Nimic nu este ceea ce pare a fi

laurentiu costut
Distribuie:

 

 

Extraordinară prestidigitația făcută de Dragnea și gașcă lui. Mi-a intrat deja în reflex ca atunci când întreaga atenție ne este dirijată într-o direcție, să încep a căuta în altă parte.

De ieri întreaga atenție a publicului a fost captată de mitingul „Pentru protejarea justiției și respectarea democrației”. Un titlu care ne arată cât de cinici pot fi infractorii: auzi la ei, să lupte pentru protejarea justiției. Dragnea tună furios că va aduce în capitală sute de mii de manifestanți la acest miting. Clar, cele câteva sute de mii vor fi 2-3 mii cel mult iar mitingul nu va fi decât o serbare câmpenească mutată la oraș unde participanții, în schimbul osanalelor și aplauzelor vor fi premiați cu mici și bere gratis. Nu stiu câți vor veni benevol dar știu sigur că marea lor majoritate vor fi din acele județe unde socialul face legea. O fițuică „scăpată” pe internet cu regulamentul de participare la serbările socialiștilor, a captat întreaga atenție a internauților, fiind subiectul principal al zilei.

Așa cum v-am spus, în astfel de situații încep să caut ce vrea să se strecoare neobservat. Nu mi-a luat mult timp.
Guvernul a adoptat hotărârea prin care se confiscă banii nejustificați ai celor din diaspora. Românii din diaspora vor fi obligați să justifice cu documente orice sumă peste 1.000 de euro trimisă în țară, aceeași obigligație urmând a avea și cel care primește banii. Proiectul de lege a fost făcut public, pentru dezbatere publică, în luna ianuarie,  pe pagina Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor.
Senatorul PNL Florin Cîțu scrie că cei din PSD-ALDE au făcut o singură “concesie”, și anume au majorat pragul de la care se confiscă sumele care nu au justificare la 2.000 de euro, față de 1.000 de euro, cât era prevăzut în documentul inițial al Guvernului. Cu alte cuvinte, infractorii care muncesc în agricultură sau alte domenii prin străinătățuri vor rămâne fără agoniseala muncii lor dacă nu pot obține o fițuică justificativă pentru banii pe care vor să-i trimită acasă.
„Sunt prevederi fiscale care se referă la declararea veniturilor din afara ţării. Ştiţi foarte bine că fostele formulare ale Fiscului aveau aceste prevederi. Este ceva ce oamenii ştiu deja, dar cu aceste noi prevederi care să înţeleg că sunt în lucru acum, v-am spus trebuie să ne uităm puţin mai atent şi să nu fim noi primii din clasă la acest subiect. Lucrurile care se impun la nivel european, noi am avut acea practică din păcate nejustificată şi fără argumente. Tot timpul am vrut să fim noi primii la nivel european atunci când transpunem un act normativ şi de multe ori ne-am făcut noi singuri rău” a declarat Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.
Cum era de așteptat, nu am auzit nimic despre confiscarea veniturilor sau a averilor dobândite ilicit sau care nu pot fi justificate în raport cu veniturile.

Ne lansăm cu toții în a dezbate in nou episod din Cântarea României în timp ce mult iubiții și adulații noștrii conducători mai fac un pocinog. Nimic nu este ceea ce pare a fi.

 

Categorie: Opinii
Etichete: declararea veniturilor din afara ţării, Eugen Teodorovici, liviu dragnea, masuri fiscale, ministrul finantelor, mitingul „Pentru protejarea justiției și respectarea democrației”, Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, PSD-ALDE
Distribuie:
Articolul anterior
Membrii și simpatizanții ALDE au prins „Peștișorul de aur”
Articolul următor
Adrian Todor: „Administrația Falcă blochează investițiile guvernamentale pentru reabilitarea a 6 unități de învățământ din municipiul Arad“

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

virgil florea

CONTROL PARLAMENTAR

 Teoretic sună foarte bine. Republica parlamentară se bazează pe acest tip de control. Este definitoriu. Dar ia să vedem ce înseamnă el mai exact în republica noastră? Prin legea fundamentală…
alexandru v. mureșan

UTOPIA DISTOPICĂ vs. DISTOPIA UTOPICĂ (III)

Victoria fascismului asupra fascismului! sau Victoria secerii și ciocanului asupra fasciilor! 0. Nota preventivă a autorului la adresa „organelor de salubrizare națională, i.e., membrii „Cooperativei <<OCHIUL, URECHEA ȘI MINTEA ÎMBÂCSITĂ…