Manifestul unui dac

lupul 01
Distribuie:

 

Disoluția evidentă a societății mă împinge, mânat de grozăvia care se prefigurează, să mă amăgesc și eu că iau atitudine și să-mi spun mie însumi ceea ce cred… Să mă afirm înlăuntrul și în afara mea, căutând o scăpare pentru cei pe care-i am în responsabilitate și, dacă se va putea, pentru mine însumi. Un blestem vechi născut dintr-o trădare pare că ne urmărește și ne face să plătim de secole prețul durerii, aici, în mijlocul Grădinii Maicii Domnului – iar pe durerea noastră clădim biruințe sublime imposibil de explicat, pe care, însă, lăsăm să se cațere cei care duc mereu și mereu la îndeplinire blestemul. Poate a venit vremea să rupem această vrajă malefică, întunecătoare de minți, ce face să apreciem micimea și tupeul unor semeni drept calități manageriale, hoția de tip empiric drept inteligență nativă, marginalizarea socială și etnică ca pe o premisă a succesului.
În mijlocul unei mări de demență colectivă,  alimentată conspiraționist de forțe venind parcă din neguri și ieșită din matca istoriei.

Ies din prezent și îndrăznesc să mă compar cu trecutul. Decebal și-a tăiat gâtul pentru că trebuia să moară în picioare.
Comparativ cu strămoșii noștri suntem o rușine socială… și mă opresc aici cu raportările. Dar, aviz atât celor care au mai rămas în tranșee, cât și celor care ne văd înregimentați în turmele lor de sclavi, vă anunțăm – puțini sau mulți, câți om fi rămas – că  printr-o ironie a istoriei, sau printr-o minune divină, pe pământurile acestea încă mai trăiesc daci, fie și doar prin ideile care au supraviețuit, dacă nu chiar fizic.

 

Foto: istorienumismatică.wordpress.com (prelucrată)

 

Categorie: Opinii
Etichete: Decebal, lupul dacic, manifestul unui dac, mihai comanescu
Distribuie:
Articolul anterior
Nutriționistul-dietetician Alina Ciceu: Adevărul despre brânza topită
Articolul următor
Bunicul: „Puiuț, strigă și tu: HOȚII, HOȚII!” La care micuța: „TOȚII, TOȚII!”… (lecție despre „tu cu cine ții?”)

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

slavery

[RUBRICI] Doar o Nouvorbă să-ți spun!

Ne-a ajuns din urmă un timp în care sângele stropit pe trotuar din schije și kalashuri de moartea care gonește vivace oameni îngroziți nu poate clinti implementabila dictatură a eufemismelor.…
van

Renașterea Digitală a Democrației

Renașterea Digitală a Democrației Mesaj. Limba: română Destinatari: Națiunile Unite Data expediției : Aprilie 2016 a.d. Valabil până la : Ianuarie 2101 a.d.   România are astăzi ce-a de-a patra…