ATENȚIE, ȚEPAR în curs de notorietate! Karoly KORCSY Gomboș – un fel de „breaking Za`lău” care a explodat la Chișineu Criș ca „om de afaceri” și „sponsor generos” pe bani din înșelăciuni agricole

gombos karoly
Distribuie:

 

Este originar din satul Panic, de lângă Zalău, județul Sălaj, și s-a pripășit acum câțiva ani în Chișineu Criș, ca „om de afaceri”, investitor în agricultură și finanțator de echipe de fotbal. În martie, 2013 a cumpărat echipa „Crișul” din localitate și, imediat, Unirea Alba Iulia – pe care a „salvat-o” mutând-o… tot la Criș. 

Timp de 3 ani de atunci încoace, Gombos Karoly a ținut-o numai în țepe

Cu puncte de lucru în silozurile din comuna Șimand – zisă și „frate, aici e regatul evaziunilor fiscale – orice ce altceva ți-ar zice!” – și cu birourile diferitelor firme (multe dintre ele fictive… înființate special pentru țepe) în Chișineu Criș,  Gomboș a dat „tunuri după tunuri” – statul fiind doar ultima lui grijă și ultimul dintre înșelați – aplicând vânzătorilor de cereale de bună credință tratamentul „îmi dai marfa și mai vezi banii… din părți”. La ora asta e plin Google-ul de linkuri cu trimitere la portalurile instanțelor care afișează procese de înșelăciune, faliment, sustragerea mărfii de sub sechestru și alte mârșăvii. Iată doar două dintre ele:

(…) „Admite cererea formulată de Biroul Executorului Judecătoresc Horvat Viorel, Încuviinţează executarea silită în dosarul execuţional nr.32/2016 al Biroului Executorului Judecătoresc Horvat Viorel, la cererea creditoarei Eurosmart IPURL, continuator profesional al CITR Filiala Arad, în calitate de lichidator judiciar al SC Den & Seb Com SRL – în faliment, împotriva debitorilor Gomboş Karoly şi Gomboş Lidia. Autorizează creditoarea să treacă la executarea silită, prin toate formele de executare admise de lege, în vedere punerii în executare a titlului executoriu reprezentat de Sentinţa civilă nr.821 din 09.09.2015, a Tribunalului Arad, pronunţată în dosar nr.3140/108/2014/a11 definitivă, pentru recuperarea sumei de 400.00 euro sau echivalentul în lei la cursul BNR din data plăţii, reprezentând creanţă, la care se vor adăuga cheltuieli de executare silită. Definitivă – Dată în camera de consiliu şi pronunţată în şedinţa publică din 01 martie 2016.” (Incheiere de executare silită 110/2016 din 01.03.2016).

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Gombos Karoly, pentru săvârşirea  infracţiunii de sustragere de sub sechestru.

„Din  probatoriul  administrat în cauză  a rezultat că inculpatul, în calitate de custode al cantităţii de 23.750 kg azotat de amoniu 33%, în dosarul de executare al ANAF – Serviciul Fiscal Orăşenesc Chişineu-Criş nr. CH 585, a sustras de sub sechestru cantitatea de 23.750 kg azotat de amoniu 33% în valoare de 29.925 lei, folosind întreaga cantitate de azotat de amoniu  pentru efectuarea de lucrări agricole în interesul unei societăţi comerciale”, se arată într-un comunicat al Parchetului. Dosarul a fost înaintat pentru soluţionare Judecătoriei Chişineu-Criş. (09 ianuarie, 2017).

Un nou proces, care ar putea să-i curme cariera de „țepar” definitiv, bate la ușă

Într-o plângere încă nesoluționată, o femeie de afaceri din nordul țării arată cum Gomboș Karoly a țepuit-o cu nu mai puțin decât 137.650 de lei, prin bilete la ordin fără acoperire financiară eliberate de o societate la care nici măcar nu avea calitatea de administrator – adică „trei în unu” – totul cu premeditare.

Dacă ne permiteți o opinie subiectivă despre acest caz (deloc unic în peisajul infracțional-agricol arădean), păgubiții n-o să-și mai încaseze banii în veci. Lui Karoly Gomboș o să-i dea judecătorii pușcărie cât pentru crimă – dar asta n-o să-i încălzească cu nimic nici pe cei care au luat țeapa, nici pe măria-sa Statul Român… Procesul va asana un pic locul de de energie infracțională, dar un pic… un pic de tot…

 

 

Categorie: Investigații
Etichete: Karoly Gomboş
Distribuie:
Articolul anterior
[NOILE TRENDURI ÎN ARHITECTURĂ ȘI DESIGN] Terase, curți și grădini suspendate – FOTO
Articolul următor
Deputatul Adrian Todor : Un aeroport funcţional la Arad este o necesitate, nu o „marotă a PSD”
Bagă un „16”

3 comentarii. Leave new

 • Da sa il intrebati pe Musca cum i a „valorificat ” graul acu doi ani nu mult vreo 400 de tone. Dar cate ingrasaminte a adus unor fermieri era sa zic fraieri din zona. Dar daca nu depun plangeri….

  Răspunde
 • Va rog sa ma contactati la tel 0722736785 pentru a discuta . Avem o situatie asemanatoare cu aceeasi persoana .
  Multumesc

  Răspunde
 • In ce gen jurnalistic se incadreaza acest material, domnule Lucian?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

5c05a29c bef0 4834 9ed0 1aaddb99749d

[ACTUALIZARE 2] Garda de Mediu a identificat sursa mirosului pestinențial. Pentru remedierea situației au fost impuse măsuri cu caracter URGENT, iar pentru nerespectarea prevederilor Autorizației de mediu va fi aplicată o sancțiune între 50.000 și 100.000 lei

  [ACTUALIZARE 2] (0ra 18.00) MINISTERUL AFACERILOR INTERNE INSTITUŢIA PREFECTULUI – JUDEŢUL ARAD Cancelarie Prefect Garda de Mediu a identificat sursa mirosului pestinențial și a impus măsuri de remediere Ca…