Lucian Prună – pictorul care ilustrează prin realism contemporan esența pur românească

lucian prună
Distribuie:

O voce artistică își face simțită prezența în lumea picturii contemporane pe social media – Lucian Prună, un maestru al culorilor și formelor, a devenit viral prin tablourile sale care emană un vibe autentic românesc.


1695035733484 lucian pruna 09


Un aspect definitoriu al creațiilor sale este tehnica sa picturală complexă ancorată în tradiția clasică a artei.

Ceea ce distinge lucrările lui Lucian este modul în care îmbină această tehnică clasică cu elemente contemporane. Jocul atent de lumini și umbre, detaliile moderne și expresivitatea culorilor adaugă o dimensiune inovatoare și actuală fiecărei opere.

Lucian Prună nu se limitează doar la a reda vizual scenele cotidiene, el creează o veritabilă relatare prin intermediul artei sale. Fiecare pensulă pare să fie un instrument de povestire iar combinația dintre tehnică și subiect aduce o notă de autenticitate și intimitate fiecărui tablou.

În esență, artistul devine un povestitor vizual al cotidianului românesc ilustrând bucuriile și tristețile vieții obișnuite. Cu fiecare creație, el nu doar pictează imagini ci creează o conexiune profundă între spectator și subiect oferindu-le privitorilor săi o călătorie în inima vieții simple și autentice.

1695035524936 lucian pruna 02


Lucian își amintește cu drag de primii săi pași în lumea artei, începând să deseneze mașini la vârsta de doar patru ani. Pe atunci voiam să mă fac extraterestru, da’ apoi mi-a zis cineva că maxim astronaut aș putea, iar pe la opt–nouă ani mi-am dat seama că e okay și pictor”, își rezumă el drumul său fascinant către arta vizuală pentru Vice.

Absolvent al cursului organizat de Academia de Artă din Florența în 2015, și masterand al secției Artă Sacră a Facultății de Teologie Ortodoxă din București, Lucian Prună aduce în arta sa o adâncime și o sensibilitate care transcende granițele tradiționale.

Al doilea început ca artist a venit la 22 de ani, într-un moment crucial după ce a absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă, specializarea Artă Sacră. Renunțând la restaurarea de biserici, Lucian a ales să-și urmeze pasiunea pentru pictura de sevalet. Despre stilul său, el spune că se identifică cu realismul contemporan dar admite că eticheta poate fi evazivă, sugerând că criticii ar putea avea cuvinte proprii pentru a descrie creațiile sale pline de viață.

1695035669011 lucian pruna 05


Contrar provocărilor actuale în care artele clasice par să se piardă în zgomotul vieții moderne, Lucian Prună rămâne ancorat într-un dialog constant între trecut și prezent.

Despre această dilemă el spune: „Nu știu câtă inovație poate să mai aducă exprimarea artistică la nivel de tehnică, iar aici vorbesc în general, când cam toată muzica s-a cântat și toată iubirea s-a cam scris.”

Cu toate acestea, artistul nu renunță la speranță și își exprimă credința în frumusețea persistentă a motivelor naive care continuă să se plimbe prin fața ochilor noștri. Prin creațiile sale, Lucian Prună ne amintește că în ciuda schimbărilor, arta rămâne un refugiu al expresiei autentice și un oglindă a sufletului uman.

Picturile sale, care au fost comparate cu un „Paul Cézanne al lumii moderne” aduc un amestec unic de tradiție și contemporaneitate în peisajul artistic. Într-o lume în care arta este adesea privită în grabă, Lucian Prună ne invită să ne oprim pentru a descoperi profunzimea și bogăția fiecărui detaliu.


lucian pruna

Într-un interviu cu Vice artistul contemporan dezvăluie povestea din spatele celei mai populare opere ale sale – tabloul cu mici și bere – o creație care a captat atenția publicului și a devenit simbolul unei întâlniri reușite între artă și gastronomie.


1695035606308 lucian pruna 03

Lucian Prună aduce o perspectivă unică în lumea artei, combinând elemente clasice și moderne într-o simfonie vizuală captivantă. El continuă să inspire și să aducă oamenii mai aproape de frumusețea artei, într-o călătorie continuă spre autodescoperire și expresie creativă.


Pe Lucian Prună îl găsiți pe Facebook, Instagram și Tiktok unde lucrările lui au devenit virale.


Citește și: Interviu cu artista Lucia Moțoc – despre artă, consum și vulnerabilitate


 

Categorie: Cultură
Etichete: lucian pruna, realism contemporan
Distribuie:
Articolul anterior
Reprezentanții RETIM vor merge la fiecare utilizator pentru a încheia noile contracte aplicabile Zonei 1 în următorii 8 ani. Vezi tarifele
Articolul următor
Massif 2024: Chase & Status, Mahmut Orhan, Netsky, printre noii artiști anunțați

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie