PĂDURILE trec printr-o CATASTROFĂ mult mai gravă decât PANDEMIA NOASTRĂ! Garda de Mediu a fost „în control” la Moneasa și s-a întors la Arad mahmură și plină de bani. După ce a plecat, DRUJBELE lui Nuțu Herbei și ale celorlalți TÂLHARI ai STATULUI și-au reînceput treaba la RĂNUȘA! [PROBE FOTO]

ranusa
Distribuie:

 

În introducerea acestui articol (care ne-ar fi ieșit plin de înjurături dacă n-am fi obligați de Postul Paștelui și de legi militare să ne abținem) ținem neapărat să ne felicităm singuri că nu am publicat ieri, când, la ora 11.51, ne-a sosit pe mailul redacției, primul comunicat de presă… de la inventarea Gărzii de Mediu Arad încoace (pe bune… nici nu știam că au antet!). Nu l-am publicat în primul rând din cauză  că dormeam, ca voi toți,  trimiși la somn de ORDONANȚELE MILITARE ale lui Iohannis, Orban, Vela @co., iar după ce ne-am trezit, entuziasmul provocat de faptul că, „ia uite, în sfârșit s-au sesizat” ne-a trecut urgent când am văzut că e trimis tuturor redacțiilor „via Consiliul Județean”. (De ce?! Ca să fie TOTALMENTE NEINTELIGIBIL… genul de comunicat la care-i dau mai toți „ignore” – mai ales, sau, mai grav, INTENȚIONAT DE AUTORITĂȚI! – pentru că e PANDEMIE DE CORONAVIRUS.)
Cel mai GRAV motiv din cauza căruia suntem foarte atenți la acest gen de comunicate este, însă, următorul – și privește pe absolut toată lumea… nu doar pe cei pe care-i interesează jocurile imbecil-meschin-financiare dintre oficialități și redacțiile ziarelor de la noi din țară:

„STATUL S.R.L”  FURĂ LEMNE DE LA ARAD până la SUCEAVA, 

fiind o INSTITUȚIE „LA NEGRU” menită să ACOPERE, nicidecum să DESCOPERE ceva, la adăpostul cărora HOȚII DE PĂDURI acționează NU CA LA EI ACASĂ, CI CA ÎN CASA UNUI DUȘMAN VENIT SĂ-L JEFUIASCĂ!
De pildă (pilda care ne intersează pe noi, care scriem aproape exclusiv despre Arad), hoții de la Moneasa sunt din Maramureș (Baia Mare), Alba sau Bihor, care au angajat niște DRUJBE UMANE (a nu se confunda cu OAMENII!) fără adresă – dar acestea sunt, în fapt, doar DRUJBELE GENERICE ALE PATRIEI.
În CAZUL RĂNUȘA, „creierul protector” e chiar la București (Marcel Vela), „brațele caracatiței” se întind de la Direcția Silvică Bihor (capul fiind un anume Jurcăinginer, care se laudă că „am fost coleg de facultate cu ministrul… nimeni n-are ce să-mi facă”), „organul sexual emitent” e la Primăria Comunei Moneasa (Nuțu Herbei), iar hârtiile sunt la Ocolul Silvic Privat „Codrii Zărandului” (în fosta Primărie a orașului Sebiș – deci „pe nicăieri”) – „umbrela” fiind ETERNUL Teoror Țigan, directorul Direcției Silvice Arad și cât pe ce DIRECTOR ROMSILVA!
Pădurile care dispar văzând cu ochii, filmate și fotografiate din toate pozițiile și ușor de monitorizat până și de pe un smartphone cu Google Earth cu camioane cu tot, sunt în primul rând ale NATURII, ale URMAȘILOR NOȘTRI și ale lui DUMNEZEU, în al doilea rând ALE OAMENILOR… în al treilea ale COMPOSOSERATULUI URBARIAL RĂNUȘA… adică, în vizunea STATULUI SRL… ale NIMĂNUI!
Haideți să ne re-re-reargumentăm aceste afirmații dure cu exemplul cel mai recent: de ieri, care se întâmplă și azi și sigur nu se va opri… „dacă cineva nu le dă, pur și simplu, foc la camioane, TAF-uri drujbe, tractoare, gatere și tot ce poate tăia un copac!” – cum circulă o bârfă bună.

Fii atent ce ne zice comunicatul de presă al „Gărzii de Mediu” căruia i-am dat „hai sictir” la prima citire:

[COMUNICAT DE PRESĂ]

„In cursul zilei de 08.04.2020, comisari din cadrul Comisariatului Judetean Arad-Garda Nationala de Mediu impreuna cu efective ale Inspectoratului Judetean de Politie-Biroul Combatere Delicte Silvice si a Garzii Forestiere au intreprins un control comun  pe raza comunei Moneasa  in partizi proprietate privata persoane fizice, aflate in administrarea ocolului silvic privat CODRII ZARANDULUI , in vederea verificarii legalitatii activitatii de exploatare si depozitare  a masei lemnoase de catre societatile care actioneaza  in zona.

S-a constatat ca o societate comerciala din judetul Maramures  avand permis de exploatare pentru doboraturi/accidentale a depozitat pe  curs de apa cat si pe mal, atat pe Valea Ranusei pe o lungime de aprox.1 km cat si pe Valea Zarea Neagra pe o lungime de aprox. 400 m  o cantitate totala de  aprox. 600 mc. masa lemnoasa preponderent din speciile gorun si fag.

Avand in vedere ca au fost incalcate prevederile Legii 107/1996- Legea apelor-actualizata 2019 , care interzice  „depozitarea în albii sau pe malul cursurilor de apă… a materialelor de orice fel”  societății urmează a i se  aplica amenda maxima de 80.000 lei  prevazuta in actul legal mai sus amintit.”

Viorica Graur, comisar șef, semnează acest comunicat… nu ne întrebați de ce!

Acum citește atent PROCESUL-VERBAL întocmit de poliție ulterior „controlului comun” și înaintea comunicatului de mai sus:

proces verbal 1

 

 

proces verbal ranusa

Iar acum, după ce ai făcut diferența (ai observat că „au dispărut doar din taste” 200 de metri cubi, nu?), dă-ți două palme și fii atent care e REALITATEA DIN TEREN:

Încă de duminică, 6 aprilie, la câteva ore de la apariția articolului nostru ce-l viza direct ca TATA HOȚILOR, o sursă a noastră (pe care au exploatat-o degeaba și au expus-o periculos organele de mai sus) ne-a informat că „mi-a transmis primarul  comunei Moneasa, Herbei, că mă dă în judecată pentru ceea ce am spus și pentru că a fost înregistrat în reportajul colegului vostru de la televiziunea din Bihor!” Persoana în cauză nu e vreo fricoasă (chiar faptul că ne e SURSĂ dovedește asta!)… iar dacă-l prinde pe Nuțu Herbei singur, în vreo noapte, tăind un copac, chiar nici nu mai e nevoie de niciun proces… așa că de aceea ne-am mirat că a avut curajul să-i transmită acest avertisment: „Nu, nu mi-a scris sau spus în față – mi-a transmis prin contabila de la primărie.”
Aha! Că ce?! – sunt curios. „Că de ce filmez și urmăresc mașini! Eu i-am depus o cerere la care trebuie să-mi dea răspuns, privind Anexa 1, iar ei habar nu au! Și la Prefect i-am făcut cerere să-mi răspundă… acuma astept dar sunt nervoși ambii! I-am transmis că  chiar îl rog să mă dea în judecată si și să nu sperie lupul cu pielea oii… că nu-mi este frică!” – ne face sursa să ne mândrim că o cunoaștem.

Luni, 7 aprilie, dimineața, la fața locului a descins inginerul Jurcă, care este șef la Oradea. A fost pe Zugău și s-a oprit la Dezna, la un bar, și i s-a zis de reportaj. A zis de față cu 2-3 persoane că nu vine nimeni în control cât e el aici… V-am zis eu: nu reacționează nimeni! V-am spus eu că ei iau cota si nu fac nimic?! În zadar: el taie și face ce vrea și cât vrea!…” – ne scrie altă sursă, din Dezna… și ea neavând nimic împotrivă să se ia direct cu ei la trântă „live”.
Am înercat să o liniștim, spunându-i că o să vină cineva ca lumea, care n-are treabă cu mafia aia… că am auzit că de la București, că Ordonanța Militară 7… că și dacă vine de la Arad, vine cine trebuie date fiind circumstanțele!…
Ne-am făcut de râs!

Marți, 8 aprlie.  „A venit garda cu un pădurar la mine… Dar sunt de la Arad, îi cunosc. Acuma o să mergem în pădure unde de 3 ani sunt îmburdate lemnele de vânt și nu sunt marcate!” – ne ține la curent sursa… mai mult decât a promis!
AVEȚI GRIJĂ! – am sfătuit-o. „De ce?!” – a întrebat.
Am dat un răspuns aiurea.
„Acuma s-au dus pe vale, la Rănușa” – ne-a informat sursa după ce… n-a pățit nimic.
S-au dus să-și facă poze, de fapt, pe vale la Rănușa… poze ca asta, din care să reiasă că „au fost unde trebuie”:

garda moneasa 5 1

„Mașinile de teren au plecat cu domnii, iar un domn și o doamnă  au venit la mine cu un Logan, zicând să mergem să vedem de unde se taie. I-am zis că n-are cum să urce acolo, de unde se fură, cu Loganul, decât dacă mergem pe jos. N-au vrut să vină pe jos! Cum adică nu puteți să mergeți pe jos?! – i-am întrebat! Nu au fimat TAF-urile, tractoarele, nimic din ce trebuie n-au făcut! După aia – asta nu pot să o confirm total, că n-am văzut cu ochii mei – s-au dus la hanul ăla de la intrarea în Sebiș și au mâncat și au băut toată noaptea… am auzit că dimineață or plecat de acolo!”– ne lasă sursa muți.

Miercuri și joi s-a furat în continuare de la Rănușa: „Numai eu a văzut trecând două TIR-uri… exact ca și cele de vinerea trecută… tot alea!” mai aflăm.

ASTĂZI – 10 APRILIE, 2020 ORA 12.30 – RĂNUȘA:

tir lemne

furt ranusa

UPDATE: Sâmbătă, 11 aprilie, 2020, Moneasa – camion încărcat cu lemne furate, surprins în flagrant „tăind-o” prin grădinile oamenilor: 

furt flagrant

 

VEZI MAI MULTE PROBE FOTO ÎN GALERIA ATAȘATĂ

…………………………………………

Articol asociat:

[NEWS ALERT] Cum au sărbătorit PRIMARUL DIN MONEASA și LOTRII SĂI „Ziua Jandarmeriei în carantină”: AU DISTRUS ÎNCĂ O PĂDURE PROTEJATĂ la RĂNUȘA și au „ras” ce a mai rămas pe dealurile de la NĂDĂLBEȘTI! Mărturia unui „înger păzitor al pădurii care dispare dincolo de ușile noastre încuiate pe dinăuntru!” [VIDEO]

Categorie: Investigații
Etichete: garda de mediu, ioan nutu herbei, Moneasa, primaria Moneasa, ranusa, SAT RANUSA
Distribuie:
Articolul anterior
Solidaritate?!
Articolul următor
„Serviciile se plătesc”: procurorul arădean Codrin GAVRA este ÎN CĂRȚI pentru a ocupa BIROUL nr. 2 din Structura Centrală a D.N.A.
Bagă un „16”

1 comentariu. Leave new

  • avatar of butariu mariana
    Butariu Mariana
    25 ianuarie 2021 17:12

    Situația composesoratului Rănusa nu s-a clarificat ,lemne nu s-au dat decît din 2018 pînă azi luna ianuarie 2021 ,pt fiecare drept 7mc masă lemnoasă ,eu atît am primit ,bani nimic ,ședință din 2019 nu s-a mai făcut ,nu s-a mai adus la cunoștință membrilor composesori nimic ,sedii erau căi de comunicare ,ba mai mult am trimis mesaje președintelui composesoratului Ancuta Bărădut Nicolae si l-am rugat măcar să știm situația masei lemnoase si a banilor ,dar nimic ,ba mai mult zice că nu este frică de nimeni ,că putem merge unde dorim, aceste vorbe ni le-a transmis prin Iona Iosif ,acu eu stau si rămîn uimită cum se poate ca cineva să nu fie obligat să respecte un statut ?avem APV masă lemnoasă pusă în valoare peste 14 000 mc ,stim doar de 4000 mc cu cît s-a vîndut cu 90 lei mc ,restul stie dumnezeu .acest președinte nici pînă azi nu a solicitat ca fiecare să ducă acte de stare civilă pt a demonstra pe cine moștenește, în vederea clarificării membrilor composesori ,pe tabel se lucrează cu morții majoritatea ,probabil crede că asa nu poate nimeni sa-tragă la răspundere .

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie