Profile în câteva linii: ANDREI IONIȚĂ, Decan al Baroului de avocați Arad

andrei ionita1 1
Distribuie:

Inteligența, seriozitatea, temeinicia, dublate de un pragmatism sobru și echilibrat, constituie reale calități ale lui ANDREI IONIȚĂ, care îl îndrituiesc ca LIDER, impunându-l nu doar prin tradiția juridică a familiei sale, tata, mama, sora fiind avocați de prestigiu. În mod sigur, ANDREI IONIȚĂ  este un LIDER DE VOCAȚIE. Astfel, student și apoi masterand la prestigioasa universitate clujeană, Andrei Ioniță a fost cancelar al studenților în cadrul Consiliului Facultății de drept, membru în Consiliul de administrație al Facultății și președinte al organizației de profil European Law  Students Association.

La terminarea Facultății, venind la Arad,

în mod firesc, ca urmare a calităților manageriale, deopotrivă instituționale și organizaționale, a fost ales în Consiliul Baroului Arad, fiind cel mai tânăr avocat, cu această demnitate, cum, de altfel, a devenit, în urma a două tururi de scrutin (25 și 30 martie 2021), cel mai tânăr DECAN din istoria Baroului de avocați Arad.

Este impresionant CREZUL lui ANDREI IONIȚĂ, ce reunește 14 admirabile „profesiuni de credință”, dintre care menționăm doar câteva: 

„Cred că Baroul Arad e mai mult decât suma a 394 de individualități…“; „Cred în puterea grupului și în forța echipei…”; „Cred că NU a fost și NU este prea târziu să (RE)GĂSIM în noi mândria apartenenței la un corp de elită”; „Cred că suntem parte esențială a actului de justiție,
parteneri egali ai colegilor magistrați și procurori, consilieri, notari sau executori, niciodată auxiliari ai acestui fenomen”; „Cred că suntem principalii responsabili pentru noi înșine … și tot prin noi înșine vom reuși…”; „Cred că respectul se câștigă și nu se impune… se câștigă zi de zi, cu abnegație, perseverență și muncă”; „Cred în pragmatism, însă niciodată într-unul sălbatic, care să treacă peste principiile noastre”; „Cred în asumare și în decizii corecte, chiar și atunci când ar putea fi nepopulare”; „Cred în implicare și profesionalism”.

Reținând „crezul” lui ANDREI IONIȚĂ,

înțelegem că PROGRAMUL, ce a constituit temeiul alegerii sale, ca Decan al Baroului Arad, constituie o strategie pentru prezent, dar și pentru viitor, care va conduce la dobândirea demnității profesiei în relațiile interinstituționale și, în general, în viața socială. Este deja un loc comun, ca în prezent, vorbele, frumos meșteșugite, și strategiile asumate, să constituie „parte” a campaniei electorale, ele „subțiindu-se” apoi și chiar date uitării.

De aceea apreciem strădaniile lui ANDREI IONIȚĂ de a urmări, cu obstinație, materializarea dezideratelor cuprinse în programul de DECAN al Baroului Arad: modernizarea activității prin digitalizare; transparentizarea totală a procesului decizional; asumarea de către avocați a rolului de formatori de opinie; implicarea socială și, nu în ultimul rând, profesionalismul.

 

andrei ionita 1

Pentru prima dată în ultimii ani, avocații participă la mari PROIECTE de implicare socială bazate pe voluntariat

(„Acces Just” și „FAST-Fii avocat în școala ta”, „Drept prin educație”, „Atacuri cibernetice”, „Drepturile consumatorului”, „Libertatea individuală, drepturi și obligații”, „De la drepturi și libertăți… la infracțiuni online”), reușindu-se, de asemenea, PERMANENTIZAREA  evenimentelor academice, în colaborare cu mediul juridic și cel academic.

Întrebând un avocat ce apreciază cel mai mult la Decanul Baroului, răspunsul este prompt:

„ANDREI IONIȚĂ nu se abate niciodată de la principii, chiar și atunci când în discuție sunt colegi și prieteni etc.”

Relatările despre Baroul Arad și despre conducerea sa, ar putea continua, dar  oprim aici Profilul în câteva „linii”, cu sublinierea că noi, arădenii,  așteptăm evenimente de anvergură, care să marcheze, în anul 2025, împlinirea a 150 de ani de la prima atestare documentară a avocaturii în Arad. O istorie strălucită, ce trebuie rememorată, la modul minuțios și profund, cu sentimentul că urbea noastră poate să redobândească excepționala sa vizibilitate de odinioară.

Precizare: Articolele grupate sub genericul PROFILE ÎN CÂTEVA „LINII” vor continua să apară în presă, din 18 septembrie a. c. Până atunci să fim sănătoși și voioși!

 

Categorie: Opinii
Etichete: Andrei Ioniță, Decan al Baroului de avocați Arad
Distribuie:
Articolul anterior
Accident dubios pe „Vlaicu”, din cauza unui șofer „mangă”
Articolul următor
Profesorul Ioan Marconi a murit de „Ziua Învățătorului”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

alexandru v. mureșan

GREAȚA VOIOASĂ A COTIDIANULUI (10)

    LUMEA CA O VOMĂ sau GREAȚA VOIOASĂ A COTIDIANULUI (x) Scrisoarea a șasea: TRIPLĂ SCRISOARE-DESCHISĂ CĂTRE: MINE, NIMENI ȘI NIMIC PREAMBUL SAU JUSTIFICARE pentru un ipotetic Factor Poștal pe care…
virgil florea

TENDINȚE VS. FINALURI

Cum spuneam într-un articol mai deunăzi, observăm, analizăm, și pe cât psobil încercăm să ne punem la adăpost. Auzim din cabană rostogolirea avalanșei, știm cât de pericuoloasă este, fugim cât…
virgil florea

UNIUNEA ISLAMICĂ EUROPEANĂ (3)

Ne dezvoltăm, ca indivizi, datorită în mare parte unei capacități cu care ne naștem fiecare. Se numește observare. Nu este măsurabilă și deci nu putem vorbi despre o scală care…
alexandru v. mureșan

GREAȚA VOIOASĂ A COTIDIANULUI (7)

LUMEA CA O VOMĂ sau GREAȚA VOIOASĂ A COTIDIANULUI (vii) Scrisoarea a treia: SCRISOARE-DESCHISĂ CĂTRE EXCELENȚA SA, Monsieur Le President de la Republique Francaise, EMMANUEL JEAN-MICHEL FREDERIC MACRON Monsieur le…