Am descifrat utilitatea trotinetei în Arad: să aibă cu ce fugi directorul Poliței Locale, Adrian Toma, de responsabilitatea de a-i explica unui angajat de ce vrea să-i concedieze soția!

toma laurentiu 33
Distribuie:

Joi, 24 iunie, la orele prânzului, pe platoul din fața primăriei Arad a avut loc un protest spontan al fostului șef al serviciului Circulație din cadrul Poliției Locale Arad, Laurențiu Tudose. Acesta a protestat în fața instituției în timp ce în interior avea loc o întâlnire la care participa directorul Poliției Locale, Adrian Toma, alți polițiști locali și reprezentanți ai primăriei și în cadrul căreia tema de discuție a fost reorganizarea acestei instituții.

205124308 175783757844161 3425739488060647583 n

Fostul șef al serviciului Circulație din cadrul Poliției Locale Arad se află momentan în concediu de creștere a copilului,

decizie pe care a luat-o în scopul de a se calma spiritele în instituție, acesta având raporturi de serviciu contondente cu directorul Adrian Toma, încă de la „înscăunarea” acestuia pe funcție. Chiar din funcția de șef Serviciu Circulație din cadrul Poliției Locale a fost înlăturat din aceleași motive „contondente” după ce,  Gheorghe Stoian (în timpul mandatului de prefect al județului Arad) și directorul Adrian Toma l-au chemat în biroul prefectului și au exercitat presiuni și amenințări asupra sa în scopul de a obține demisia acestuia din funcție. Din momentul în care acesta a refuzat să demisioneze fără motiv, a fost luat în vizor de către Adrian Toma și nu este greu de intuit cum decurge o relație de subordonare într-o asemenea situație. (vezi articolul asociat  Șantaj, abuz în serviciu și amenințări cu PUȘCĂRIA în biroul principal al Instituției Prefectului. STOIAN către un POLIȚIST LOCAL: „Doar un telefon dau din poziția pe care o dețin și vei fi legat până deseară!”)

Pentru a aplana situația conflictuală, fostul șef al serviciului Circulație a luat decizia de a beneficia de concediul de creștere copil, soția sa continuându-și activitatea în cadrul unui serviciu tot în cadrul Poliției Locale, angajată acum 4 ani prin concurs.

Odată cu reorganizarea din acest an, unul dintre posturile vizate de desființare este al soției acestuia. Nemulțumirea vine din faptul că această decizie este una pur răzbunătoare, fără a fi indicate temeiurile și criteriile de selecție ai celor care urmează să-și piardă locurile de muncă și fără a li se aduce la cunoștință intențiile. Protestul spontan s-a produs ca urmare a faptului că cei care urmează să-și piardă posturile prin reorganizare, printre care și soția fostului șef al serviciului Circulație, nu au fost informați despre această întâlnire de la primărie și nici nu au fost invitați să participe.

Principalele nemulțumiri care au declanșat protestul

„Există o lipsă de logică să dai afară un funcționar mai slab plătit, cu grad de asistent, dar cu concurs pe post la structura respectivă (birou comercial) și să menții o funcție de „principal”, plătită mai mult din buget și ocupată de o persoană transferată tot nelegal, cred (e de văzut condițiile transferului) pentru că nu s-a specializat niciunde și nici nu a dat concurs pe post la biroul comercial. De fapt, e de semnalat și modul în care s-a ajuns în Poliția Locală să fie toți polițiști locali, făcând de toate, transferați după bunul plac, într-o structură sau alta și aproape să nu mai existe simpli funcționari publici.  Se știe că se dorește și desființarea Serviciului de pază deși, posturile nu se desființează dacă obiectivele rămân. Nu uităm nici de cei 7 magnifici guarzi, deveniți polițiști locali, fără curs, fără concurs dar încadrați la grad maxim.

Adică e normal să dai afară pe cineva cu salariu de asistent, pentru economii dar să aduci, la același birou comercial pe cineva pe o funcție mai bine plătită?
Unde e logica și unde e economia? Mai mult, angajata nouă nu are nici curs făcut, încât să se motiveze că s-ar fi  investit în pregătire si perfecționare. E de fapt favoritism pe față și pentru asta protestez. Măcar să fie publice motivele și metodele reale ale acestor reorganizări. Și iau atitudine nemulțumit de faptul că soției mele nici măcar nu i s-a adus la cunoștință această decizie, nu s-au stabilit criterii de triere a personalului, nu au fost organizate concursuri să rămână pe funcții cei care le merită. În ceea ce mă privește, am decis să rămân în concediu de creștere copil tocmai pentru a aplana atmosfera conflictuală din cadrul instituției. Dar acum observ că se răzbună pe soția mea și nu pot asista indiferent la un asemenea abuz. ” –  a declarat, la cald, fostul șef al Serviciului Circulație al Poliției Locale, Laurențiu Tudose.

Despre reorganizarea Poliției Locale Arad am mai scris în ultimii doi ani (vezi articolele asociate) și vom reveni într-un articol separat cu actuala reorganizare ce urmează a fi dezbătută în ședința de Consiliu Local Municipal din 30 iunie, acum rezumându-ne la protest.

Cum s-a derulat protestul

Fostul șef serviciului Circulație al Poliției Locale a venit pe platoul din fața primăriei împreună cu fiica pentru care se află în concediu de creștere copil, chiar în timp ce în interior avea loc o întâlnire la care participa directorul Poliției Locale, Adrian Toma.

