[Profile în câteva linii] LAZĂR FAUR      

lazar faur
Distribuie:

Incontestabil, cei 16 ani, ca jurist/ secretar al Primăriei din Petriș (1990-2006), absolvent fiind al Facultății de Drept, nu la o universitate oarecare, ci la Universitatea din București (1994-1999) și, mai târziu, al Institutului Național de Administrație (2003-2004) l-A RECOMANDAT, pe LAZĂR FAUR,  ca manager al unei Clinici medicale private și ca director executiv al Bursei Române de Mărfuri și îl RECOMANDĂ, în prezent, ca PROFESIONIST, în funcția de VICEPRIMAR al Aradului.

Dar, în mod paradoxal, PRAGMATISMUL învederat de  munca în ADMINISTRAȚIE se îngemânează cu PASIUNEA pentru LECTURĂ și pentru SCRIS, LAZĂR FAUR demonstrând a fi, ca redactor șef și realizator de emisiuni TV sau ca ziarist / editorialist, un autentic  om de cultură.
L-am cunoscut, prin presă, la venirea în Arad, în urmă cu aproape 2 decenii, când criticase într-un articol, universitatea de stat arădeană. Replica mea promptă fiind atunci, că abia venit dintr-un sat fără gară, nu cunoaște problemele învățământului superior, în general, și nici pe cele ale universității arădene. Și spre surprinderea mea, LAZĂR FAUR mi-a dat dreptate, fapt rarisim în lumea dură și adesea nedreaptă, a presei de astăzi, relevând, în acest fel, calități probate de-a lungul anilor, în activitățile desfășurate în media și în administrație: INTELIGENȚĂ, SERIOZITATE, CORECTITUDINE, CUMSECĂDENIE, PACIFISM.
Apreciez că LAZĂR FAUR și-a susținut doctoratul la Universitatea din Timișoara ( 2010-2013) în filosofie politică, fără să fie interesat de diploma în sine (pe care nici nu a luat-o de la universitate), ci doar pentru acumularea unor cunoștințe temeinice în domeniu. Cineva contesta în presă, cu răutate, acest doctorat, dar precizăm că pretutindeni în lume și în România, în mod legal, pot fi susținute doctorate în filosofie, de către absolvenți ai specializărilor de fizică, matematică, filologie, teologie, drept, abordând  „analiza logică, conceptuală în filosofia  domeniului de competență”.
LAZĂR FAUR „a intrat” în politică în anul 2016, cu gândul mărturisit „de a ajuta oamenii”, un gând devenit o continuă ASPIRAȚIE, arătându-se a fi, ca viceprimar, atent, în general, la problemele oamenilor și, mai ales, străduindu-se împreună cu echipa sa, să le rezolve, în limitele legalității. Am reținut declarația lui LAZĂR FAUR că „pune preț pe MUNCĂ și PROFESIONALISM”, dar recunoaște, la provocarea mea, că sunt calități care nu reprezintă, întotdeauna, criterii de promovare în politica românească, ci, uneori, „circumstanțele și situațiile impun anumite decizii”, fără însă, să consacre  valoarea, precum bine se știe. Îmi place și mie să cred, optimistă fiind din fire, că valorile „biruie”, dar extrem de greu și cu imense sacrificii.
Urmăresc strădaniile viceprimarului LAZĂR FAUR consemnate în presă și implicarea, cu VREDNICIE și ZEL, în probleme de „infrastructură, educație, transporturi, parcuri, finanțarea unor proiecte importante pentru Arad” . Desigur, LAZĂR FAUR are calități antreprenoriale și pragmatice, dar trebuie să recunoaștem că NU are vizibilitate, pe măsura strădaniilor sale. Credem că ar trebui să găsească modalități de a empatiza mai mult cu oamenii și de a-și relata mai pregnant, izbânzile,  în acest sens.                                                        În mod sigur, nu numai eu, am apreciat mult că PRIMA fotografie, care consemna, public, PRIMUL succes în politica arădeană  a fost cu fiul său, Bogdan, gest elocvent, care vădește SENSIBILITATE, precum și RESPONSABILITATE ASUMATĂ .
Nemulțumirea mea este că LAZĂR FAUR a intrat în politică, ca atâția alții, care au eșuat sau nici măcar nu au avut / au domenii de competență, abandonând TELEVIZIUNEA, unde a excelat ca realizator al unor emisiuni memorabile, elaborate laborios și în detaliu. Se știe că, într-o vreme, am fost invitată, adeseori, la televiziunile arădene, dar NU CUNOSC un alt realizator/ producător, care, precum LAZĂR FAUR, să-mi propună subiectul de discuție „în direct”, provocându-mă, la modul real,  printr-o problematică profund elaborată, privind învățământul, literatura, teatrul, relațiile publice. Din punctul meu de vedere, Aradul a pierdut un VALOROS „om de televiziune”. Nu sunt însă sigură că politica arădeană a repurtat o mare reușită, văduvind media arădeană, urmând ca viitorul să demonstreze contrariul!
Iar, în final, urarea este, ca întotdeauna, SUCCES, ÎN CONTINUARE!

Categorie: Opinii
Etichete: Lazăr Faur, politica arădeană, politician, viceprimar
Distribuie:
Articolul anterior
LIGA 3 – REZUMATUL ETAPEI 6 MECI CU MECI
Articolul următor
OPORTUNITĂȚI ESTETICE PENTRU ARAD

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

slavery

[RUBRICI] Doar o Nouvorbă să-ți spun!

Ne-a ajuns din urmă un timp în care sângele stropit pe trotuar din schije și kalashuri de moartea care gonește vivace oameni îngroziți nu poate clinti implementabila dictatură a eufemismelor.…
van

Renașterea Digitală a Democrației

Renașterea Digitală a Democrației Mesaj. Limba: română Destinatari: Națiunile Unite Data expediției : Aprilie 2016 a.d. Valabil până la : Ianuarie 2101 a.d.   România are astăzi ce-a de-a patra…