Poliția Locală Arad – HAZNAUA „Apostolului Trotinel” și victimele sale. Emblematicul CAZ ȚIGU: „Am plecat frumos, am venit a doua zi la lucru – de unde să mă gândesc eu că ei mă scot dilău?!”

toma trotineta
Distribuie:

 

hazna 1(https://dexonline.ro/definitie/hazna)

Am luat – cred că s-a observat asta – o pauză de Toma, (e aproape un an de când nu l-am mai deranjat nici cu o flegmă), îngrețoșați de inflația de subiecte cu el: Poliția Locală din Arad e o conductă cu căcat care s-a spart chiar în „Centrală”, și poți tu să ai calități de instalator polonez combinate cu talentul și cheful de scris al lui Balzac, că tot nu reușești s-o astupi, s-o repari… darămite s-o înlocuiești cu ceva mai bun!
Și, la o adică, cine ești tu ca să le repari lor conducta?! Ai în fișa postului de jurnalist să rezolvi conductele cu căcat din spațiul public?… Mă-ndoiesc.

În cazul nostru cel puțin, aplicat pe Cazul Toma, singura (sanchi!) misiune pe care ne-o asumăm este cea de indicatori ai căcatului din subteranele Poliției Locale

care dă la suprafață și afectează bunul mers al unei instituții la rigoare utile societății – iar la modul general vorbind, ori de câte ori am indicat că un căcat de persoană publică împute funcția în care a fost cocoțat, așa s-a și dovedit a fi – putem face praf cu exemple scepticismul oricui.
Am avut inclusiv reproșuri din partea multor cititori fideli, care ne cunosc direct și personal, destul de dure, gen „Hai, mă, v-ați dat cu Apostolul Trotinel?!” (așa așa l-au poreclit pe șeful lor cei din „aripa poetică” a D.G.P.L.A... de când cu faza cu „cursul de trotinetă” din fața Primăriei).

toma trotineta

Se vede treaba că nu ne cunosc chiar așa de bine… sau, nah, circumstanțial-atenuant vorbind, au vrut să ne provoace.
Pur și simplu am simțit nevoia să luăm o pauză de Toma… am avut subiecte mai bine (sau cel puțin neutru) mirositoare decât acest păcălici cu o funcție umflată cu pompa.

„Atmosferic vorbind” – suntem pe „LEGEA JUNGLEI”

„Acest securist a crezut că vine la Primăria Arad în calitate de director al Poliției Locale și va întâlni un grup de oameni reduși, analfabeți, cu studii medii, niște amatori incapabili în a deduce din jocul perfid și tipic unui „lacheu”, un „dans murdar” al securistului pe care îl face zilnic din postura de Director General.” – este un fragment al unei „analize de interior” (ca) scrisă la nervi și asumată de zeci dintre cei 160 de angajați ai DGPLA.

Observați că cititorii noștri folosesc termenul „securist” în sensul cel mai peiorativ posibil… personal nu aderăm neapărat la această generalizare, mai ales pentru că știm exact că fostul sistem din care a făcut parte îl califică exact cum îl calificăm noi: un rateu.

Iată o poveste concretă – dezvăluită cu lux de amănunte de oamenii din interiorul Poliției Locale

„Viceprimarul Lazăr Faur a solicitat în nenumărate rânduri patrule pedestre. Ignorat în formă continuă de Toma Adrian, viceprimarul Lazăr aproape că l-a luat la urecheat pe Toma într-o ședință publică, securistul neputând înțelege și accepta importanța solicitării superiorului său.

Toma s-a făcut că nu aude, că nu înțelege sau că nu este curios de această solicitare.

Totuși, ca să nu-l enerveze mai tare pe viceprimar, a zis „hai sa arunc rahatul  în mijlocul unor șefi de ai mei, iar la final, după plecarea mea în Italia în vacanță, să dau foc fitilului și bomba, ca să explodeze fără mine prin preajmă, iar eu, în calitate mea de director cu sufletul bun și împăciuitor al Poliției Locale, să vin la lucru și să constat cu mirare că s-au petrecut niște evenimente de care eu aș fi străin arătând cu degetul către Hava Adrian,  Barna Florin, Sobaru Adriana, Lazăr Faur, Boca Bogdan, Primărie, numai eu nu!”

