Sala DECEBAL a devenit o rezidență de lux pentru un fel de „trib de aurolaci pe șoricioaică” atât de periculoși încât Poliției Locale îi e frică să intre, Jandarmeria „n-are competență” și doar Geanina Pistru și mântuitorii săi fac chefuri din când în când… ca să fie bine!

sala „decebal”
Distribuie:

Din seria „când eram noi mici”, Sala „Decebal” era cel mai exclusivist loc din Arad dacă te știai cu handbalul, baschetul, voleiul (fotbal nici nu te lăsau să joci… îți luai capace dacă dădeai cu picioru-n minge) – și nu era suficient să fii bun la astea: mai trebuia să faci parte dintr-o echipă, să ai echipament cu însemnele acesteia și legitimația la tine, să fii elev la un liceu de elită (asta însemna de la „Peda”-n sus) și să te prezinți cu profu de sport… sau să ai părinți de care le era frică cerberilor de acolo.

Acuma, la ora la care vorbim, Sala Decebal se folosește cu predilecție de către Geanina Pistru și mântuitorii săi – cu prilejul unor chermeze de care tu n-ai voie să știi și este reședința tribală a unui grup de aurolaci pe șoricioaică… care se tot mărește, pe măsură ce se micește partidul lui Geani.

Iată o temă bună pentru „Rondul se seară” al primarului Bibarț:

„Ăia acolo dorm, acolo mănâncă, au cine știe ce locuri în pivnițe, în camerele de sus… e teritoriul lor. Ziua bântuie pe «Gloria» și-n Boul Roșu, iar noaptea se adună acolo. Sunt atât de mulți, de periculoși și de imuni la orice lege încât și Poliția, și «localii», și jandarmii ne zic că «n-avem ce să le facem» ori de câte ori îi chemăm să intervină… sunt sute de apeluri numai în ultima vreme! Chemăm patrula de jandarmi – ne zic că «nu-i de competența lor; spațiul e al Inspectoratului Școlar… al Primăriei» … nici nu se știe exact. La 112 ne zice că problema e de competența Poliției Locale. Poliția Locală, când apare… dacă apare… ne cheamă pe noi să le arătăm unde se ascund. Să sărim noi gardul, la 1 noaptea când se adună toți «acasă» și să ne batem cu ei în locul lor! Se vede clar că le e frică… adevăru-i că ce să le faci față unor zeci de aurolaci pe șoricioaică, nu poți veni cu doi ciumeți de la Locală, că luați bătaie toți!” – sintetizăm vreo 15 povești auzite de la cei care locuiesc în Splaiul Toth Sandor (apropo: de ceva vreme și pentru încă ceva vreme, și Poliția locuiește pe Toth Sandor!).
No, dom` primar, ăsta pe bune c-ar fi un „Rond de seară” la care ne-am uita și noi, cu interes: cum vă bateți cu 120 de aurolaci pe șoricioaică și cum scăpați Sala „Decebal” de păduchi.

„Se fac că nu știu pe unde intră… deși au mai fost acolo de ț-șpe ori și toată lumea știe!”

Hai, mă!… atâta sunteți voi de proști, sau atâta ne credeți pe noi de proști încât veniți cu de-astea?!
Uite, pe aici se intră:

și așa se pătrunde / iese din incintă:

Gândește-te că-ți vine copilul acasă pe-ntuneric, să zicem cu bicicleta, c-a fost la medițații aproape și nu avea rost să-l mai iei cu mașina, și se-ntâlnește cu ăștia – el îmbrăcat frumos, cu rucsac de firmă primit de la buni, cu cărțile și laptopul în el, cu telefonul pe care încă mai plătești rate în buzunar și cu căștile pe urechi (în zona aia, după cum bine știm, locuiește lume bună).
Ei bine – dacă nu ți-a ajuns acasă cu vânătăi și zgârieturi, fără rucsac, laptop, telefon și bițiglă, să zici mersi… că la mulți li se întâmplă (dac-ai observat detaliul, ăștia poartă treninguri Adidas originale și șepci de 100 de Euro… doar nu crezi că le-au cumpărat de la Parndorf?!) și… ca pe DN 7… vezi că următorul accident ai putea fi tu.

Și vă rugăm să nu cereți de la noi soluții

(ăștia care ne acuzați că „noi numai să criticăm știm, dar cu o soluție, cu o implicare n-ați veni și voi”) …că dacă ar fi după noi am proceda ca-n anii `80… ceea ce acum nu se mai poate – mai ales de când cu „noile legi privind instigarea” – și de aia am face bine să ne oprim, mai ales că suntem convinși că toată lumea a înțeles ideea.

Categorie: Investigații
Etichete: aurolaci pe soricioaica, Geanina Pistru, politia locala arad, Sala Decebal, Splaiul Toth Șandor
Distribuie:
Articolul anterior
Nouă acțiune de dezinsecție în municipiul Arad, de data aceasta prin AVIO-TRATAMENT
Articolul următor
Un microbuz a intrat în coliziune cu un TIR pe A1, în zona PTF Nădlac II
Bagă un „16”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

bd3c3627 5c54 4451 a2ae fd1d64e78a54

Aradul – orașul în care absolut orice incompetență este posibilă! Asociația Europeană a Universităților (EUA) EVALUEAZĂ în aceste zile Universitatea „Aurel Vlaicu” – dar rectorul Ramona Lile „v-a pupat pe portofel” și a plecat în… Dubai!

  Conform autodescrierii de pe site-ul propriu, Asociația Europeană a Universităților (EUA) este organizația reprezentativă a universităților și a reuniunilor rectorilor naționali în 47 de țări europene. „EUA joacă un…
florina ionescu

Managerul Spitalului Județean Arad, Florina Ionescu, la 12 zile (!) de când a văzut filmarea care dovedește o șpagă dată unuia dintre subordonații săi:„Azi am demarat o anchetă internă, pentru că nu aveam cunoștință de ce se întâmplă și abia azi am aflat”

  „Bubele” Spitalului Județean Arad s-au spart, în sfârșit, la nivel național. De fiecare dată, fără nicio excepție, oricare ar fi fost subiectul abordat de acest ziar, despre neregulile, mizeriile,…