Primarul Călin Bibarț a sosit la primărie pentru întâlnirea din interior, a fost abordat de protestatar, s-au salutat și cam atât. Primarul i-a spus că reorganizarea trebuie făcută, nu știe detalii, nu știe că este vorba de soția sa și nici de atmosfera conflictuală din cadrul DGPLA și a plecat într-un minut. În ceea ce ne privește, nu credem să nu știe, din moment de binomul local Bibarț-Toma este de notorietate.

La nici 30 de minute, din clădirea primăriei a ieșit și Directorul DGPLA, Adrian Toma.

A fost abordat de către protestatar, dar degeaba. Agățat de trotinetă, micul fost securist, devenit mare șef peste „locali”, a luat-o, la propriu, la fugă să scape de explicații. Un moment penibil și dacă numai din perspectiva bărbătească a rezolvării unei situații, darămite din perspectiva responsabilității unei funcții publice de conducere. Cât de legal ocupă directorul Toma Adrian această funcție, se poate reciti în articolele asociate. 

Vizibil iritat de moment, Adrian Toma a bolborosit nimic, s-a dezis de responsabilitate într-un mod penibil și a pasat problema la „primărie”. Și… a încălecat pe lângă trotinetă, ca-n filmele cu proști, și a fugit… Asta, în condițiile în care în baza referatelor lui și a propunerii lui de reorganizare primăria va lua o decizie. Suntem convinși că dorința lui Toma va fi îndeplinită și de această dată, ca de fiecare dată. (vezi articolele asociate despre achiziții, cel puțin).

Întreg dialogul cu directorul instituției și fuga acestuia pe lângă trotinetă, în video de mai jos:

 

După momentul „Toma” al protestului, s-a intrat în sediul primăriei în scopul de a avea discuții inclusiv cu primarul Călin Bibarț, viceprimarul Lazăr Faur dar și cu administratorul public, Bogdan Boca. Primarul n-a mai fost disponibil, iar administratorul public, Bogdan Boca, a fugit, la propriu, pe holul instituției, aruncându-și din mers câteva cuvinte „contondente”.

Lăsat cu greu să urce scările primăriei, acesta a reușit să poarte o discuție rezonabilă doar cu viceprimarul Lazăr Faur care a fost de acord să-l primească într-o sală de ședințe cu toți cei din presă de față. Singura promisiune făcută de viceprimar a fost că-l va contacta pe directorul Poliției Locale, Adrian Toma, pentru a avea o discuție despre cele reproșate și că, într-una din zilele viitoare îl va invita la primărie pe Laurențiu Tudose să aibă o discuție de clarificare a situației.

 

Vom reveni…

 

Articole asociate:

Șantaj, abuz în serviciu și amenințări cu PUȘCĂRIA în biroul principal al Instituției Prefectului. STOIAN către un POLIȚIST LOCAL: „Doar un tefefon dau din poziția pe care o dețin și vei fi legat până deseară!”

Domnul Toma ULTRACREDINCIOSUL și STRATEGIA sa de REORGANIZARE care-i dezorganizează pe toți. File căzute dintr-un dosar cu proști, reformați pe sistemul „să semene-ntre ei”

ANFP confirmă: „Directorul general al Poliției Locale are obligativitatea legală pentru a ocupa funcția să aibă programul de formare inițială urmat și certificatul de absolvire eliberat”. Adrian TOMA NU ÎNDEPLINEȘTE CONDIȚIILE deci ocupă ilegal această funcție!

„La dosarul profesional al domnului director Toma Adrian NU se află certificatul de absolvire”… dar ilegalitatea asta nu-l împiedică să rămână pe funcție

O PLÂNGERE PENALĂ pentru dispoziții nelegale, uzurparea funcției și abuz în serviciu a fost depusă la DIICOT Arad împotriva ADMINISTRATORILOR PUBLICI Bibarț Călin, Toma Adrian, Stepănescu Lilioara și Sobaru Adriana

https://criticarad.ro/integritate-numele-tau-e-derizoriu-primaria-arad-si-a-externalizat-serviciul-de-paza-a-patru-obiective-cheie-unei-firme-obscure-din-satul-rusii-munti-judetul-mures-controlata-de-un-consi/

Până la urmă e cum am stabilit: Primăria Arad a avut și are contract încheiat cu o firmă de pază privată, iar Călin BIBARȚ A MINȚIT public când a justificat necesitatea încheierii lui cu pandemia [DOCUMENTE]

ACHIZIȚIILE Poliției Locale Arad – sau cum se luptă directorul Adrian Toma cu „inamicii nevăzuți, necunoscuți”: cu SCUTURI și VESTE ANTI-ÎNJUNGHIERE și CAMERE 5G!

Categorie: Investigații
Etichete: Adrian Toma, bogdan boca, Calin Bibart, irina tudose, Lazăr Faur, organigrama, politia locala arad, reorganizare, tudose laurentiu
Distribuie:
Articolul anterior
Continuă campania de reînnoire a abonamentelor!
Articolul următor
Lansarea de carte a profesorului Lucian Ienășescu – „Călătorind printre amintiri – Dialoguri cu Ioan Kett Groza” – a fost un bun prilej de a aduce împreună iubitorii de artă [FOTO]
Bagă un „16”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

florina ionescu

Managerul Spitalului Județean Arad, Florina Ionescu, la 12 zile (!) de când a văzut filmarea care dovedește o șpagă dată unuia dintre subordonații săi:„Azi am demarat o anchetă internă, pentru că nu aveam cunoștință de ce se întâmplă și abia azi am aflat”

  „Bubele” Spitalului Județean Arad s-au spart, în sfârșit, la nivel național. De fiecare dată, fără nicio excepție, oricare ar fi fost subiectul abordat de acest ziar, despre neregulile, mizeriile,…