Ce a făcut, mai exact, Toma Adrian

„A pus șefii de Servicii să mute undeva între 10 și 14 oameni indezirabili pentru el, la serviciul S.O.P.S.C. (SERVICIUL DE ORDINE PUBLICĂ ȘI SPRAVEGHERE COMUNITARĂ) condus de încercănatul și tot mai uzatul Memet Iulian pentru ca acești polițiști să efectueze patrularea pedestră, fără ca Iulian Memet să fi cerut acești oameni.

Oamenii au fost aleși pe criterii gen nu îmi place fața lui, este prieten cu x sau y, sau „asta comentează la deciziile verbale date de director”, din  misoginism, pe criterii de etnie, „orientare sexuala – colegi care, de când a venit el acolo, sunt discriminați continuu.

Criteriile de evaluare, profesionalism și performanță nu au fost niciodată băgate în seamă de Toma!

„După ce a ales sau a constrâns șefii de servicii să-i aleagă pe polițiștii pe care îi vom enumera mai jos, a aruncat bomba și a fugit în Italia cu banii câștigați în ultima lună, împreună cu prietena lui, Șefa Dispeceratului Poliției Locale, și cu frumoasa lui soție.

Iată în continuare lista cu polițiștii care deranjează și care au un cuvânt de spus în Poliția Locală din p.d.v. profesional, polițiști hăituiți, discriminați și hărțuiți constant la locul de muncă, iar unii dintre ei chiar într-o formă continuă ( se poate demonstra asta).

NOTA REDACȚIEI: autorii acestei informări au titrat exact numele celor 14 hărțuiți, dar din motive deontologice, ne vom limita la inițialele lor, codându-le.  G.P., C.G., F.L., M.L., A. C., S.A., A.M., P.B., S.M. Ț.C., S.M., I.P. l, F.M., A.T.

Aducem la cunoștință o serie de întrebări ale polițiștilor mutați abuziv, adresate în mod special personalului cu atribuții în domeniu, capabili să răspundă concret la ele (d-na Sobaru, Robert Colda, Boca Bogdan etc…)
 1. De ce trebuiau mutați acești oameni când puteau să facă patrularea pedestră direct din serviciile din care aceștia fac parte, dar prin ROTAȚIE – adică, rotația patrulelor să se facă zilnic, nu lunar așa cum a inventat, contrar procedurii, Toma Adrian.
 2. Având în vedere ca statul de funcții din cadrul SOPSC NU prevede pe schema decât 10+1 oameni, vă rugăm să ne transmiteți unde au loc pe aceasta schema din cadrul lui Memet Iulian un efectiv de 24 de polițiști?
 3. De ce nu era posibil ca polițiștii mutați abuziv să își desfășoare activitatea din serviciul din care fac parte, print-o rotație corectă, fără a fi mutați în alt serviciu?
 4. De ce Directorul Toma nu a motivat în scris cum a decis mutarea polițiștilor la S.O.P.S.C și adevăratele criterii de departajare/ evaluare în raport cu alți polițiști din același serviciu?
 5. De ce aruncați, domnule director, castana fierbinte în mâinile lui Memet Iulian, când acesta nu a făcut nicio adresă de înaintare către directorul Politiei Locale în care acesta ar solicita în mod expres nevoia de mutare a unui număr de polițiști locali la serviciul SOPSC pentru a-și putea îndeplini cică atribuțiile trasate de director?
 6. De ce începeți patrularea cu patru femei din subordinea d-voastră, fără niciun motiv și fără vreun temei legal, în condițiile în care unele dintre ele patrulează singure-pedestru pe jos în parc 8 ore / zi, fără apă, fără o toaletă prin preajmă, fără a beneficia de pauza necesară si obligatorie conform Codului Muncii?
 7. De ce ați pus două femei singure în patrulare pedestră, PAZĂ MAI EXACT, singure, în parc, în condițiile în care acest gen de patrulare este interzis prin lege.
 8.  De ce sunt hărțuite anumite doamne din Poliția Locală în scopul descurajării lor și a renunța singure la postul lor dându-și demisia? (de precizat că cele două doamne care au fost repartizate singure în parc fără partener, fără mașină, fără apă, fără protecție, au intrat într-un concediu medical până la rezolvarea problemei DORIND SĂ IASĂ DIN SINDICATUL CONDUS DE GUDIU CARE ESTE LA MÂNA DIRECTORULUI ȘI CARE NU LE APĂRĂ INTERESELE)
 9. De ce Primăria i-a permis lui Toma Adrian să facă de la venirea lui și până în prezent mutare și transferul a unui număr de aproximativ 60 de oameni?
 10. De ce resurse umane din primărie l-au trimis pe Toma Adrian la cursul de inițiere la Orăștie după 3 ani de mandat, pentru a-l ajuta să promoveze modulul de 30 de ore de management, modul OBLIGATORIU pentru ocuparea funcției, pe care l-au făcut toți șefii instituției, dar acesta a refuzat deplasarea?

Iar Resursele Umane nu spun nimic!

„Știm că la toate aceste întrebări, cei mai capabili de a da un răspuns și a-i trage la răspundere pe responsabili acestor nereguli sunt viceprimarii Lazăr Faur si Cheșa Ilie”  

– idealizează rezolvarea problemei autorii chestionarului, sperând că „este posibil ca, chiar la această oră Toma Adrian să fie tras la răspundere de viceprimarul Lazăr Faur, pentru că surse din cadrul PMA ne au informat că în ultimul an si jumătate s-au făcut aproximativ 60 de mutării și permutări abuzive și nejustificate ale polițiștilor locali dintr-un serviciu în altul, la comanda lui Toma, mutări prin care politiștii locali sunt uneori șantajați și umiliți continuu, mutări care îl contrazic pe însuși Toma Adrian cu proasta și eșecul unei Reorganizări din anul 2021 care încă îl macină!”

Și-i provoacă pe cei care se simt lezați de cele scrise aici: „Dacă am greșit cumva numărul mutărilor de la venirea lui Toma la primărie, așteptăm un drept la replică.”

CAZUL ȚIGU – POVESTIT DE EL ÎNSUȘI și DOCUMENTAT CU ACTE MEDICALE

Pe Cristian Țigu nu ne puteți suspecta că-l aveam în lista de prieteni… am avut și un proces cu el, datorat (nu „cauzat”… și l-am câștigat) unui pamflet al colegului nostru Cristian Țițca… în fine… ăsta-i un amănunt pe care puteți să-l ignorați.

Această declarație este transcriptul foarte puțin modificat după înregistrarea unei discuții la care au participat mai multe persoane:

„În data de 11 aprilie am venit la serviciu și vorbeam greu… bâlbâit… cred că am avut un atac de panică… eram și foarte obosit, în ultimele 5 zile lucrasem mult la câmp, în soare și greu. Puteam să-mi cer un liber, dar știam că suntem oameni puțini așa că am zis că îmi revin pe parcurs… să nu stau în concediu medical și chestii de genul ăsta. Mi-am făcut analizele la două-trei zile și au ieșit bine… că n-am nimic.

Înainte de a intra la lucru, seara mă sună Barna. Îmi zice „bă, ai ceva hârtii de la medic?” Zic da. „Poți să le-aduci?” Da. Ce aveam de ascuns? – doar am fost la doctor, unde mi-au făcut și RMN, de unde a reieșit că n-am avut AVC – mă interesa și pe mine dacă am făcut atac cerebral… n-aș mai fi putut face nimic.
Ajung la lucru și zice Barna „No hai sus, până la domnul director.”

Ne-am dus până sus la domnul director, iar domnul director a zis în felul următor, după ce s-a uitat pe hârtii: „Trebuie să te consulte un medic specialist psihiatru.”

– de altfel, și scria după rezultate asta. M-a sunat cineva de la Primărie, să sun la Genesis și să-mi fac programare la un doctor psihiatru. Doamna de acolo a zis că n-au decât un medic psihiatru și a zis că poate să mă primească numai pe data de 10, luna viitoare. Eu am zis că e cam târziu până atunci, dacă mie mi s-au cerut acuma, de la serviciu… S-a încheiat așa… iar domnul Barna a zis că „na, nu-i problemă, că mergem la Medicina Muncii.”
M-au dus ca pe un bolnav… ca la grădiniță, cu șofer… echipaj.

„Mă cunoașteți?” – zice Barna cum întră-n policlinică. „Sigur că vă cunosc!”

Ajunge, acolo la aia, o ia Barna direct cu „mă cunoașteți” – „sigur că vă cunosc”. S-au dus în birou singuri… ce-au vorbit – ce n-au vorbit… nu știu, după care, ieșind, mi-a zis doamna aia „hai cu mine”. Îmi venea să râd, dar m-am abținut. M-a pus să scriu – și dacă ea m-a pus să scriu, am scris. La un moment dat am terminat de făcut tot ce mi-a dat și-i spun: doamna doctor, am terminat. „Da?! No bine – o să vă mai dau atunci!” Eu consider că ceea ce mi-a mai dat a fost în plus… dar am făcut și testul ăla-n plus. Totul bine și frumos: am ieșit de-acolo și mă duc la alt medic, unde m-a trimis să-m ia tensiunea și, la un moment dat, m-a întrebat dacă am ceva tratament. Am zis că da. Mi-a cerut să-i zic ce fel de tratament. Aveam rețeta la mine și i-am dat-o, iar după ce a văzut-o a zis „gata – ne oprim aici.” Rețeta este de la neurolog.
Doamna cu care a vorbit Barna mi-a spus să aștept până ce îmi dă hârtiile. După ce am stat o vreme, a ieșit și a zis că pot să plec, că mi le trimite la instituție.

Dilema anului: „Am plecat frumos, am venit a doua zi la lucru – de unde să mă gândesc eu că ei mă scot dilău?!

După vreo câteva zile, îl sun pe Barna… să-mi iau concediu medical sau ceva în genul, la care el zice „Bă, stai liniștit, că oricum testul ți-a ieșit bine… numai că ăsta vrea să te tragă pe linie moartă”… arunca mortul pe Toma… „da tu ai un atu, că tu ai luat testul”… că nu știu ce… nu știu cum… Eu n-am zis nimic. Ca să aflu după aia că hârtia aia venită de la Genesis e cu „APT CONDIȚIONAT”!
Am rămas paf! La un moment dat a venit bunică-mea la Toma și l-a rugat să-i explice cum stă treaba cu acest diagnostic. El i-a explicat că pe chestia aia cu APT CONDIȚIONAT nu poate să mă țină la 12 ore, numai dacă eu îi duc o altă hârtie, prin care să-i demonstrez că sunt APT – nu APT CONDIȚIONAT!
M-am dus la medici, mi-am făcut din nou și psiho, și analize și ce-a mai trebuit la psihiatru, la alt neurolog – din toate a reieșit că n-am nicio problemă – toți medicii mi-au spus că „tu poți să lucrezi la ce program vrei tu!”

„Ieri” înseamnă „demult” la Genesis!

M-am dus la Genesis – cu hârtiile în mână… e dreptul meu să-i contrazic și să le demonstrez că n-au dreptate – să vorbesc cu doamna psiholog, care a pus APT CONDIȚIONAT. Doamna a ieșit direct cu testu-n mână și mi-a zis „Domnule, la mine n-aveți nicio treabă, la mine ați luat testul psiho! Dincolo, la Medicina Muncii e problema!” Păi chemați-o pe doamna de-acolo. A venit doamna de acolo – eu, sincer vă spun, am înregistrat-o – și îmi spune la un moment dat, după ce eu îi explic și îi pun hârtiile pe masă, care erau făcute cu o zi înainte, că „astea nu-s de acum, sunt de mai demult!” Cum mai demult, dacă-s de ieri?! „Păi și tratamentul?” – zice ea. Păi tratamentul pe care mi l-au dat nu e nicidecum pentru boli psihice – e pentru cu totul altceva… verificați-l și dumneavoastră, că psihiatrul l-a verificat!

Și atunci, la un moment dat, îmi spunea ea – se aude clar în înregistrare – că „Dacă așa mi s-a spus de la tine de la lucru!”

Adică… ați înțeles!
„Păi și tu nu trebuia să mă verifici pe mine?! Pe mine trebuia să mă verifice medicul psihiatru! Ăla e în măsură să pună diagnosticul – nicidecum să dai tu hârtia… pe care,  apropo, EU NICI NU AM VĂZUT-O – n-a vrut să mi-o dea când am cerut-o! – și nici nu știu în baza cărui diagnostic a fost dată!”

Pe scurt… că și-așa cred că toți ne-am făcut creierii țăndări… ca bietul Țigu… de la efort: șeful unei poliții locale ordonă unei clinici private să-i scoată un angajat inapt psihic?!

N. RED.: Va urma un proces interesant – și nu vrem să-l boicotăm publicând actele care stau la baza acestor acuzații grave cuprinse în acest articol. E bine – și, mai ales, LEGAL – ca ele să ajungă întâi în posesia magistraților.

 

 

Categorie: Investigații
Etichete: Adrian Toma, apostolul trotinel, Arad, Cristian Țigu, Direcţia Generală Poliţia Locală
Distribuie:
Articolul anterior
Sancțiuni aplicate (degeaba) de polițiștii rutieri. De la o zi la alta, în trafic, e tot mai rău…
Articolul următor
Spanik Norbert Mihai, fost candidat la Primăria Sintea Mare, și-a înjunghiat un alegător și are dosar penal pentru tentativă de omor
Bagă un „16”

1 comentariu. Leave new

 • avatar of alexandrion
  alexandrion
  17 iunie 2022 3:45

  Acest Trotinel cum il numiti dumneavoastra conform declaratiei de avere la ora actuala incaseaza o pensie de la stat prin casa de pensii sectoriala 130.800 ron/an , salariu de la primaria municipiului Arad in valoare 100.969 ron/an la care se adauga si o suma de 32 ron/zi ca norma de hrana pentru oboseala de a ocupa functia de director general al DGPL Arad si in final cu a patra mana incaseaza de la Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica ( o institutie obscura care are doar un rol consultativ si a carei pagina web reprezentand Aradul nu amai fost actualizata din 2017) suma de 21.910 ron anual. In timp ce aradenii de rand nu au cu ce isi platii hrana si intretinerea acest „Trotinel” incaseaza anual cu patru maini suma de totala de 260.783 ron in aceasta suma fiind inclusa si norma zilnica de hrana. In 2021 au fost 254 de zile lucratoare din care am scazut CO 32 de zile deci norma de hrana a primit-o pentru 222 zile lucratoare. Cei 260.783 de ron transformati in euro la cursul mediu pe anul 2021 afisat de BNR rezulta ca „Trotinel ” a incasat in 2021 suma de 53.000,36 euro !!!!!!!!
  Datele de mai sus au fost culese de pe urmatoarele site-uri
  Declaratia de venituri a numitului Toma Adrian
  https://www.politialocalaarad.ro/despre-noi/declaratii-de-avere/
  numarul de zile lucratoare pe anul 2021
  https://leaveboard.com/ro/zile-lucratoare-2021/
  cursul mediu al euro pe anul 2021
  https://www.cursbnr.ro/curs-valutar-mediu
  Poate ne explica si Bibart cum tine un pensionar (ar fi interesant de stiut la ce varsta s-a pensionat din SRI) pe post de director general , platit din bani publici .
  Deocamdata atat !
  Despre abuzurile DGPL Arad si a administratiei di primaria municipiului Arad in curand !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie