Plânsul bărbătesc (o meditație de om tânăr)

1280 idea infographic 0
Distribuie:

 

Să cazi în genunchi și să plângi din bucurie sau tristețe, din agonie sau extaz, din întâlniri sau despărțiri și să faci din asta o sfântă taină, în sfânta ta odăiță, n-ar fi, oare, unicul nostru prilej de a ne sensibiliza sufletele până într-acolo unde fiecare trăire și emoție ar putea ajunge la universalitate dobândind așadar „trimful absolut”?

Și să nu dea Cerul, din forțe văzute și nevăzute, pentru bunul mers a lucrurilor, să avem parte de politicieni care-și plâng lăcomia? De generali care-și plâng corupția? De jurnaliști care-și plâng vorbele goale? De intelectuali care-și plâng sofismele? Și de animale bipede care-și plâng violența?

Și nu-i bărbatul neplâns un om sterp sufletește? Ăsta-i de departe un păcat masculin căci femeia nu se rușinează să plângă oriunde și oricând. Să fim, totuși, cumpătați și să ne păstrăm lacrima-n în taină căci asta ține de intimatate, bun simț și bărbăție și de lacrimi n-avem, Cerului să-i cerem!

 

Categorie: Opinii
Distribuie:
Articolul anterior
Liga Suporterilor Transilvania-Banat organizează o DEPLASARE la București pentru meciul cu Armenia
Articolul următor
UTA vrea prima victorie acasă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

oana parvulescu

[Profile în câteva linii] OANA PÂRVULESCU

Originară din Galați, cu părinți, cadre didactice, OANA PÂRVULESCU a venit la Arad, în urmă cu 20 de ani, imediat după terminarea facultății, lăsând în urmă, cu îndreptățită emoție, familie,…