[ACTUALIZARE] „Patronul spiritual” al IADULUI VIEȚUITOARELOR de la marginea Aradului, Giorgio Albiero – sub LUNETA AUTORITĂȚILOR pentru spălare de bani și angajări „la negru”

albiero
Distribuie:

 

[ACTUALIZARE]

„Zecii de mii de ciocârlii sunt ucise în fiecare an în Romania” –  este mesajul alarmant pe care mai multe organizatii de protectia mediului îl lansează… de mai bine de doi ani încoace, o campanie în acest sens fiind demarată la începutul anului 2015, când se discuta pe marginea LEGII VÂNĂTORII. „Se vânează  sub această umbrelă multe alte specii, fără niciun control”, declara în aprilie 2015,  Alida Barbu de la Societatea Ornitologica Română pentru PRO Tv. „Cotele de recoltă nu sunt sustenabile cu supraviețuirea speciei pe termen lung”, spunea, tot atunci, și Ciprian Fântână de la același for, criticând aplicat Articolul 1, lit. e) dinLegea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006 – „Cotă de recoltă – numărul de exemplare din fauna de interes cinegetic stabilit anual de către administrator, care se poate vâna în cadrul unui fond de vânătoare.” 

Printr-o Ordonanță de urgență, promulgată de președintele Johannis la sfârșitul anului trecut –

respectiv în 28 noiembrie, 2016 – OUG nr. 60/2015, s-au amendat, într-adevăr, câteva articole din legea cu pricina… dar s-au amendat nicidecum în favoarea ciocârliilor, ci în beneficiul deținătorilor de fonduri de vânătoare, care, practic, au acum control total asupra faunei (și florei – doar că asta chiar nu contează) suprafeței deținute. Majoritatea fondurilor de vânătoare din Arad nu sunt controlate de proprietarii din acte (care le-au primit înapoi de la stat în baza legilor retrocedărilor terenurilor abuziv confiscate de comuniști), ci de concesionari, „finanțatori” (care, de fapt, finanțează maxim… sediile / motelurile în care sunt cazați vânătorii străini – nimic altceva neintrându-le în sarcini) și „samsari din umbră”, care „fac rost” de vânători de ocazie, cum sunt acești „pușcași de ciocârlii” despre care discutăm.
Ciocârliile sunt cele mai mici păsări cântatoare de la noi  și sunt considerate simboluri naționale… pe hârtie. Vânătorii adevărați preferă mai mult să le asculte – le împușcă, însă, italienii, care le preferă pentru că în bucătăria „tradițională de fițe” sunt delicatese. Cel mai prețuit este pateul din limba de ciocârlie – doar că pentru o singură porție trebuie să se vâneze cel putin 100 de păsări. În majoritatea țărilor din Uniunea Europeană nu este permis vânatul ciocâriilor – și așa se explică „afluxul” de italieni frustrați care, acoperiți de pâcla unei „legi gri”, împușcă… dăunători agricoli care nu dăunează nimănui. Din „pură” distracție.
Să mai notăm că mult-invocatul „beneficiu pe care Statul Român îl încasează de la vânătorii veniți în România să împuște păsări” – în jur de 1000 de euro / cap de italian satisfăcut (când este înregistrat… deci, rar!) – este la limita meschinului… este ridicol și rușinos. O insultă la adresa naturii – inclusiv a naturii umane.

Și așa e horror – dar când „distracția” ți-o oferă un traficant de arme condamnat în țara lui pentru fapta respectivă… intrăm în plină mafie

Giorgio Albiero, milionarul italian care deține „în umbră” domeniul de vânătoare Artemis Montana dintre Arad și Șiria, s-a aciuat la noi în județ… pentru că la el în țară n-are nici măcar dreptul să poarte armă! Autoritățile din țara lui l-au prins ca făcând parte a unei rețele de traficanți de arme – iar imperiul său financiar n-a impresionat pe nimeni în țara lui Dante și a lui Berlusconi deopotrivă. „Colonia de italieni refugiați sexual” care a devenit Aradul este atât de permisivă din punct de vedere al controlului legislativ a acestei activități ancestrale încât… vânătoarea de ființe nevinovate și fără buletin de identitate este chiar pe ultimul loc în calendarul de preocupări a organelor polițienești locale. Prin Dobrogea, în Delta Dunării și prin Sudul țării ce-i mai prinde la braconat – dar în afară de confiscarea armelor și munițiior și o amendă, nu li se întâmplă mare lucru.

Conform informațiilor noastre, societatea italianului Albiero nu a fost „deranjată” de inspectorii de la Inspecția Muncii…

deși pe fiecare salopetă a fiecărui angajat de acolo scrie, dacă te uiți atent, „LA NEGRU”. Pe actele corespondente armelor din dotarea complexului de vânătoare sunt trecute numele unor arădeni, care au acceptat acest compromis… din sărăcie. Sunt nenumărați „oameni din interior”, care ne gândim că dacă sunt dispuși să discute cu ziariștii subiectele care-i dor, nu credem că ar avea ceva împotrivă să le povestească și autorităților. Nu insistăm asupra amănuntelor de culise și nici a numelor virtualilor martori, deoarece conform informațiilor noastre actualizate, o anchetă ceva mai profesionistă decât „vizitele” pe care organele de cercetare le-au întreprins la Artemis Montana se desfășoară în această perioadă. Demersul vizează suspiciuni de spălare de bani și alte fraude fiscale – așa încât IADUL VIEȚUITOARELOR se prea poate (se speră) să treacă măcar la stadiul de PURGATORIU… că despre rai, deși Dumnezeu sau maimuța lui Darwin ni l-au oferit „pe tavă și de-a gata”, nu se poate pune problema în acest secol…

……………………………………………………………..

[TITLUL INIȚIAL] (4 septembrie, 2017) De la ieșirea din ARAD, până aproape de ȘIRIA, se întinde IADUL VIEȚUITOARELOR. Un miliardar italian și metresa lui – coșmarul ciocârliilor, al poliției și bugetului [FOTO]

Domeniul de vânătoare ARTEMIS MONTANA are legătură cu vânătoarea, în sensul ei legitim, cinstit și uman, fix câtă legătură are Câmpia Aradului cu muntele, miliardarul italian Giorgio Albiero cu românul patriot, metresa lui, Dincă Daniela cu „familia tradițională”, proprietarul Ranca Dacian cu proprietatea sa din acte și afacerea în sine cu bugetul de stat.
Adică sunt perfect opozabile.
Dacă documentezi atent problema (și noi ne propunem s-o documentăm… până ce nu rămâne prepeliță neintervievată), observi pe parcursul ei că nu există articol de lege, prevedere internațională sau normativ economic să nu fie încălcate… da` călcate în picioare, frate… umilite… degradate de-a dreptul… anihilate pur și simplu!
Întins pe o suprafață de 12.000 de hectare de plat perfect,

începând de la ieșirea din Arad prin giratoriul care face intersecția cu drumul spre Oradea și ajungând până în extravilanul comunei Șiria, acest fond de vânătoare este un „paradis horror” al ucigașilor de păsări, căprioare și iepuri în serie (nu cred că pot fi numiți vânători… doar dacă deviem sensul tradițional al termenului înspre „vânător italian de păsărele iefine… românești”) totodată cu o gaură imensă în buget (dacă cumva treaba asta mai interesează pe cineva în țara asta, la modul serios).
Needitată… fără să le facă nimeni nimic, deci, prezentarea imensului „loc de coșmar” de pe site-ul lor zice așa: „Cu sediul in Romania, langa Arad, asociatia noastra este formata dintr-o echipa de profesionisti si vanatori calificati care organizeaza partide de vanatoare in interiorul rezervei. Rezerva se intinde pe o suprafatade 12000 hectare de campie si teren cultivate. Oferim o gama completa de servicii pentru a face cat mai placuta experienta dumneavoastra  de vanatoare in Romania.”

Domeniul „Artemis Montana” este IADUL VIEȚUITOARELOR

Despre oribila Lege a vânătorii, care (subtil… așa… ca hoții) permite masacrul ciocârliilor, căprioarelor și… altor simboluri naționale s-a mai scris. Site-uri serioase și nișate direct pe problemă precum vaneaza.ro au declanșat ample campanii și au făcut dezvăluiri grele din interiorul „mafiei păsăretului” din România – în fapt, o adunătură de italieni ratați în țara lor care-și defulează ororile sufletești și în „țara nimănui”… într-un spațiu ascuns de vigilența unor autorități incompetente și protejați de legi corupte.

Vă place să vedeți poze cu oameni fericiți că au împușcat 24 de căprioare, 5 fazani și două prepelițe „dintr-o tură”? Sau cu patru „tâmpiți cu pușcă” (vorba unui copil curat) lăudându-se cum au omorât 85 de ciocârlii la un singur concurs de tir? Nici nouă – dar contemplați galeria foto atașată articolului… chiar dacă afectează emoțional… Pozele sunt preluate, integral, de pe site-ul oficial al domeniului de vânătoare și reflectă „latura emoțională” a a problemei.

Cea elementar-pragmatică arată așa:

ASOCIAŢIA DE VÂNĂTOARE ARTEMIS MONTANA ESTE ONORATĂ SĂ VĂ COMUNICE URMĂTOARELE:

PERIOADELE DE VÂNĂTOARE ŞI TARIFELE PRACTICATE CU VÂNĂTORII STRĂINI

 • CĂPRIOR FEMELĂ (Capreolus capreolus) 1 SEPT.-15 FEB.

TARIF DE ÎMPUŞCARE………………………………………………………………………………………….15 EURO/PIESĂ

TARIF DE ORGANIZARE PENTRU O ZI DE VÂNĂTOARE/VÂNĂTOR……………….50 EURO

 • IEPURE (Lepus europaeus): 1 NOV-31 IAN.

TARIF DE ÎMPUŞCARE………………………………………………………………………………………….25 EURO/PIESĂ

TARIF DE PRELUARE…………………………………………………………………………………………..10 EURO/PIESĂ

TARIF DE ORGANIZARE : LA PICIOR…………………………………………………………………..25 EURO/VÂNĂTOR

LA GOANĂ…………………………………………………………………..50 EURO/VÂNĂTOR

 • FAZAN (Phasianus colchicus): 1 OCT.-28 FEB.

TARIF DE. ÎMPUŞCARE…………………………………………………………………………………………8 EURO/PIESĂ

TARIF DE PRELUARE…………………………………………………………………………………………….2 EURO/PIESĂ

TARIF DE ORGANIZARE: LA PICIOR…………………………………………………………………..25 EURO/VÂNĂTOR

LA GOANĂ…………………………………………………………………..50 EURO/VÂNĂTOR

 • RATA SALBATICA (Anas platyrynchos) :1SEPT.-31 IAN.

TARIF DE ÎMPUŞCARE PAUŞAL……………………………………………………………………. 75 EURO/ZI/VÂNĂTOR

TARIF DE PRELUARE…………………………………………………………………………………………1 EURO/PIESĂ

 • VULPE (Vulpes vulpes) : TOT ANUL

TARIF DE ÎMPUŞCARE………………………………………………………………………………………….30 EURO/PIESĂ

TARIF DE ORGANIZARE………………………………………………………………………………….20 EURO/ZI/VÂNĂTOR

 • PREPELITA (Coturnix coturnix) : 15 AUG.-31 DEC.

TARIF DE ÎMPUŞCARE PAUŞAL……………………………………………………………………..50 EURO/ZI/VÂNĂTOR

TARIF DE PRELUARE…………………………………………………………………………………………..0.2 EURO/PIESĂ

 • CIOCÂRLIA DE CÂMP (Alauda arvensis) :15SEPT.-15 NOV.

TARIF DE ÎMPUŞCARE PAUŞAL……………………………………………………………………..50 EURO/ZI/VÂNĂTOR

TARIF DE PRELUARE…………………………………………………………………………………………..0.2 EURO/PIESĂ

TARIFUL DE ORGANIZARE CUPRINDE SERVICIUL DE ASISTENŢĂ ACORDAT DE UN SPECIALIST PRECUM ŞI DEPLASAREA ÎN TEREN.

Tabelul este preluat adlitteram de pe o pagină de forum a vânătorilor și crescătorilor de câini specializați în această „nobilă artă”… cu majuscule cu tot.

Ca să fim obiectivi, trebuie să ignorăm proprietarul, să țintim mafiotul și să dezvăluim femeia din umbră… ca-n orice film cu șmecheri

În acte, proprietarul domeniului este un anume Dacian Ranca – dar, ca în orice film cu mafioți, tocmai proprietarul nu are nicio treabă cu ce se întâmplă pe proprietatea lui.. de aia nedându-i importanță în această ecuație, și așa foarte complexă – Dacian fiind un simplu paravan. Finanțatorul uriașului „proiect de underground” este nimeni altul decât miliardarul italian Giorgio Albiero – despre care criticarad.ro a mai scris (vezi articolul asociat) -, un personaj care și-a făcut din uciderea păsărilor fără număr un hobby de bătrânețe demn de un horror pe un scenariu de Stephen King ecranizat de Hitchcock.
Sursa noastră este, însă, în stare să jure și să aducă în fața oricărui judecător martori care confirmă cele afirmate, că posesoarea efectivă a imperiului lui Giorgio, cu Giorgio cu tot, metresa-problemă, „femeia cu fața din spatele cortinei” sau cum să-i zicem… este româncuța din Caracal Daniela Dincă (nu-i dăm link la contul de facebook pentru că nu vrem să-l blocăm, dar e ușor de găsit, e public – prima fotografie din galerie am preluat-o chiar de pe profilul public doamnei). Genul de femeie pe care o iei la pachet cu o firmă care s-o urmărească non-stop (inclusiv pentru că „transportă valori”, ca mașinile blindate, dar mai ales pentru că… o iubești și nu vrei să ți-o iubească toți… vânătorii de păsări și căprioare din zonă), Daniela Dincă… fostă Bălan… de fapt, Daniela… pe scurt… dă-le dreaq de acte… își desfășoară visul frumos (sau nu… asta n-ai de unde ști exact!) sub același tavan din vila de pe Simion Bărnuțiu în care la începutul acestui an, polițiștii au găsit și confiscat vreo 22.000 de cartușe pe care scria „ciocârlie”, „iepure”, „rață sălbatică” etc.
Cum fras` să ții atâtea cartușe-n dormitor și de ce? – fii atent schemă:

Cât se câștigă din împușcarea ciocârliilor ? N-ai tu bani… nici împăratul!

Cea mai recentă faptă a killerului de ciocârlii – consemnată în acte oficiale… că așa, mai sunt o grămadă – este amenda primită de la ITRSV pentru „depășirea cotei în acte” (așa îi zice oficial la masacrul de păsări! – ca să vezi lege…) în valoare de 3100 lei… un fleac… nici măcar nu l-au ciuruit… i-a luat statul „taxă de șmecher” din alocația pentru pamperși. „Dacă în acte a fost făsit atâta, nici nu vă puteți imagina ce e în realitate!” – ne zice o sursă din interiorul problemei.

Cea mai notorie, însă („notorie” în cercuri foarte restrânse… că așa merge treaba aici) este „depozitul de gloanțe din budoar” despre care ziceam. Dacă ai citit atent tabelul și ai făcut un calcul rapid al sumelor pe care le încasează Societatea Comercială „Albiero și Pasărea” or smth., ai observat cu ușurință ce înseamnă să vinzi 22.000 de cartușe pe care le-ai cumpărat cu 0, 16 euro bucata cu căprioară cu tot – căprioara ție picându-ți gratis! Nu scapă „vânător” fără 1000 de euro distracția scurtă. Dacă pui și cazarea, și consumația, și aproape inclusa „tură cu fetele” (că nu-ți vine ție italianul aici fără să *ută ceva!), fraier să fii să nu scoți 50.000 pe lună, în sezon. Și în extrasezon se poate rezolva – doar că e mai scump. Ciocârlia este „ultima fiță”… de aia scandalul cu ea e mai mare. Numărul ciocârliilor ucise e înfiorător pentru că pasărea (imună la cucută, nu și la gloanțe) e și foarte bună de mâncat… mai ales dacă vrei să te dai „mafiot adevărat” – fii atent aici rețetă.
Mănânci ciocârlii frate… și asculți Enescu… nici lui Nero nu i-ar fi puiat mintea!
Cartușele – neînregistrate nicăieri… fix-pix acte pe ele… Au venit în țară pe post de „adiționale neaccizabile” la un transport de mobilă second-hand… pufuleți la vrac… înțelegi. Cică așa se fac banii ăia mulți acolo: din cartușe ascunse. Muncitorii se plătesc „la negru”, după care sunt concediați tot „la negru”… vor fi și procese în această direcție. Inclusiv inginerul agronom Paul Perilă (care, la început, a crezut că-i vorba de agricultură în ceea ce fac ăia acolo – săracul!) n-are de ales decât „calea justiției” dacă vrea să-și recupereze… ce-are el de recuperat.

Din fericire pentru fauna din Câmpia Aradului, buba se mărește și urmează să crape

„Toate afacerile miliardarului Giorgio Albiero, însă, încep să crape, deoarece practicile sale au intrat în atenția organelor ce se ocupă cu spălarea de bani”  – ne spune „omul nostru din balcon”… pentru că în această cheie e de interpretat ce se întâmplă la „Artemis Montana”… ce nume… ce mafie urâtă!

Ca să nu zică „Doamna Justiție” că n-am vorbit cu „oamenii de care ne luăm”,

iată și părerea lui Giorgio și-a Danielei sale despre ei înșiși: „Suntem o echipă completă de profesionişti şi vânători calificaţi, organizăm excursii de vânătoare cu adevărat frumoase în România lângă Arad, oferind servicii profesionale şi profesionale de vânătoare, cu o rată de succes mare. Pentru oaspeţii noştri cu experienţă, mulţi dintre ei vorbesc italiană, fericiţi să vă însoţească, de asemenea, în momente de pauză şi relaxare. Nu ezita să ne contactezi pentru cele mai bune momente, sfaturi de călătorie, cazare şi toate nevoile tale.”

Așacă că vizitați-l pe Giorgio… că exact ASTA e și ideea acestei documentări, asupra căreia sigur vom reveni.

 

Categorie: Investigații
Etichete: căprioare, ciocârlii, dinca daniela, fazani, gâște sălbatice, giorgio albiero, iepuri de câmp, italian, Prepelițe, rațe sălbatice, turturele
Distribuie:
Articolul anterior
Liceul „Mihai Viteazul” din Ineu a devenit colegiu național!
Articolul următor
L-au prins pe motociclistul care a sfidat bariera și i-a arătat „muie” la tren. Este un tânăr „de mare angajament” din satul Horia [VIDEO DIN DOUĂ UNGHIURI OPUSE]
Bagă un „16”

8 comentarii. Leave new

 • sunt curios daca o sa te dea in judecata cineva…. chiar sunt curios!

  Răspunde
 • aiurea…o asociatie ia bani…pe nimic!!!!exact ca si la pescuit..pana cand???

  Răspunde
 • am vaz ca si pe fb esti chemat la o cafea…de asociat…trist.trist ca in romania poti incasa bani fara sa faci nimic!!!!merg sa mi fac permisul de pescuit…o asociatie ma incaseaza si…pot prinde pesti pe mures….cine i mi ia banii??un ,,asociat,,.dc??ca asa e legea….ce face acea asociatie pt mures??nimic!!!!!doar controale!!!si astia idem.incaseaza…legea are mari lacune….daca incasezi ceva…fa ceva…asa ar fii logic.oricum invitatia la cafea e tare.

  Răspunde
 • avatar of ionela ionescu
  Ionela Ionescu
  5 septembrie 2017 3:19

  Pe noi…. pe noi cand ne impusca?

  Răspunde
 • Nu stiam ca in Romania e voie Sa impusti ciocarlii. Cat despre vanatori, ma ia cu fiori reci cand ma gandesc CE moarte vor avea!

  Răspunde
 • L’horreur des réseau sociaux avec un ramassis d’inepties, d’incohérence, de désinformation, d’arguments anti chasse non fondées.
  La Hongrie génère plus de 10 millions d’euros de chiffre d’affaires dans la chasse, la Roumanie n’as rien compris,( du moins une partie)

  Răspunde
 • Alors il faut chassé en Hongrie!Nous n’aimons pas les chasseurs = tueurs = juste le plaisir de tué des être sans défense !

  Răspunde
 • […] pe care Alexandra îi indicase apelul ei disperat la 112, în condițiile în care… e suficient să (re)citim ACEASTĂ INVESTIGAȚIE pentru a ne da seama că nu era, nici pe departe, o activistă pentru drepturile animalelor, din […]

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

perchezitii arsat industrie

[ACTUALIZARE] Parchetul European (EPPO) a emis comunicatul oficial cu privire la perchezițiile efectuate la ARSAT Industrie de la Pecica. S-au confiscat peste 112 000 EUR, 17 300 RON, date și fișiere media stocate, inclusiv imaginile de pe camerele de supraveghere

[ACTUALIZARE]  Perchezițiile desfășurate luni, 11 martie, și coordonate de procurorii Parchetului European Biroul Teritorial Timișoara au avut loc la sediul grupului  Arsat Industrie, afacere deținută de familia Ghinea. Descinderile au…