Din seria „ce mafioți tari are Aradul!” – despre cum se transformă cafeaua (pe nașpa) din Brogliano în pământ (tot pe nașpa) la Cuied. Laboratoarele meșterului Albiero (1)

Distribuie:

– sau Noua colonizare a „urmașilor lui Traian” deghizați în bunici cumsecade –

Giorgio Albiero, în România patron al societății comerciale Albiero Group SRL  având ca obiect de activitate „cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase si a plantelor producatoare de seminte oleaginoase” se ocupă de orice altceva în afară de… ce scrie în codul CAEN. Într-un articol precedent îl numeam „Patronul spiritual” al IADULUI VIEȚUITOARELOR de la marginea Aradului și dezvăluiam faptul că se află sub lupa autorităților pentru spălare de bani și angajări la negru – după care… au început să curgă informațiile pe diferite suporturi, venite în special de la foști angajați, de la colaboratori și, da, de la cei pe care a reușit să și-i facă dușmani în destul de îndelungata sa activitate – chiar nu ne sfiim s-o calificăm drept „mafiotă” –  pe aceste meleaguri… așa cum se știe, „paradisiace” pentru „urmașii lui Traian”.

Despre  metodele prin care „spăla și spală bani Giorgio Albiero” este vorba în acest episod – iar „mașina de spălat” funcționa cu CAFEA în Italia și producea TERENURI în România…

și discutăm despre tone de cafea, sute de hectare de teren agricol, arme și muniție, imobile istorice sau „doar” scumpe și cash… mult cash.
„În Italia, Albiero, ca să fraudeze statul, punea cafeaua în ambalaje de 1,5 kilograme – din care înregistra în acte 1 kilogram, iar restul de 0,5 kg ținea banii la negru. Producând cafeaua care se procesează în distribuitoare automate (vezi foto în galerie), era greu să fie prins… Cu banii asftel obținuți, cumpăra o grămadă de firme aflate în criză, în Italia, plătind o parte prin bancă, iar o parte la negru. Pentru aceste practici a fost cercetat de organele statelor italian… a fost la un pas să fie prins… așa că a fugit în România – însă inclusiv în Italia mai dirijează, de aici, asemenea practici” – ne dezvăluie o sursă… aproape oficială – dat fiind termenul foarte apropiat la care aceste reclamații vor fi înregistrate și într-un dosar cu număr și ștampilă.

„Sunt foarte mulți bani pe care Giorgio Albiero i-a obținut și «spălat» astfel. Nu mai puțin de 31.000 de aparate de cafea aflate în proprietatea sau sub controlul său funcționau cu materia primă respectivă, iar un calcul simplu, având în vedere că o cafea se vinde cu 40 de eurocenți, iar dintr-o jumătate de kilogram de cafea ies 70 de cafele, poate revela de unde are atâția bani încât să cumpere sute de hectare de pământ, fonduri de vânătoare, imobile centrale etc.” – ne „luminează” aceeași sursă, care ne-a mai descris și traseul banilor. „Din Italia, banii produși din cafea sunt aduși în România «la pungă» de către concubina și mâna sa dreaptă, Daniela (actualmente -n.red.) Bălan și de fratele acesteia” – zice omul…
Am mai scris despre „oltencuța fierbinte” – vezi linkul atașat – dar, având în vedere calitățile sale de mamă (care, pentru noi cel puțin, transcend „micile infracțiuni” și se situează undeva între „greu” și „intangibil” d.p.d.v. publicistic cel puțin), nu insistăm prea mult… Dacă nu era ea… e full de ele.

Și terenurile au aceeași „soartă financiară” ca și cafeaua: sunt plătite cu jumătate din suma înregistrată

„Voia să ia teren de 4.500 de euro prin bancă și să îl plătească cash cu 2000-2500. Eu unul nu am acceptat… cumpărasem anterior pământ pentru el cu 1500 de euro hectarul, la Cuied… mă punea să le dau la oameni 700-800 și să declar 1500 . Pe mine și pe restul care am lucrat pentru el, ne plătea la negru – 1000 de euro salariul lunar, plus cadouri și prime la tranzacție. Se puteau câștiga, astfel, 5000-7000 de euro pe lună… dar nimic nu era legal din ceea ce se petrecea acolo. Totul a izbucnit cu nedreptățile pe care i le-a făcut inginerului agronom Paul Petrila – pe care l-a concediat brusc, după ce a amenințat că-l deconspiră, oferindu-i, totuși, un salariu la negru… ca să-l facă să tacă” – ne povestește o sursă care a lucrat o vreme destul de îndelungată pentru Albiero – ținând neapărat să ne avertizeze: „Aveți grijă – moșul e periculos!”
Bun… atunci să-i dăm „ignore” – mulțumindu-ne cu atât pentru acest prin episod din ciclul (…)  și urmând ca în episodul următor (am înțeles, de la surse sigure, că în această săptămână se vor depune plângeri oficiale în această speță… deci, curând) să revenim cu nume de firme, acte și… datorii.

Adevăru-i că trebuie să fii meșter spălător… nu-i simplu… să faci de astea-n lanț! Nu spălător, ci albitor la negru… un geniu! Un meșter de geniu în materie de *utut statul… Un meșter cu laborator. Giorgio Albiero e un nume asupra căruia merită revenit… pentru că în istoria mafiotă a Aradului de după invaziile lui Traian, clar – e un reper!

 

Articol asociat:

[ACTUALIZARE] „Patronul spiritual” al IADULUI VIEȚUITOARELOR de la marginea Aradului, Giorgio Albiero – sub LUNETA AUTORITĂȚILOR pentru spălare de bani și angajări „la negru”

Categorie: Investigații
Etichete: Daniela Dincă, evaziune fiscala, giorgio albiero, spalare de bani
Distribuie:
Articolul anterior
N-a fost să fie nici la Timișoara!… UTA a înscris un gol de generic, dar punctele au rămas pe Bega
Articolul următor
Adrian Todor: „INVESTIȚIILE FINANȚATE DE GUVERN sunt un bun prilej de laudă pentru primarul Gheorghe Falcă“
Bagă un „16”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

Urmăriți-ne pe