Despre eroul social – cât costă

ilustratie suna michel primaria arad
Distribuie:

 

Greșeala plătită cu bani, clar, e cea mai ieftină pedeapsă care o poți plăti. De altfel, ți se rupe de bani dacă știi că mai poți câștiga puțin timp să zăbovești într-ale tale filozofii sau nițel confort să te împaci cu tine și istoricul tău.

Și merită tot riscul, nu-i așa? Imaginează-ți câte îți promite banul! Dă-ți seama ce înseamnă să ai propriul tău parc de distracții în care să-ți poți construi case și clădiri, să betonezi, să pui asfalt, semafoare, să ai angajați supuși, să le poruncești, să ți se cânte din trâmbițe, să fii împodobit cu lauri și trese, doar gândește-te ce însemnă să da-i spectacole, să faci concerte, să te măgulească poporul,  să fii de temut, să fii poreclit faraonul, să ți se spună Ramses sau Cezar, Ave, Cezar!

E visul oricărui spirit tânăr, mai ales celor născuți din cenușa „comunismului”. Dacă se întâmplă să ai și familie sau vreo Madonă, e de la sine înțeles că ești în stare să muți lumea din loc pentru idealul tău. Dacă tu nu reușești, macăr să-ți reușească urmașii.

Căci ce-i mai important decât să îți asiguri continuitatea speciei?

Gândește-te ce s-ar putea naște din tine dacă de pe acum te lucră ambiția! Ți s-a spus de mic „că pân-la Dumnezeu te mâncă sfinții” și te-ai născut cu ideea că ”mai bine mediocru cu bani, decât geniu muritor de foame” și uite așa se naște din tine „mitul eroului social”. Un erou d-ăsta, social și contemporan poate cumpăra aproape orice.

Și derulăm „paletarul”: diploma, locul de muncă, angajații, consilierii, articolele din presă, interviul și emisiunea de la tv, fotograful și paparazzi, poate cumpăra locul de sub tine dacă acel petec de pământ îi face cu ochiul (și dacă îi refuzi oferta, ai pus-o), își poate orchestra și cumpăra retragerea sau exilul. Știai că la nevoie își poate cumpăra sau cel puțin își poate alege celula și condițiile în care șă-și  „ispășeașcă” pedeapsa în caz că a mierlit-o? Desigur, când joci în liga mare nu te mai sperie nici justiția, nici procesul, nici instanța și nu mai e nevoie să plătești de fiecare dată. Numele și influența ta, este deajuns!

Concluzia este că greșeala plătită cu bani e cea mai ieftină pedeapsă din câte există și poți trișa karma, dar temporar.

Categorie: Opinii
Etichete: , pledoarii, specii, suna michel
Distribuie:
Articolul anterior
Descinderi în Arad și alte 17 județe pentru destructurarea unui grup infracțional specializat în evaziune fiscală cu TEXTILE
Articolul următor
[HIP HOP NEWS] Profilul pe cheia sol al muzicantului ONE Dinescu vs. ganterele lui VESA. Road Runner vs Talpă-Iute Alin Iovănuț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

virgil florea

CONTROL PARLAMENTAR

 Teoretic sună foarte bine. Republica parlamentară se bazează pe acest tip de control. Este definitoriu. Dar ia să vedem ce înseamnă el mai exact în republica noastră? Prin legea fundamentală…
alexandru v. mureșan

UTOPIA DISTOPICĂ vs. DISTOPIA UTOPICĂ (III)

Victoria fascismului asupra fascismului! sau Victoria secerii și ciocanului asupra fasciilor! 0. Nota preventivă a autorului la adresa „organelor de salubrizare națională, i.e., membrii „Cooperativei <<OCHIUL, URECHEA ȘI MINTEA ÎMBÂCSITĂ…