Aradul este mai accesibil imobiliar – Cum rivalizează orașul cu Timișoara și Cluj-Napoca în piața imobiliară din vestul țării

arad
Distribuie:
Potrivit Imobiliare.ro, orașele din vestul țării devin din ce în ce mai atractive pentru cei interesați de achiziții imobiliare, iar Timișoara pare să devanseze Cluj-Napoca în ceea ce privește interesul cumpărătorilor și investitorilor. Analizând această evoluție, observăm că Oradea câștigă teren, iar Arad rămâne o opțiune accesibilă pentru cumpărători. Să explorăm mai îndeaproape aceste tendințe.

Timișoara atrage cel mai mare interes, depășind chiar Cluj-Napoca în atracția pentru apartamente. Prețurile se mențin sub media națională, iar salariile locale sunt mai mari decât cele din Cluj-Napoca. În 2023, Timișul s-a clasat pe locul al patrulea în topul județelor cu cele mai multe tranzacții imobiliare, fiind un pas în fața Clujului.


Cluj-Napoca rămâne cel mai scump oraș din vestul țării și chiar din România, iar prețurile continuă să crească. Cu toate acestea, oferta de locuințe scade, anticipându-se noi majorări ale prețurilor în 2024. Avantajele pentru locuitori includ cele mai multe oportunități de angajare, cu aproximativ 4.100 de locuri de muncă noi la începutul lui 2024.


Oradea înregistrează avans considerabil, rivalizând în prețuri cu Timișoara. Investițiile semnificative din ultimii ani, susținute de fonduri europene, contribuie la creșterea orașului. Noi investiții sunt prevăzute în 2024, cu un buget estimat de aproximativ 2,1 miliarde de lei, concentrat pe infrastructură.


Arad rămâne un oraș accesibil pentru cumpărători, cu prețuri sub media națională. Dezvoltarea economică, cu investiții în logistică și proiecte solare, adaugă atractivitate orașului. În ianuarie 2024, prețurile au crescut cu aproape 2%, dar rămân sub media națională.


Compararea interesului cumpărătorilor între Timișoara și Cluj-Napoca

Apartamentele din Timișoara atrag cu 18% mai mulți cumpărători decât cele din Cluj-Napoca la începutul lui 2024. Prețurile medii pe metru pătrat în Timișoara sunt cu 43% mai mici decât cele din Cluj-Napoca. Deși Cluj-Napoca are prețuri mai ridicate, oferă cele mai multe oportunități de angajare, poziționându-se pe locul doi în țară în privința salariilor nete lunare.

Locuințele noi din Timișoara au înregistrat majorări mai semnificative ale prețurilor, cu aproximativ 10%, comparativ cu cele vechi. În Cluj-Napoca, avansul a fost mai mare la locuințele vechi, deși prețurile sunt considerabil mai mari decât cele din Timișoara.


Timișoara este un centru atractiv pentru cumpărători și investitori, depășind Cluj-Napoca în interesul manifestat. Oradea și Arad continuă să avanseze, sprijinite de investiții locale și accesibilitatea prețurilor. Cluj-Napoca rămâne lider în oportunități de angajare, dar cu provocări în creșterea costurilor imobiliare.

Toate aceste orașe din vestul țării oferă o diversitate de opțiuni pe piața rezidențială, cu caracteristici distincte.


 

Categorie: Regional
Etichete: Arad, Cluj-Napoca, imobiliare.ro, Oradea, timisoara
Distribuie:
Articolul anterior
Lansare de carte la Biblioteca Județeană: „Sărutul morții”
Articolul următor
[ACTUALIZARE 2] Cei 5 polițiști de la „Permise” trimiși în judecată în dosarul de șpagă nu au putut justifica proveniența unor sume de bani cuprinse între 300.000 lei și 206.515 euro. Care era metoda folosită pentru a intra în posesia banilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

uta 1 large

Un campionat de ținut minte!

UTA – FC U CRAIOVA 1948 3-1 (2-0) Au marcat: Luckassen (6), R. Pop (31), J. Pedro (67) – Ibrahim (87) 6 mai 2024, ora: 18:00, stadion: „Francisc Neuman“, temperature:…
uta dinamo scaled

SĂRACĂ IRIMA MEA!

UTA – DINAMO: 2-1 (1-1) Au marcat: Micovschi (41), Freitas (90+2,penalty) – Politic (8) 06.11.2023, ora:18,00, stadion: „Iuliu Bodola”, spectatori: 8000. UTA (antrenor Mircea Rednic): Iacob – Capușă, Conte, Stolnik,…