Filosofie de garsonieră din cartierul Micălaca

grafica michel
Distribuie:

 

„Enșpe” mii de cărți cu promisiuni și rețetare vocaționale, despre cum să devii guru peste noapte și să-ți regăsești sinele, despre cum să te scoată afara banii din casă, despre cum să îți găsești jumătatea și fericirea… Vră-jea-lă!

Ori te naști, ori devii! Nimeni nu contestă importanța lecturii, care-i imperativă și necesară, doar că nimeni nu știe mai bine ca tine ce vrei și cine ești. Pe scurt, ești pe cont propriu!

Rețetarele, șabloanele și cărțile, te fac mai bun, dar nu-i suficient să fii bun, tre` să fii bun de ceva, spune Arghezi. Și apoi, toate cursurile, toate workshop-urile și motivaționalele pe care spargem banii, nu-i păcat, oare? Și apoi, toate motivaționalele, care nu fac decât să ne măgulească egoul, să ne excite sinapsele, dendritele și axonii, să ne pompeze cu dopamină și adrenalină, nu sunt temporare, oare?

Că tot la tine ajungi, și cândva, trebuie să te închizi în odaia ta, să îmbrățișezi solitudinea și să spui gata: hai să văd ce-i cu mine, cine sunt, care sunt frustrările mele, limitele mele, de aici să pornesc și de aici să clădesc. Ori te naști, ori devii! Și să devii, altă cale n-ai decât cea empirică, decât cea prin încercare, eșec și repetiție.

Ori te naști, ori devii!

Categorie: Opinii
Etichete: Devenire, filosofie, succes, suna michel
Distribuie:
Articolul anterior
Codruț Grădinariu: „UTA trebuie să revină la Arad, aproape de suporterii ei minunați”
Articolul următor
C.J. Arad a alocat bani pentru reabilitarea DJ 793 Sintea Mare – Șepreuș și pentru modernizarea Secţiei de Obstetrică-Ginecologie

1 comentariu. Leave new

  • avatar of stepan aurelia
    Stepan Aurelia
    7 decembrie 2017 20:16

    …..frumos spus ! ” ori te naşti, ori devii ” ! ….fiecare poate percepe în felul său…şi eu percep in felul meu ….că este frumos, este un câştig personal, devii eroul sinelui ….şi mai mult nici nu trebuie ! …. Te naşti OM …şi devii OM.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

oana parvulescu

[Profile în câteva linii] OANA PÂRVULESCU

Originară din Galați, cu părinți, cadre didactice, OANA PÂRVULESCU a venit la Arad, în urmă cu 20 de ani, imediat după terminarea facultății, lăsând în urmă, cu îndreptățită emoție, familie,…