LIGA 4 ARAD – Rezumate meci cu meci

santana felnac 2 1 scaled
Distribuie:
Rezultatele etapei a 11-a

Podgoria Pâncota – Şoimii Şimand: 2-3

Șulea 73, D. Gligor 89 – P. Măgulean 55, Ciupuligă 63, Engelhardt 87


CS Glogovăţ 2013 – ACB Ineu II: 7-2

Țîru 10, 30, 50, Vereș 18, Sabău 56 (autogol), Vasilca 73, Petcuț 80 – Popa, Broască 85


Victoria Nădlac – Victoria Zăbrani: 5-0

Nemeș 3, 63, Sabo 25, Bukva 46, 73


Voinţa Macea – Viitorul Arad: 0-5

Cl. Popa 8, C. Gîlcă 17, Vezan 57, 84, 89


Unirea Sântana – Victoria Felnac: 0-4

Tomuț 34, 59/penalty, Fl. Dancă 78, Lasc 84


Național Sebiș – Păulişana Păuliş: 2-4

Florea 34, 90 – Moldovan 7, 61, Varga 11, Brândușe 66


Frontiera Curtici 2004 – CS Beliu: 2-2

Blănaru 29, Huțanu 54 – Bărdan 23, Purtan 59


Etapa viitoare a 12-a (4 noiembrie, ora 14): Ineu – Santana, Zăbrani – Glogovăț, Viitorul – Curtici, Șimand – Nădlac, Păuliș – Pâncota, Beliu – Sebiș, Vinga – Macea. Felnac stă.


Buni ei, buni noi, banii și punctele la ei

După ce s-a despărțit de Dănuț Mițiți weekendul trecut, Podgoria Pâncota l-a adus pe banca tehnică pe Remus Lung – știți voi – „secund” ani de zile la Crișul. Sigur, în două-trei antrenamente, Remi n-a putut șlefui ce era necesar la echipă și a debutat acasă, cu Șoimii Șimand, o grupare imprevizibilă. Prima repriză a fost nulă pe tabelă și aproape nulă pe teren. Tactică, pas-pas, apără-te, scoate ceva, cam asta a fost ideea adoptată de ambele tabere. Oaspeții și-au propus mai mult după pauză și Petre Măgulean a dat un gol fain, de fapt bară-gol, după ce Ciupuligă a lăsat mingea să curgă, sărind peste ea. Ciupuligă nu doar a săltat prin teren ci a și dat gol, serviciul fiind întors de Măgulean, iar reușita fiind din lob peste portarul Tudose. Și Pâncota s-a simțit datoare să presteze ceva și a intrat în joc. Sulea a marcat din penalti – fault Rus la Cl. Bălăban – gazdele solcitând peste câteva minute arbitrului ,,mai unul!”. Centralul Nicoraș n-a dat, Pușcaș de la gazde s-a mâniat, a luat al doilea galben și s-a dus la duș, lăsându-și colegii să muncească în inferioritate. Cu trei minute înainte de timpul regulamentar, Șimandul s-a distanțat din nou la două goluri, Engelhardt fiind de vină, cu un „cap” plasat la cornerul lui Don. Privitorii n-au apucat să meargă-n piață la una mică, că ai lor – podgorenii – au redus din nou scorul la 2-3, Gligor fiind autorul. Urcați pe ei, pâncotanii n-au mai avut luciditatea să egaleze, ba mai mult, Cordoș a avut două contre ce puteau reface iar diferența de două. Așa că președintele-jucător Sergiu Dragalina s-a consolat că Pâncota a „dat peste o echipă bună, omogenă, bine pregătită, care ne-a taxat prompt greșelile din defensivă”, numai că și Jany Ruska, antrenorul de la Șimand a spus că „am jucat la o echipă foarte bună care merita să fie mai sus în clasament”. Deci toți au fost buni, dar banii și punctele sunt la Șimand. Baftă Remi, baftă Jany!


Pâncota (antrenor Remus Lung): Tudosă – Țop Gligor, B. Cotoc, Pușcaș – Hera (93 Steleac), Cl. Bălăban – I. Bălăban , Bulzan, Mâneran (70 Neamț) – Sulea.

Şimand (antrenor Jany Ruska): Mureșan – Ujoc, Engelhardt,Dolga (69 Rus), Peia – Sechel (Onaca 92), Mandache (92 Ujog), Roza, R. Varga – Ciupuligă (74 Don), P. Măgulean (64 Cordoș). 


„Deja vu” cu pruncii din academie

Pe scurt de aici. Că și meciul a fost ca un flash, iar filmul ăsta se repetă când ACB Ineu II joacă-n județ cu pruncii. Așa au oamenii planurile cu echipa secundă, așa rezultate obțin. Au explicat de fapt ,,misterii” (cu accent pe primul ,,i), ce menire are „grădinița” academiei. La ineuani a dat gol Popa (Doamne ajută), a mai dat și Broască (talentat băiatul), au ajuns la poartă deci. La „Vladi” punctele sunt puncte, trebuie, că sunt puține, sub grafic – zic eu – și dacă-l sun pe Dehelean zice și el. Dar CS Glogovăț n-a fost chiar bine turată în acest tur, că au jucători și pot (când sunt toți). Cura de goluri i-ar putea revigora, că la Zăbrani e o pâine de mâncat.    

Glogovăț (antrenor Călin Dehelean): Vîrtaci – Neag, Mariș (Cosma), Ianc, Ciobanu – Ruja (Domide), Doboș (Coșa) – Nibu (Vasilca), Vereș, Păulin – Țîru (Petcuț).

IneuII (antrenor Teo Muhuț): Tulcan (Coman) – Temian, Oprean, Banam, Sabău – Hanis, Pop – Dudaș, Guti, Ioniac – Broască. 


Care e diferența dintre Victoria de 5 și Victoria de 0?

Mărturisesc că pe Victoria Zăbrani o credeam o trupă o țâră mai valoroasă. Dar ceva nu se leagă în aluatul frământat de Leo Pința. La început de campionat, ambele grupări ce s-au duelat sâmbătă lângă vamă, aveau cam aceleași belele. Adică n-aveau jucători, s-au strâns târziu, n-au avut timp să facă pregătire, să joace 2-3 amicale. Victoria Nădlac se descurcă însă mai mult decât onorabil , e pe șapte, deci are sub ea mai mult (cu una) de jumate din serie. Ce le dai la prânz Cornel Nădăban? Și Leo, care a fost diferența între cele două Victorii, în afară de cele cinci goluri luate de Victoria din deplasare? Nu-i bai, vine iarna, e timp destul să vă retușați lotul, la Zăbrani mă refer. Dacă totuși în localitatea aia vrea și altcineva fotbal, în afară de Tibi Nicula. Că uite,exemplul e la Nădlac, cu copii talentați ce au făcut furori la juniori, cu răbdare, dar tot cu bani puțini. Sunt cu ochii pe voi!


Nădlac (antrenor Cornel Nădăban): Stejar (Roskos) – Sinkovicz, Lăpușan, Kocsis, Taloș – Nemeș, Coriteac – Chepețan (Marko), Stoica, Bukva – Sabo(Perța).

Zăbrani  (antrenor Leo Pința): Nedelea – Țuța, Vizitiu (Oprea), Avram, Curac – Godoci, Hodan (Costea) – Cleuța (Suătean), Roșuț  (Paulescu), Maxim – F. Dancă (Madaș). 


Marș prin grădina botanică

Voința Macea e acea echipă modestă – și la propriu și la figurat – care își știe limitele. Și păcat că în acest campionat sunt atât de reduse, pentru că sunt convins că Ruben Pâncotan și-ar dori o trupă măcar de mijlocul seriei. Măcenii au avut și ghinion, au mai recuperat din el cu victoria – singura – la masa verde cu Ineul, au scos punct unde nu te aștepți, dar sâmbătă, cu Viitorul Arad, nu era cazul să-și facă iluzii. Trupa lui Gio Catanzariti a defilat pe terenul din comuna făcută celebră (și) prin părădici, unde Vezan a produs din nou regrete că timpul pentru fotbalul „de tv”, e prea scurt. Ovidiu a dat trei goluri, Cosmin Gâlcă și Claudiu Popa au contribuit la „manita”, iar Viitorul stă confortabil pe „trei”, așteptându-și rândul la saltul în fotoliul de lider. Dar la Sânleani, unde își au fieful „galacticii” lui Gio, se muncește bine și cu cap. Bravo!   


Macea (antrenor Ruben Pâncotan): Stănilă – Edu (Ciceu), Berciu (Kiss), Botaș, Ardelean – Cati, Șiclovan (Tiron) – Trif, Brandabur (Gavrilaș), R. Varga (Cătuneanu) – Lakatos.

Viitorul (antrenor Flavius Pavel): Vasii – Stoianovici, Bier, Munteanu (Narsesovici), Topai (Pantea) – Sg. Popa, Vezan – C. Gîlcă, Fl. Gîlcă, Cl. Popa (Iancu) – Catanzariti (I. Pașcu).


Felnacul își merită Victoria!

Eeeei, la meciul Unirea Sântana – Victoria Felnac, am fost. Că s-a jucat aproape de Arad, la Horia, loc unde Radu Anca a încercat să le dea spațiu elevilor săi să zburde, să „rupă” pe „VI-FE”. Numai că pe gazonul bunicel de pe câmpul din capătul spre Șiria al localității, de zburdat au zburdat băieții lui Lucică Ciba. Eu nu sunt cu astea, cu „dorința de revanșă că ăștia au făcut egal cu noi în ultima etapă și a câștigat Socodorul seria”. Nu! Sântana nu avea de luat o revanșă și Radu Anca – care n-a fost la echipă sezonul trecut – le-a spus jucătorilor săi – din care mulți n-au fost în lot tot atunci – că trebuie să joace pentru ce au de făcut anul ăsta, pentru obiectivul lor actual. Că ai un lot cu Gligor – Calvin, cuplul cel mai experimenat de fundași centrali din serie, că-l ai pe stânga în apărare pe Nistor, că Simion, Filimon, Burlă, sunt fotbaliști și toți ceilalți din lot au valoare de o grupare ce trage la titlu. Iar competența lui Radu Anca nu de discutat. Hai cu ochii la meci însă, unul în care, rezumând, Sântana a avut două ocazii de singur cu portarul, dar Flore Rusu trăiește e treia tinerețe, fiind incredibil ce face în poartă. Dar vorbind de ochi, vă spun că al meu a văzut că Sântana nu poate să se impună în fața Felnacului. A fost clar ziua lui „VI-FE”! Care a marcat primul gol pe o fază lucrată. Tot au insistat felnăcanii pe dreapta, unde era de servici ,,bunicul” Nistor – și pe-acolo au rezolvat problema. Ciocnirea de la golul doi, cel marcat din penalti (tot) de Tomuț, eu o consider 50-50. Alin Deac a văzut și știe regulamentul mai bine. Apoi, Sântana s-a tăiat treptat și a mai luat trei! Iar Gligor și Calvin se-ntrebau ce se mai poate face ca echipa lor să funcționeze? S-au întrebat și cei ce conduc Unirea, s-a-ntrebat și Radu Anca, vizibil descumpănit de eșec. Iar duminică  a fost anunțată despărțirea amiabilă de antrenor.

santana felnac faza de joc 1 scaled

Sântana e pe cinci, două înfrîngeri și două egaluri sunt de recuperat, dar cum a zis Radu Anca în fața vestiarelor la Horia, „tu vrei să fii acolo în primele trei, dar nu ai voie să pierzi un meci acasă de maniera asta, cu 4-0! Se întâmplă să ratezi, cum am avut noi situațiile alea două, nu am dat, asta e, se termină meciul 0-0, nu dai gol, dar nici nu primești. Sunt total dezamăgit!”. Nu cred că Lucică Ciba mai dansează pe masă cum o făcea la victorii când era fotbalist (nu jucător!). Am avut acum în față un antrenor matur, gânditor, ponderat, pe care m-am bucurat să-l revăd. Și din tot ce mi-a zis, rezum: „Cred că victoria e și meritată în primul rând! Și le-am spus la băieți că la fotbal, când muncești, ești răsplătit, iar dacă continuăm să fim serioși la fiecare meci, lucurile sunt pozitive. Astăzi nu speram la un așa scor, recunosc, dar înainte de meci le-am spus că azi vreau trei puncte. Iar scorul, cred că zice cam tot ce s-a întâmplat”.


Sântana (antrenor Radu Anca): Dagău – Politic, Calvin, Al. Gligor, Nistor (60 Martin) – Ursoi (46 Stanciu), Simion (75 D. Marc) – Kozma (75 Bortiș), M. Pașca, Filimon – Burlă. 

Felnac (antrenor Lucian Ciba): Fl. Rusu – Mocan, Țugulescu, Istin, D. Morariu – S. Măgulean, Tomuț – D. Dancă(80 Rădulescu), Drîglă, Mitu(85 Buz) – Pasăre(55 Lasc).


Liderul învăță din greșeli(le alților)

Când s-a mai întâmplat să fie detronată din fotoliul de lider, Păulișana Păuliș s-a concetrat, a bătut și și-a reluat locul. Așa au făcut băieții lui Vasi Georgiu și sâmbătă, la Național Sebiș, unde au bătut, dar au și suferit, că așa se ajunge în top. Am zis unde mai sus – la Macea – că echipele mici își programează și-și fac punctele cu cele de nasul lor. Și Sebișul este (încă) o echipă mica, care învață, care crește meci cu meci. Și fiasta ca-n meciul cu Felnac, nu trăiești în fiecare zi. Că din meciul ăla, au învățat alții, în cazul de față. Sebișul are sâmbătă meci în zonă, la Beliu. Surprize – suprize? Vom vedea!

Sebiș  (antrenor Flavius Raț): Creța (Drăgoi) – Feieș, Onoc, Karmanoczky, Tamaș (Faur) – Deliman, Buia – Farău, Surda(R. Florea), D. Florea – Muntean (Lingurar).

