Arădenii, prea „dornici” la donat sânge în schimbul a 280 de lei. Centrul de Transfuzie, nevoit să refuze donatori noi

donat sânge
Distribuie:

Numărul donatorilor de sânge a ajuns la cel mai mare nivel din istoria Centrului de Transfuzie Sanguină Arad. Conducerea unităţii a fost nevoită să nu mai accepte donatori noi pentru că a fost depăşită capacitatea de stocare a componentelor sanguine.


Prea mulți donatori în 2024

Directorul Centrului de Transfuzie Sanguină (CTS) Arad, Laura Păcurariu, a declarat că până recent centrul se confrunta adesea cu lipsa stocurilor de sânge, dar acum nu mai există loc unde să fie depozitat, pentru că sunt foarte mulţi donatori.

Sute de persoane s-au prezentat în primele zile ale anului la CTS Arad pentru a dona, în condiţiile în care acum primesc de la stat 280 de lei, faţă de 67 de lei cât se plătea până la finalul anului trecut. Instituţia a transmis câteva zile la rând că nu mai acceptă donatori, dar oamenii tot au aşteptat în faţa centrului.

whatsapp image 2024 01 12 at 11.18.26 2


În perioada 3 – 11 ianuarie, CTS Arad nu a putut accepta mai mult de 410 donatori, deşi s-au prezentat mult mai mulţi oameni la centru, iar alţii au sunat în speranţa că vor fi programaţi. Spre comparaţie, anul trecut în aceeaşi perioadă au fost acceptaţi 238 de donatori.

În timp ce media zilnică a donatorilor în ultimul trimestru din 2023 a fost de 39 de persoane, în primele şapte zile din 2024 în care s-au făcut recoltări, media a fost de 58 de persoane pe zi.

whatsapp image 2024 01 12 at 11.18.26

În ultimii ani, CTS Arad a făcut de nenumărate ori apeluri la populaţie să doneze sânge, mai ales la început de an, din cauza stocurilor mici şi a cererii mari venite de la spitale.

Pentru a fi la zi cu situația donărilor, consultați pagina lor de Facebook.


 

Categorie: Știri
Etichete: centrul de transfuzie arad, CTS Arad, donare de sânge, donatori
Distribuie:
Articolul anterior
Campanie de prevenire a cancerului de col uterin, în luna Ianuarie
Articolul următor
Incendiu izbucnit la o casă din municipiul Arad, str. Nouă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie