Ce vis frumos am avut și ce urâtă ne este realitatea…

images 2
Distribuie:

 Superbă zi. De două ore stau pe puntea vaporașului și nu mă mai satur. Mă uit la ceas. Mai puțin și se termină.
Vaporașul înaintează încet în amonte și taie ușor apa ce vrea să ne trimită înapoi. Timp de două ore am admirat fascinat rezervația naturală. În față se vede deja debarcaderul orașului. Iau o broșură să studiez ce aș putea vizită. O voce plăcută ne invită pe toți la gabor pentru a admira una din minunile orașului.

De undeva, oda bucuriei începe să se audă pe ritmuri electronice. O mega instalație se ridică de pe fundul apei și 315 jeturi de apă își încep frenetic dansul. O minunăție de fântână plutitoare. Spectacolul ne răpește o jumătate de oră după care se încheie în aplauzele turiștilor. Încerc să cobor de pe vaporaș când un zumzet de motor de avion se aude tot mai tare. Un biplan trece pe deasupra apei încercând un looping stângaci.
…„Mister Muschitoooo!!” strigă lumea în delir…

Desfac pliantul să văd ce îmi mai oferă orașul. O plimbare pe pietonale ce se întindea între Primărie și Teatrul de Stat unde pot consuma tot ce-mi poftește inima de la oricare dintre frumoasele terase cu umbreluțe clasice sau pot cumpăra cărți noi sau de anticariat ori pot cumpăra chiar și flori de la minunatele boutiq -uri de lemn.
Tot în centru, în spatele teatrului pot admira semeața piramidă de sticlă care te umple de energie, după modelul celei de la Luvru.

Cum am timp, am să trag o fugă la recent renovata cetate în stil Vauban-Tenaille, o minunăție a orașului. Cu siguranță spre seară voi poposi pe cel mai mare ștrand din Europa de est unde sigur voi găsi loc la una din cele peste 50 de terase și discoteci…

Un țânțar îmi bâzâie pe la urechi. Îmi trag o palmă fără să-i provoc vreo daună. Îmi mai bag una tot fără succes. Mă ridic în capul oaselor întrebându-mă ce o fi făcut oare Mister Muschito. În jurul meu plin de pliante electorale. Haa! Ieri s-au împlinit doi ani de când Falcă a fost reales pentru a patra oară primar. Am adormit citind promisiunile lui electorale.

Ce vis frumos am avut și ce urâtă ne este realitatea…
Categorie: Opinii
Etichete: Gheorghe Falca, politica, primarul aradului, promisiuni electorale, strand arad, turism
Distribuie:
Articolul anterior
Două expoziții și ateliere interactive dedicate copiilor, LA MUZEU: „Percepții senzoriale inedite – fascinația cristalelor” și „Scrisul pe axa timpului”
Articolul următor
Ce-aveți cu protestul? Dar cu legea? În general, ce-aveți în comun cu ceva?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

oana parvulescu

[Profile în câteva linii] OANA PÂRVULESCU

Originară din Galați, cu părinți, cadre didactice, OANA PÂRVULESCU a venit la Arad, în urmă cu 20 de ani, imediat după terminarea facultății, lăsând în urmă, cu îndreptățită emoție, familie,…