Păuliș (antrenor Vasilică Georgiu): Toma – E. Calancea, Cernat, Crișan, Nădăban – Berar (Ștefan), C. Morariu – Bogdan (N. Marc), P. Varga (Gîrna), Brândușe – Moldovan.  


Cine (mai) este sigur de primul loc?

Eu am așteptat cu interes duelul Frontiera Curtici – CS Beliu (foto principal). Că sunt două echipe cu ,,croi” diferit. Și după cum a curs prima repriză, parcă CS Beliu era liderul. Oaspeții au jucat aerisit, cu tupeu și au mizat (și) pe știința de a da în minge la fazele fixe, cu Zamă și Mâneran executanți, dar și cu portar advers, Popescu, inspirat. Mă rog, cât a putut omul. Că la o acțiune legată a belenilor, Bărdan l-a executat, cu un șut din întoarcere, din marginea careului mare. Pe lovituri libere s-au bazat și curticenii și chiar au fructificat una. Blănaru a fost cel cu șutul, din 28 metri, portarul Soltezs fiind suprins de mingea venită prin zidul făcut de colegii săi.   

Fost atacant și la Curtici, Flavius Băd n-a putut să-l învingă din poziție bună pe Popescu, iar Beliu a intrat în pauză doar cu un egal, deși prestase mai bine. Și cum e în fotbal, Frontiera a preluat conducerea la opt minute după pauză, prin golul marcat de Huțanu, care a profitatd e o respingere ineficientă a lui Soltezs. Dar o echipă solidă se și respectă, iar celor din Beliu le-au trebuit doar cinci minute să egaleze. Cum? Dintr-un corner, la care Călăcean a deviat mingea cu capul și Purtan, tot cu capul, a marcat. Numai că oaspeții și-au terminat „duracellul” în ultimele 20 de minute, dar băieții lui Costel Filipaș au luptat și cu ajutorul lui Soltezs, care a fost „zid” la faza cu Blănaru și Varga în față, au obținut punctul meritat. Remiza detronează – cine știe pentru cât timp – Frontiera, al cărei experimantat jucător Răzavan Blănaru s-a destăinuit la final: „Beliu ne-a pus destule probleme, mai ales în prima parte. Foarte clar nu am dominat jocul decât în ultimele 20 de minute. Se pare că aerul a fost prea tare acolo sus pentru noi”. Celor de la CS Beliu le revin din nou laude și titulul de echipă imprevizibilă pe orice teren din serie. Așa cum am și „mixat” prin declarația lui Sergiu Bărdan jucător polivalent al belenilor: „Pe terenul liderului, am produs mult fotbal… însă am riscat să și pierdem acest meci, gazdele ne-au înghesuit puțin pe final”


Curtici (antrenor Norbert Jozsa): Popescu – Zsogo, Bercu, N. Varga, Blănaru – Lazea, Al. Pavel – Huțanu (70 A. Morar), Avrămuțiu, Bonchiș (76 Tripa) – Lolea (85 Abrudan). 

Beliu (antrenor Costel Filipaș): Soltesz – Cotoc (71 Jurcă), Călăceanu, Bogdan, Rusu – Purtan, Cohan (90 Cl. Morar) – Zamă (59 Popovici), Bărdan, D. Mâneran – Băd.


liga4 clasment11


 

Categorie: Sport
Etichete: ACB Ineu II, CS Beliu, CS Glogovăţ 2013, Frontiera Curtici 2004:, LIGA 4, Național Sebiș, paulisana paulis, Podgoria Pâncota, Șoimii Șimand, Unirea Sântana, victoria felnac, victoria nadlac, victoria zăbrani, viitorul Arad, vointa macea
Distribuie:
Articolul anterior
După 8 ani de la Colectiv, încă ne întrebăm „de ce”, numărând tragedii an de an
Articolul următor
Acoperișul unei clădiri de pe B-dul Revoluției – pericol pentru trecători!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

uta poli iasi large

Șapte zile productive

Politehnica Iași – UTA 0-2 (0-0) 28 aprilie 2024, ora: 18,15, stadion: ,,Emil Alexandrescu”, temperatura 16 , spectatori: 4500. Au marcat: Imoh (62), Luckassen (84). Poli Iași (antrenor Tony da…
uta otelul 3 large

URA ȘI (ÎNAPOI) LA GARĂ!

UTA – OȚELUL GALAȚI 3-1 (0-0) Au marcat: Omondi (62), Luckassen (78), R. Pop (81) – Cisotti (90+4) 25 aprilie 2024, ora: 16.45, stadion: „Francisc Neuman”, temperatura: 12°C, spectatori: 7500.…