Zona #3Insule din Arad devine Eco Residence, un dorit „cartier al viitorului”

3insule arad ecoresidence
Distribuie:

 

Agențiile preconizează un boom imobiliar în zona #3insule, numită și Insula Mureș. Prețul caselor și cabanelor de la #3Insule Arad cresc de la o zi la alta, conform numărului de căutari pe Google, Olx și Publi24.

Dacă acum 3 ani reușeai să cumperi o casă la #3insule cu 25 000 € – 30 000 €, acum prețurile au crescut cu cel puțin 10% – 20% și sunt într-o continuă creștere. Acest „hype” al prețurilor se justifică natural. Consecințele pandemiei se văd, oamenii au început să migreze de la apartament la casă, de la oraș la țară, să aleagă calitatea vieții și sănătatea înainte de toate.

Insula Mureș, ca zonă protejată constituită în România, clasificată ca parc natural la nivel național și ca peisaj terestru protejat în taxonomia internațională a IUCN, deține peste 500 de case și cabane construite, peste 1000 de oameni așezați și fericiți, mândrindu-se cu peste 1000 de specii lemnoase și ierboase, peste 200 de specii de păsări, pești și mamifere. Casele și terenurile sunt concesionate de către primărie pe o perioadă de 49 de ani, cu posibilitate de prelungire pe încă 25 de ani.

#3insule este o combinația perfectă între oraș și sat. Comunitatea este tânără și harnică. Aflăm de la locatarii insulei că majoritatea „se salută ca la țară, cu sărut-mâna și Doamne ajută”, că întreprind activități de voluntariat, ecologizare, strângeri de fonduri și altele. Alții și-au pietruit aleile, sătui de promisiunile primăriei, au pus mână de la mână și au nivelat aleile cu bani din propriul buzunar. Aflăm că până și lăcașul de cult ortodox a fost ridicat tot din banii și donațiile locatarilor de la #3insule.

Zona #3insule dispune de două magazine alimentare, de Asociație ONG (Asociația Insula Mureș), internet de mare viteză prin fibră optică, curent electric, apă curentă, lămpi de iluminare cu încărcare solară, teren de fotbal, lăcaș de cult și multe altele. Pe lângă liniștea, aerul curat și peisajele de vis, insularii se mândresc cu un drum proaspăt pietruit care le facilitează intrarea cu autovehiculul prin Comuna Zădăreni. Recent drumul a fost dotat cu indicator de orientare/informare și indicator de tonaj.

Cea mai recentă și importantă investiție din ultimii ani de la #3insule se datorează unor privați care, la o scurtă privire, pun la bătaie peste 500 000 € pentru a reabilita „Vaporul”, o capodoperă arhitecturală care a aparținut întreprinderii de vagoane. Această clădire va desfășura, din spusele insularilor, diverse activități de recreere, HoReCa, team-building și altele. Această inițiativă este salutată cu mare entuziasm de către locatarii Insulei, fiind conștienți că astfel de investiții aduc un plus valoare Insulei, dar și Aradului per ansamblu.

Buna gospodărire a Insulei, din spusele locatarilor, se datorează comunității harnice și responsabile, și totodată a președintelui Asociației „Insula Mureș”, Tiberiu Kapitany, care se implică, alături de locatari, în promovarea intereselor proprietarilor, protecția și reprezentarea acestora în raport cu autoritățile și instituțiile de stat, asigurarea unor condiții generale pentru o viață civilizată și liniștită pentru locatari și turiști, asigurarea premiselor și condițiilor din punct de vedere financiar și juridic pentru administrarea în bune condiții a Insulei, precum și a locurilor de parcare și depozitare a deșeurilor.

 

Proiecte în derulare

• Pod pietonal peste râul Mureș
• Racordare la rețeaua de gaz
• Punct de prim-ajutor
• Grădiniță pentru copii
• Tribună și nocturne pentru terenul de fotbal

Mai multe informații: www.3insule.ro

 

Categorie: Știri
Etichete: Eco Residence, insula mures, suna michel, trei insule, Zona #3Insule
Distribuie:
Articolul anterior
Cum poate oricine să-și crească valoarea imobilului cumpărând de la Glasspandoor – unul dintre cei mai mari jucători de pe piața produselor de tâmplărie din România
Articolul următor
[ACTUALIZARE 2] Mai mulți susținători ai cauzei lui Ovidiu Costea s-au prezentat cu PANCARTE în fața PALATULUI DE JUSTIȚIE DIN ARAD la înfățișarea-cheie din PROCESUL ÎN CĂUTAREA DREPTĂȚII pe care-l duce fostul polițist „executat” de un sistem pervers!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie