[ACTUALIZARE 6] „Ordinul de zi pe unitate” – LEGAȚI CAZUL CRIȘAN de TRAFICUL DE ȚIGĂRI – îi disperă pe polițiștii din Arad, îi prostește pe cei din București și jignește inteligența cunoscătorilor. Între timp, Mladin plimbă un stick pe cine știe ce plajă din Caraibe și face mișto de „oamenii domnului general”

tigari crisan
Distribuie:

 

Nu știm dacă v-a explicat cineva CONCRET vreodată – de la desenat pe șervețel până la colorat stilistic – (dacă aveți harta-n memorie… scuze pentru deranj) cum funcționează o rețea de TRAFICANȚI DE ȚIGĂRI DE CONTRABANDĂ compusă din (rotunjim ca să fie mai ușor de calculat) 1.000 de membri:  conducătorii DIICOT și ai restului organelor statale responsabili cu „lupta cu mafia” se ocupă cu orice altceva în afară de EXPLICAT EXACT CUM STĂ TREABA și mai degrabă te bagă-n ceață (pentru că dacă ai ști cum stă treaba, te-ai prinde că ei înșiși sunt ADEVĂRATA MAFIE… și ne exemplificăm mai jos dura afirmație cu dovezi indirecte, dar irefutabile).

Am întrebat 100 de polițiști… pe cei mai „shaolini” dintre ei și pe cei care încă mai știu ce-i aia POLIȚIE, dar și pe „curvele bătrâne” încă funcționale; și cu „ăia micii de la sală”, și cu rechini de cramă am vorbit despre asta, i-am întrebat, cu o inocență care de obicei nu o afișez, inclusiv pe cei care nu vorbesc niciodată cu nimeni  – cât am putut eu de concret: DACĂ CINEVA VĂ DĂ ATÂT HARTA CÂT ȘI ISTORICUL GRUPĂRII TRAFICANȚILOR DE ȚIGĂRI – de la marea înscăunare ca voievod-descălecător a lui Igaș la Pecica de la începutul lui 2010, trecând prin DECENIUL ȚICA și până la cumpărarea de către Mladin și Alin Iovănuț a pieței de la Fortuna în 2017 direct de la DNA,  culminând cu amărâtul Găvruță și aproape derizoriu de nonșalantul Mambo, de la Chișinău și Dărăbani până la Semlac, cu numele și prenumele FABRICANȚILOR („Molotov și Adropov” – vorba cuiva cu umor de „Lebăda”… că ăia-s BORNA ZERO de unde începi o anchetă, șefu… sau nu?!) – AȚI AVEA OAMENI SĂ TRIMITEȚI PESTE EI ȘI SĂ-I LUAȚI DE LA VÂRF LA BAZĂ PE TOȚI?!
Toți 100 au zis: NU! 85% râzând în hohote – 14% și-au șters o lacrimă și unul a tăiat-o direct la budă.

Cei care cred în bancurile de pe RTV și A3 cu „Mladin – capul mafiei țigărilor” fac parte din „lumea celor care n-au nicio treabă”…

se bagă-n seamă ca să agațe anturaj… genul „insecta de net” care se hrănește cu comentariile de pe aradon – cei mai mulți – din ALTĂ ȚARĂ (oricui nu e din Arad și i se pare că înțelege care e treaba aici… i se pare eronat).
Mladin (nu neapărat Cosmin Mladin al nostru, ci ORICARE AR FI MLADIN, de pe ORICARE RUTĂ de așa ceva!) – ia la un TIR de țigări decent încărcat cam 30.000 din cele 300.000 de Euro cât e valoarea transportului en-detail – deci partea lui… cu cât se alege el CONCRET / PRAGMATIC  la un transport ca și cel de la Mândruloc – ca să dăm exemplul cunoscut de tot prostul e, deci, de 10% (apropo, „Grasul lua mult mai mult!” – vorba lui  Pană).

[ACTUALIZARE 2] Șoferul TIR-ului care a fugit de polițiști după ce a fost depistat cu 600 de baxuri de țigări și a fost prins după o săptămână – ARESTAT

Despre restul de 90% nu suflă nimeni o vorbă… și haideți să vă zicem, pe șleau, de ce tac toate instituțiile despre celelalte 90 de procente: PENTRU CĂ RESTUL DE 90% SUNT EI!
Ale lor sunt CAMIOANELE – iar dacă un actual / fost polițișt de la „Rutieră” are 12 camioane, dintre care 11, 5 transportă țigări și 0, 5 cox sau ce vrea pwla lui (că de aia-i milițian!), iar pentru un transport reușit se dă cam tot 10% din valoarea mărfii să se calculeze CINE CÂȘTIGĂ MAI MULT LA UN CAMION: MLADIN SAU MILIȚIANUL?
De asemenea, EI ASIGURĂ PROTECȚIA RUTELOR! Doar nu-ți imaginezi că „Păvăluț de pe Mărășești” e  lăsat de capul lui să culeagă Marble și Ashima, fabricate în Ucraina și Moldova de mafia rusă, de pe fâșie, între Nădlac și Pecica, aruncate din avioane ușoare care intră în Dărăbani la 2 noaptea și ies la 4?!… Că un lucru ca ăsta s-ar putea face fără protecția OAMENILOR DIN SISTEM: polițiști de frontieră, vameși, servicii informative interne… mai ales S.R.I.?!
Dacă crezi că se poate asta și că există „haiduci solitari”… ia-te și du-te într-o noapte, cu camionul lu` unchi-tu, să culegi un bax de țigări de pe fâșie lângă Pereg și încearcă să-l vinzi dimineață la Fortuna; numără în câte secunde ajungi legat în dubă, rămâi cu sechele pentru tot restul vieții și te apuci de fumat „timbrate”.

„Bă… oriunde ai merge cu ancheta… pe orice fir ai lua-o la faza asta cu țigările… dai de colegul tău de birou,

de naș`tu, de cumnatu, de șefu lu șefu… suntem ca niște șobolani într-un labirint, puși să se ancheteze între ei!” Am pe „sârme” confesiunea asta și păstrez dialogul în fișierul „Marele roman”.

„Capii micilor capilare” ale rețelei, Mladin cu Dani Copil (locțiitor al postului mai bun decât titularul… observ detașat), Găvruță („brutarul pecican”… „omul cu pita pentru partid”), Mambo (care numai că nu purta șapcă cu „TRAFICANT DE ȚIGĂRI – LEVEL BALASIERĂ”, de-i curgeau pachetele din bene pe străzile cu gropi din județ ca-n Hansel și Gretel), Orban (un notoriu țepar/profitor de care toată lumea se dezice cum apare în peisaj, dar te trezești cu el implicat în toate porcăriile privind sectoarele transporturi și construcții din ultimii 15 ani) – ca să-i numim pe cei deja „demascați” (restul din lista DIICOT-ului fiind „pleavă”… angajați cu un sfert de normă și Jokeri) – REPREZINTĂ MAI PUȚIN DE O JUMĂTATE DE TRAFICANȚII DE ȚIGĂRI DIN ARAD! Mladin, în această ecuație, e un individ mai inteligent (de aceea și invidiat… „dat în gât de toți”) care și-a făcut treaba, atât financiar cât și informativ  vorbind, mai bine decât alții… mai cinstit cum ar veni… și hai să răspundem, cu acest prilej, și la întrebarea UNDE-I MLADIN?! – care stă pe buzele tuturor băutorilor de cafea la terasele triangulate din Arad.
MLADIN E UNDE VOR PITICII LUI… n-a „fugit” nicăieri, nu se ascunde în niciun buncăr și, mai mult, NU E CĂUTAT DE NIMENI CU ADEVĂRAT! Adică… da… toți VOR SĂ ȘTIE UNDE E MLADIN – DAR NIMENI NU VREA SĂ STEA DE VORBĂ SERIOS CU MLADIN… pentru că (thăăă!… Bună dimineața!) Mladin are la mână TOATĂ REȚEAUA și cunoaște atât harta cât și ORGANIGRAMA SECRETĂ ca nimeni altul, probabil… cum cunoștea Tarzan jungla așa cunoaște Mladin REȚEAUA – doar că, mai tare decât Tarzan, O ARE PE TOATĂ PE UN STICK!
Asta face Mladin la ora asta: plimbă stickul ăla pe vreo plajă privată în Caraibe sau într-un hotel de 5 stele din București și face mișto de dumneavoastră, domnule Despescu!

mladin cosmin

Căci ce au Despescu și milițienii lui… e de cascadorii râsului!

Au confiscat cu prilejul descinderilor și audierilor a peste 150 de oameni, cam câte un cartuș de țigări /  cap de om… adică cât le dădea o gazdă bună dacă veneau la o cafea, fără elicopter, drone și sirenă. Au sechestrat sute de mașini – acte atacabile juridic și rezolvabile… ieri – și au defilat cu Ferrari-ul lui Mladin pe care i l-a făcut cadou Iovănuț pe când erau în clasa a IV-a (ca și cum ți-ar fi luat ție peștele de pe televizor).

mladin

Au vorbit cu Pană la pârnaie și au luat la cercetat cazuri deja cercetate… mai pe scurt: au fumat chiștoace.
Și mai au ce a turnat Țica („Moaww… tu ai văzut ce sfidător se plimba cu bolidul în ziua cu razia pe centrul Aradului?… zici că EL ERA RAZIA!”… o știi pe asta, nu?)
Ăsta e BILANȚUL REAL.
Procurorii își pun pe ziariștii de casă (fără niciun fel de ghilimele) să facă documentări în locul lor și să fie ei lopata cu care dezgroapă chestii vechi… pe care când le-au avut pe tavă le-au ratat cu politețe; cer arestarea în lipsă a „fugiților care-și fac selfie-uri de la Mamaia” (găsiți linkul singuri și puteți câștiga o excursie până pe „Vârful cu dor”)… persistă în a se face de râs aruncând praf în ochii proștilor ca niște copii de grădiniță care se joacă pe plajă stricându-și reciproc castelele de nisip.

NIȘTE LUAȚI CU LOPATA DIN DOSARUL LUI PANĂ și RE-LUAȚI DE PE DIALOGURILE DINTRE INFRACTORUL CONDAMNAT ȘI GENERALUL DESPESCU… în „intimitatea” Penitenciarului de Maximă Siguranță Arad. „Adică asta e TOT CE AU: PRĂDUIELILE LUI PANĂ… care e un fost haiduc de țigări care lua cu japca de pe fâșie și nu dădea la nimeni nimic… ba, mai mult, îi mai și turna pe toți.” – cităm tot de pe sârme.
Scriam despre asta acum un an… dar, nahh… „a trebuit să moară oameni” – vorba mutului-șef.

[1] Traficul de ȚIGĂRI de CONTRABANDĂ: TOATĂ REȚEAUA începând de la CAPI… dată în vileag de MEMBRII SĂI DE BAZĂ sub formă de „Proces verbal redare înregistrare audio”

Așadar: ce căcat poate să aibă în comun CAZUL ȚIGĂRARII cu EXECUȚIA CAZULUI CRIȘAN?!

Zici că-i un „16 de-al lui Fizidean” (apropo, a ieșit Piticul Porno… vezi poate știe el cine-o pus bomba-n Merțan, nea Caisă) obsesia asta cu LEGAȚI CAZUL CRIȘAN DE ȚIGĂRI ȘI FACEȚI DIN MLADIN ȚAP INSPĂȘITOR – e ORDIN DE ZI PE UNITATE de la „marea descindere” din 13 iulie… ordin de ăla… nu scris, ci mult mai serios: șoptit la pișoar, trimis pe WtahsApp și șters imediat, scrâșnit printre dinți!

O să continuăm să explicăm, până la desene pe asfalt, până va pricepe orice dobitoc incongruența dintre tema traficului de țigări de contrabandă și asasinatul cu bombă comis asupra lui Ioan Crișan – în afară de „scribii puterii”, oricum, n-o mai vehiculează niciun ziarist… nici un om informat măcar cât-de-cât nu mai scoate teza asta la masă fără să fie ridiculizat de companioni.

[ACTUALIZARE 7] Cu 300 de agenți SRI în hoteluri și pensiuni, cu toți interlopii scoși la „cafea” de toți polițiștii din Arad, cu portbagajele pline de dovezi ale „frăției eterne” dintre aceștia, ANCHETATORII CAZULUI CRIȘAN au… MINUS O PISTĂ – cea reală!

Vezi, bă, epoleților care sunteți voi șmecheri de-o vară, de ce nu vrea nimeni să vină inspector-șef la Arad?!
Acum ați văzut în ce v-ați băgat în ultimii 25 de ani?

Și mai rețineți, vă rugăm, că traficul de țigări, în Arad, reprezintă (reprezenta, pentru că de când cu bietul Crișan a mai căzut bursa) maxim 20% din sursele de venit ale mafiei locale, în condițiile în care județul nostru are cam 20% alocată din ruta despre care facem vorbire aici.

……………………………………………………..

[ACTUALIZARE 5] Tribunalul București a decis măsurile pentru al doilea lot de 8 persoane în mega-dosarul de contrabandă: cercetate în stare de libertate sub control judiciar ( 15 iulie, ora 22.30):

Mai că-ți vine să bifezi la rubrica pamflete articolele pe tema mega-operațiunii DIICOT STRUCTURA CENTRALĂ derulată marți, 13 iulie, cu surle și trâmbițe, la Arad… 

Conform Pressalert.ro, în cazul celui de al doilea lot, Tribunalul București a decis ca toți să fie cercetați în stare de libertate sub control judiciar – Găvruță Dorel Crăciun, Șușca Vasile Florin, Moșneag Ioan Gabriel, Moț Ionel Gheorghe, Anton Marius Octavian, Sbîrcea Marius Dorin, Sabou Victor Vlad, Popa Dorin Florin. Nici această decizie nu este definitivă putând fi contestată la Curtea de Apel București.

***

[ACTUALIZARE 4] (ora 18.30):  Tribunalul București a decis măsurile pentru un lot de 15 persoane în mega-dosarul de contrabandă: 3 sub control judiciar, 12 cercetați în libertate. Pentru lotul de 7 persoane încă nu s-a pronunțat

Crișan Constantin, Macovei Nicoleta și Costea Gheorghe Marius zis „Mambo” – sub control judiciar, ceilalți 12 cercetați în libertate

Conform Pressalert.ro, Tribunalul București a hotărât, în cazul primului lot de 15 persoane pentru care s-a cerut arestarea preventivă de către DIICOT ca doar trei să fie puși sub control judiciar. Aceștia sunt Crișan Constantin, Macovei Nicoleta și Costea Gheorghe Marius zis Mambo. Pentru ceilalți, instanța a  decis să fie cercetați în libertate fără niciun fel de restricție. Decizia nu este definitivă putând fi contestată la Curtea de Apel București.

(vom reveni)

***

[ACTUALIZARE 3] Cine sunt învinuiții în mega-dosarul TRAFICULUI DE ȚIGĂRI DE CONTRABANDĂ pentru care procurorii DIICOT cer ARESTAREA astăzi, la Tribunalul București?… Nu toți!

Tribunalul București trebuia să judece aseară, solicitarea DIICOT de arestare preventivă a 23 de persoane în mega-dosarul contrabandei cu țigări de la Arad. Printre cei pentru care procurorii cer arestarea astăzi se numără Găvruță Dorel Crăciun, Șușca Vasile Florin, Moșneag Ioan Gabriel, Moț Ionel Gheorghe, Anton Marius Octavian, Sbîrcea Marius Dorin, Sabou Victor Vlad, Popa Dorin Florin, Crișan Constantin Doru, Macovei Nicoleta Mădălina, Otlăcan Sebastian Ioan, Bocan Emilian, Costea Gheorghe Marius („Mambo”), Creț Darius, Toncian Dan, zis „Jokeru”, Bellegia Leonardo, Ganea Alin, Cruț Ioan, Tamaș Arpad, Orban Ferenc Roland, Ivan Ciprian Traian, Palaghiță Vasile și Lipot Laurențiu.

Pentru restul învinuiților (7 la număr), cererea de arestare va fi formulată ulterior, iar cei (aproximativ) 100 de arădeni care au fost ridicați, după perchezițiile domiciliare și audiați câteva ore la Poliție sunt acuzați, deocamdată, de constituire în și aderare la un grup infracțional organizat, contrabandă și spălare de bani.

Tribunalul București a decis să amâne judecarea cererilor de arestare pentru astăzi „deoarece inculpații sunt obosiți”. Aceștia și-au petrecut noaptea în hotelurile din Capitală, după expirarea ordonanțelor de reținere neavând nicio restricție. Cele două judecătoare desemnate în cauza care se află în stadiul de cameră preliminară le-au înmânat citații pentru a fi prezenți la judecarea cererilor de arestare preventivă astăzi, la 10,30 și 16, 30, conform pressalert.ro.

Editare ulterioară (ora 12.00)

Tribunalul București a început, la ora 10,30, judecarea primilor inculpați din mega-dosarul contrabandei cu țigări de la Arad. Acest complet judecă cererea de arestare preventivă pentru Crișan Constantin Doru, Macovei Nicoleta Mădălina, Otlăcan Sebastian Ioan, Bocan Emilian, Costea Gheorghe Marius, zis „Mambo”, Creț Darius, Toncian Dan, zis ”Jokeru”, Bellegia Leonardo, Ganea Alin, Cruț Ioan, Tamaș Arpad, Orban Ferenc Roland, Ivan Ciprian Traian, Palaghiță Vasile și Lipot Laurențiu.

De la ora 16,30, un alt complet de judecată tot de la Tribunalul București va judeca cererea de arestare pentru Găvruță Dorel Crăciun, Șușca Vasile Florin, Moșneag Ioan Gabriel, Moț Ionel Gheorghe, Anton Marius Octavian, Sbîrcea Marius Dorin, Sabou Victor Vlad, Popa Dorin Florin.

………………………………………………

[ACTUALIZARE 2] (14 iulie, 2021) În operațiunea „ȚIGĂRARII din Arad”, 23 de persoane au fost reținute pentru 24 de ore

În urma operațiunii de marți a DIICOT Structura Centrală la Arad într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și spălare de bani, 23 de persoane au fost reținute pentru 24 de ore.  Toți cei 23 de inculpați reținuți vor fi prezentați Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă.

O armată de avocați arădeni și-au însoțit clienții la București, aceștia fiind duși la audieri încă din cursul zilei de marți. Până la această oră, o singură persoană a fost lăsată în libertate și a revenit cu avionul la Arad.

(vom reveni)

***

Editare ulterioară (ora 18.30): COMUNICAT DE PRESĂ DIICOT

Urmare a comunicatului din data de 13.07.2021, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să vă aducă la cunoștință următoarele:

La data de 14.07.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 23 de inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, contrabandă și spălare de bani.

La data de 13.07.2021, în baza ordonanțelor de delegare ale DIICOT – Structura Centrală, ofițerii de poliție judiciară din cadrul DCCO și DICE au pus în executare un număr de 157 de mandate de percheziții domiciliare, pe raza județelor Arad, Alba, Bihor, Cluj, Caraș-Severin, Gorj, Timiș și a municipiului București, în urma cărora au fost audiate 76 de persoane și au fost ridicate 27.200 de țigarete, 3 arme de vânătoare, precum și sumele de 301.950 de lei, 101.015 de euro și 35.880 de dolari.

Totodată, a fost instituită măsura sechestrului asigurător asupra a 622 de autoturisme, capete de tractor și semiremorci, 357 de suprafețe de teren intravilane și extravilane, 50 de imobile (apartamente și case de locuit), dar și asupra acțiunilor sau părților sociale deținute la 18 societăți comerciale.

În cursul zilei de astăzi, cei 23 de inculpați reținuți vor fi prezentați Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă.

Documentarea activității infracționale a fost realizată în colaborare cu autoritățile judiciare din Marea Britanie(HMRC), din Ungaria(NTCA), din Franța și Germania, precum și cu sprijinul Direcției Generale a Vămilor – Direcția Supraveghere și Control Vamal și Direcția Regională a Vămilor Timișoara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale, Biroul Operațiuni Speciale Cluj, Biroul Operațiuni Speciale Timișoara și Biroul Operațiuni Speciale Oradea.

La activități au participat jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenției a Jandarmeriei Române, Grupării Mobile de Jandarmi Cluj-Napoca și Grupării Mobile de Jandarmi Târgu-Mureș.

De asemenea, au fost angrenate efective ale Inspectoratului General de Aviație al MAI, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române și ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO București, Ploiești, Pitești, Craiova, Brașov, Alba Iulia, Oradea, Cluj-Napoca și SCCO Gorj și Caraș-Severin.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

***

[TITLUL INIȚIAL] (13 iulie 2021): [BREAKING NEWS] Percheziții și audieri în desfășurare la toți „ȚIGĂRARII” cunoscuți din Județul ARAD

E forfotă mare între „marii combinatori” de țigări din  Arad – și de data aceasta discutăm despre NUMELE MARI implicate în acest proces infracțional, care a făcut din acest județ „capul de pod” al contrabandei din România. Perchezițiile – în număr de peste 150 – vizează firme (mari sau mici) de transportatori, de exploatare a balastului, de fier vechi, de protecție și pază, de pompe funebre, săli de nunți, hale și domicilii private.

Ancheta și descinderile sunt coordonale de procurori și polițiști din Structurile Centrale cu colaborarea DIICOT Arad –  nimeni din oraș, până azi-dimineață, neștiind despre această acțiune care era, totuși, foarte previzibilă în contextul asasinării omului de afaceri Ioan Crișan în ultima zi a lunii mai și a „pedalării” anchetatorilor pe „pista țigărilor”

Chestorul Benone Mihai Matei, șeful Poliției Române este, de asemenea, prezent la Arad pentru a supraveghea ancheta.

Nume importante din mediile de afaceri din municipiul Arad, orașul Pecica și altele au fost deja duse la audieri, iar conform… tradiției acestui loc, majoritatea sunt dispuși să colaboreze cu organele de cercetare penală și să dezvăluie întreg „mecanismul”.

Strada „Vârful cu dor” este împânzită de mașini de Poliție cu numere de București, iar curtea Colegiului „Csiky Gergely” a fost transformată în „parcare MAI”.

pol arad

politia arad

 

…………………………………………………….

[ACTUALIZARE 1] (ora 12.45): DIICOT OFICIAL: 157 de percheziții domiciliare la 100 de persoane, pe raza municipiului Arad și a altor 8 județe, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în contrabandă și spălare de bani, cu componentă transfrontalieră

[COMUNICAT DE PRESĂ]

La data de 13.07.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și Direcției de Investigare a Criminalității Economice efectuează un număr de 157 de percheziții domiciliare, pe raza municipiului Arad și a altor 8 județe, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și spălare de bani.

În cauză s-a reținut faptul că, în cursul anului 2017, pe raza municipiului Arad a fost constituit un grup infracțional organizat, format din aproximativ 100 de persoane, cu componentă transfrontalieră, care, profitând de diferența semnificativă a prețului de piață a țigaretelor provenite din Ucraina, Republica Moldova şi Serbia, față de prețul celor din spațiul Uniunii Europene, a achiziționat cantități importante de țigarete pe care le-au introdus în ţară, prin sustragere de la controlul vamal și comercializarea lor în România și alte țări din vest-europene, aducând astfel prejudicii bugetului consolidat al statului și obținând sume impresionante de bani.

Țigările achiziţionate din Ucraina, Republica Moldova şi Serbia erau încărcate în autotrenuri aparţinând unor societăţi de transport controlate de segmentul extern al grupării – cetăţeni sârbi, ucraineni, moldoveni, fiind disimulate în alte categorii de mărfuri (panouri de lemn, paste făinoase, etc.) sau în autotrenuri declarate goale la intrarea în România. După introducerea acestora în ţară, erau transportate către depozite intermediare (identificate de liderii grupării), unde erau descărcate de către membrii grupării.

O parte din marfă se comercializa pe teritoriul României, iar o altă parte, era disimulată în alte categorii de mărfuri (în principal piese şi subansamble auto) și, ulterior, era transportată şi comercializată în Marea Britanie, Germania, Franța sau Italia, până în prezent, autoritățile engleze reușind să captureze țigarete pentru care valoarea totală a taxelor neachitate a fost calculată la aproximativ 10 milioane de lire sterline.

La sediul DIICOT – Structura Centrală și la sediul IPJ Arad, vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 90 de persoane.

Documentarea activității infracționale a fost realizată în colaborare cu autoritățile judiciare din Marea Britanie (HMRC), din Ungaria(NTCA), din Franța și Germania, precum și cu sprijinul Direcției Generale a Vămilor – Direcția Supraveghere și Control Vamal și Direcția Regională a Vămilor Timișoara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale, Biroul Operațiuni Speciale Cluj, Biroul Operațiuni Speciale Timișoara și Biroul Operațiuni Speciale Oradea.

De asemenea, la percheziții sunt angrenate efective ale Inspectoratului General de Aviație al MAI, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române și ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO București, Ploiești, Pitești, Craiova, Brașov, Alba Iulia, Oradea, Cluj-Napoca și SCCO Gorj și Caraș-Severin.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Biroul de presă al DIICOT

mladin

……………………………………………….

Articole asociate

[1] Traficul de ȚIGĂRI de CONTRABANDĂ: TOATĂ REȚEAUA începând de la CAPI… dată în vileag de MEMBRII SĂI DE BAZĂ sub formă de „Proces verbal redare înregistrare audio”

[ACTUALIZARE 7] Cu 300 de agenți SRI în hoteluri și pensiuni, cu toți interlopii scoși la „cafea” de toți polițiștii din Arad, cu portbagajele pline de dovezi ale „frăției eterne” dintre aceștia, ANCHETATORII CAZULUI CRIȘAN au… MINUS O PISTĂ – cea reală!

Pseudo-anchetatorii, țigărarii și vizita lui Orban la Arad

 

Categorie: Investigații
Etichete: Anton Marius Octavian, Bellegia Leonardo., Bocan Emilian, contrabanda, cosmin mladin, Costea Gheorghe Marius („Mambo”), Creț Darius, Crișan Constantin Doru, Găvruță Dorel Crăciun, Macovei Nicoleta Mădălina, Moșneag Ioan Gabriel, Moț Ionel Gheorghe, Otlăcan Sebastian Ioan, percheziții, Popa Dorin Florin, Sabou Victor Vlad, Sbîrcea Marius Dorin, stiri arad, Șușca Vasile Florin, tigari arad, Toncian Dan, zis „Jokeru”
Distribuie:
Articolul anterior
Derby de tradiţie în Trivale
Articolul următor
Călcâiul lui Dangubic a adus 3 puncte din Trivale, după un meci în care UTA a arătat CUM TREBUIE
Bagă un „16”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie