheorghe Falcă – diferența de valoare, morală și viziune exact comparabilă cu cea de la Francisc Neuman la Alexandru Meszar… n-ai idee ce teză de doctorat s-ar putea scrie despre această dementă legătură istorică pornind chiar de la cea mai nenorocită stradă din Arad, de la care toți contemporanii la putere au supt câte ceva: bani negri din depozitarea molozului, capital electoral, terenuri,  „frățiori noi”.


Motivul 1:  SĂ CELEBRĂM INAUGURAREA megaproiectului „Revitalizarea Zonei Strada Mărului și amenajarea ca zonă de agrement” în valoare de.. cât scrie pe panou:

0 scaled

Observi și lipiturile, nu?…

Așa trebuind să se prezinte lucrurile la momentul 30.11.2022:


marului arad 6 scaled


Nu s-au prezentat… știți… pandemia… creșterea prețurilor la materialele de construcții… războiul din Ucraina… luptele intestine din coaliție… poliția e coruptă și procurorii nu-și fac treaba… bașca penalități: am discutat cu 74 dintre cei 77 de administratori publici și privați – care nu veros, tâmpit de-a dreptul – implicați într-un fel sau altul în țeapa asta – astea fiind explicațiile lor. Le vreți cu blabla cu tot?
Nu, nu le vreți.


Așa că noi am luat afișul pe care l-ați citit ca pe o invitație la o nuntă („gratis” era să zic, dar DARUL nu l-am dat și-l dăm zilnic prin impozite și taxe?) cum nu s-a mai pomenit! Adică îmi și făceam probleme gen „unde fras` parcăm mașina de atâtea limuzine cu șofer în costum de colonel?”, „ce puii mei fac dacă nu mă lasă fără frac?”, „unde găsesc o masă de fumători?”.
Și, ca la orice nuntă la care mergi pregătindu-te strategic-sufletește să stai până poimâine, am zis că hai să-ncepem cu un tur de recunoaștere… să marcăm teritoriul… ca șmecherii.
Când colo… ni și tu trip:

„Marchezi pă dracu”, zice colegu… „mai încolo nu te-aș sfătui să-ncerci. E posibil s-o dai, dar e probabil s-o iei”... mai bine întorci  gen:


MOTIVUL 2 (deși era mai corect să-l punem primul): CETĂȚEANUL CĂLIN URSULEAC 

Din seria „bă, care nu l-ați cunoscut pe Călin Ursuleac, faceți bine și mulțumiți-i soartei”… rugați-vă să nici nu-l cunoașteți – dar sigur îl cunoașteți dacă faceți parte din clasa de sus a autorităților publice locale și nu numai… și mă refer aici la TOATE AUTORITĂȚILE!
El m-a invitat, cum ar veni… și nu doar pe mine, ci și pe toți oamenii ăștia:

marului arad 9 scaled

Deci domnul cu șapca întoarsă e omul nostru, iar din documentarea sa de-a lungul ultimilor (să tot fie) 40 de ani – pe jos, cu bițigla, cu undița pe Homoc, prin Primărie, la Apele Române, la Agenția de Protecție a Mediului, la Garda de Mediu, la Poliție… nu-i una să-i fi scăpat, situația bălții Homoc și astfel:


Ăsta-i un fel de circuitul molozului în natură… și vă dați seama că absolut nimeni n-are cum să știe despre Homoc mai multe decât Călin Ursuleac, nici dacă vine de la Apele Germane… chiar am fi curioși de o expertiză germană în acest dosar (ups… știu că nu există dosar… dar n-ar putea fi?)… avem la poze și filmări cu transporturi de moloz în zona Mărului – Homoc – Autostradă încât merită să consacrăm un articol aparte acestului greu subiect… n-ați văzut în viața voastră atâta moloz: moloz fizic și chimic, moloz politic și social… un moloz generalizat e orașul ăsta.


În ultima zi de august, deci, „marea amenajare se prezenta așa”:

… și scuze… 18 zile am întârziat cu reportajul ăsta în draft… s-o fi observat deja… N-am făcut-o intenționat: „Revitalizarea Zonei Strada Mărului și amenajarea ca zonă de agrement” e cred că acel gen de subiect dependent de un  blestem din larga familie de blesteme care bântuie acest oraș: pierderea noțiunii timpului, a spațiului și a conștiinței – cu atât mai mult cu cât aceste categorii fundamentale sunt date încredințate unei administrații publice corupte.)

Ursuleac a fost, spre deoseboire de noi, punctual și concis:

„Astăzi, la 14.00 m-am întâlnit cu reprezentanții Primăriei chiar la balta la Homoc să discutăm. Presa a fost prezenta prin Critic Arad,  care va și scrie un articol pe această temă. După două ore de discuții aprinse am obținut următoarele la nivel declarativ:

1. Se va putea pescui pe Homocu Mare fără restricții, nu se mai pune gard, cum scrie în avizul dat de Apele Române, se va îndrepta malul că să aibă acces pescarii la toată balta;

2. Homocu mic va fi înconjurat doar pe jumătate de gard dar se va putea pescui și după gard pentru că am cerut să se facă o alee de acces pentru pescari. Nu se va putea pescui însă pe malul sudic al bălții. Restul malurilor am cerut să fie igienizate și îndreptate că să putem pescui civilizat;

3. Conform avizelor și proiectului, din Homocu Mic se vor extrage anual 105.000 metri cubi de apă pentru irigații. Am cerut garanții că nivelul apei nu va scădea cu mai mult de 10 cm față de nivelul actual și au promis că așa va fi. La un moment dat a existat o propunere din partea lor de a percepe o taxă. Am fost de acord, dar cu anumite obligații din partea lor, să amenajeze ca la carte bălțile și să le populeze masiv, la care ei au renunțat.

Cam asta a fost esența discuției. Am insistat foarte mult că tot ce am discutat să se așeze pe un act că să certifice corectitudinea lor, mai ales că în proiect am fost lăsați de izbeliște. Urmează să vedem cât sunt de corecți. Oricum sunt sigur că o să trebuiască să îi ajutăm să își aducă aminte de noi . Eu oricum o să stau călare pe ei până se rezolvă problema.”

Iar pe grupurile sale de pescari de pe rețelețe sociale: 
„Bună seara pescari. Revin cu amănunte în legătură cu bălțile Homoc. La ora actuală sunt intabulate pe Primărie, deci teoretic fac ce vor mușchiul lor cu ele. Și ce s-au gândit?
Să reamenajeze malurile prin împingerea pământului până în apă și împrejmuirea malurilor cu un gard zincat. Deci, care va vrea să pescuiască va trebui să… sară gardul. Șmecheri ăștia de la Primărie! Am făcut sesizare la Apele Române dar și-au declinat competența pe motiv că aparțin Primăriei și nu au nevoie de aviz din partea lor pe motiv că bălțile sunt amplasate în zona inundabilă.
Urmează să fac o sesizare la Garda de Mediu București pt că asta din Arad sunt prieteni cu Primăria. Am sesizat presa deci vor fi articole pe aceasta temă. Mâine am chemat reprezentanții Primăriei la dialog chiar pe malul bălților și se pare că vor onora invitația.
Voi încerca să negociez normalitatea, adică, dreptul de a pescui liber și neîngrădit pe Homoc. Deocamdată mă descurc singur, dar există și varianta să apelez la ajutorul vostru. Este păcat să pierdem singura baltă liberă din Arad. Pentru aceasta va veni momentul când va trebui să fim uniți.”

Categorie: Culise
Etichete: Călin Ursuleac, Oraș Liber Regesc, Revitalizarea Zonei Strada Mărului și amenajarea ca zonă de agrement, subdomeniu politic mafiot
Distribuie:
Articolul anterior
[PROFILE în câteva linii] GHEORGHE SECULICI
Articolul următor
H&M urmează să vândă oficial haine second-hand la Londra
Bagă un „16”

6 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

Le commissariat d'Aulnay-sous-Bois. Photo AFP

O rețea de cerșetori romi din APATEU, formată din femei și copii, a fost destructurată de Brigada pentru Protecţia Familiei și procurorii din Bobigny (Franța). Femeile cerșeau deghizate în port musulman, iar în perioada Ramadanului făceau 500 de euro pe zi

O reţea de cerşetori din România, majoritatea emigrați din comuna Apateu, județul Arad, a fost destructurată în Franţa, de Brigada pentru Protecţia Familiei, Procuratură și Poliţie. Gruparea era formată din…

UTA Official App

UTA Official App
DOWNLOAD