[ACTUALIZARE 2] Studenții marocani care au comis sordida crimă din „Vlaicu” au primit pedepse relativ minore din partea Tribunalului Arad

crima vlaicu
Distribuie:
La 14, respectiv 7 ani i-a condamnat Tribunalul Arad pe marocanii Fqiyah Aymen și Belyazid Mehdi, studenții care și-au ucis tovarășul ocazional în noaptea de 4 spre 5 august, anul trecut.

La capătul unei seri  de beție prelungită cu droguri de mai multe feluri, cei doi, studenți la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, l-au ucis prins spânzurare pe Ben Souissi Ridha (32 de ani), pe care-l agățaseră la restaurantul de sub ARED-urile de la UTA, în apartamentul pe care-l ocupau cu chirie din  scara B a Blocului X18.
Au și filmat scena… atât de praf erau!

Rezumatul Solutiei pe scurt, așa cum apare pe Portalul Instanțelor de Judecată:

criminali scaled

În baza art. 396 alin.1 şi 2 Cod procedură penală rap. la art. 188 alin.1 Cod penal condamnă pe inculpatul Fqiyah Aymen, fără antecedente penale, arestat preventiv în Penitenciarul Arad, la: -14 (patrusprezece) ani închisoare pentru infracţiunea de omor (…)

În baza art. 396 alin.1 şi 2 Cod procedură penală rap. la art. 188 alin.1 Cod penal cu aplicarea art. 396 alin.10 Cod procedură penală condamnă pe inculpatul Belyazid Mehdi, fără antecedente penale, arestat preventiv în Penitenciarul Arad, la: -7 (şapte) ani închisoare pentru infracţiunea de omor (…)

În baza art. 397 alin.1 Cod procedură penală rap. la art. 25 alin.1 şi art. 20 Cod procedură penală, art. 1349 alin.1 şi 2, art. 1357, art. 1381 alin.1, art. 1382, art. 1391 alin.2 Cod civil, admite în parte acţiunea civilă exercitată de partea civilă Ben Souissi Ep Grussling Lamia şi în consecinţă: Obligă inculpaţii Fqiyah Aymen şi Belyazid Mehdi în solidar, să plătească părţii civile Ben Souissi Ep Grussling Lamia suma de 4.053, 21 Euro şi 133,90 dinari tunisieni, cu titlu de daune materiale, suma de 15. 000 Euro cu titlu de daune morale, cu dobânda legală de la data rămânerii definitive a hotărârii şi până la achitarea efectivă a sumei şi suma de 30595,28 lei cheltuieli judiciare. Respinge restul pretenţiilor părţii civile.

În baza art. 397 alin.1 Cod procedură penală rap. la art. 25 alin.1 şi art. 20 Cod procedură penală, art. 1349 alin.1 şi 2, art. 1357, art. 1381 alin.1, art. 1382, art. 1391 alin.2 Cod civil, admite în parte acţiunea civilă exercitată de partea civilă Hajjem Moufida şi în consecinţă: Obligă inculpaţii Fqiyah Aymen şi Belyazid Mehdi în solidar, să plătească părţii civile Hajjem Moufida suma de 60 000 Euro cu titlu de daune morale, cu dobânda legală de la data rămânerii definitive a hotărârii şi până la achitarea efectivă a sumei şi suma de 9141,58 lei cheltuieli judiciare. Respinge restul pretenţiilor părţii civile.

În baza art. 397 alin.1 Cod procedură penală rap. la art. 25 alin.1 şi art. 20 Cod procedură penală, art. 1349 alin.1 şi 2, art. 1357, art. 1381 alin.1, art. 1382, art. 1391 alin.2 Cod civil, admite în parte acţiunea civilă exercitată de partea civilă Ben Souissi Sofiene şi în consecinţă: Obligă inculpaţii Fqiyah Aymen şi Belyazid Mehdi în solidar, să plătească părţii civile Ben Souissi Sofiene suma de 5 000 Euro cu titlu de daune morale, cu dobânda legală de la data rămânerii definitive a hotărârii şi până la achitarea efectivă a sumei şi suma de 9187,99 lei cheltuieli judiciare. Respinge restul pretenţiilor părţii civile. (…)

În baza art. 7 alin.1 din Legea nr. 76/2008 dispune prelevarea de probe biologice de la inculpaţii Fqiyah Aymen şi Belyazid Mehdi în vederea stabilirii profilului genetic şi stocării în S.N.D.G.J. În baza art. 5 alin.5 din Legea nr. 76/2008 inculpaţii Fqiyah Aymen şi Belyazid Mehdi vor fi informaţi că probele biologice recoltate vor fi utilizate pentru stocarea în S.N.D.G.J. . În baza art. 274 alin.1 Cod procedură penală obligă inculpaţii să plătească statului suma de câte 6360,25 lei fiecare cheltuieli judiciare. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din 30 iunie 2023 prin punerea hotărârii la dispoziţia procurorului şi a inculpaţilor prin intermediul grefei instanţei.
Document: Hotarâre  307/2023  30.06.2023


[ACTUALIZARE 1] (9 august, 2022) Încă o crimă dementă care fixează Cartierul „Aurel Vlaicu” pe harta celor mai de evitat locuri din România și declanșează polemici rasiste… deși și aici e vorba „doar” despre ură, corupție și droguri proaste!

Nimeni nu-i cunoștea până duminică dimneața pe marocanii FQIYAH AYMEN şi BELYAZID MEHDI: sâmbătă noaptea, când i-am găsit pe Portalul Instanțelor de Judecată și apoi am dat un „Google search” am găsit cu căutare avansată doar 4 referințe la ceva ce aducea cu aceste nume și doar în limba arabă. Despre medicul tunisian – a absolvit Facultatea de Medicină a U.V.V.G. Arad în 2017 – de 32 de ani, Ben Souissi Ridha nu cred c-ar fi auzit vreun pacient nici dacă și-ar fi luat rezidențiatul… era genul:

ben souissi ridha

Acum, iacătă-i: cei doi studenți marocani care și-au omorât colegul cu o bestialitate ce numai în clipuri postate de ISIS vezi, au pus-o de li s-a dus buhul pe tot mapamondul – iar rău-famatul cartier „Aurel Vlaicu” a devenit și mai faimos: iarăși l-au vizitat toate posturile naționale, iarăși ni-s vedete în materie de crime-șoc… nici nu s-au epuizat ecourile celor mai recente omoruri – iar dacă luăm la numărat numai cele din ultimii 2-3 ani chiar că ne ia până și pe noi (acest cartier blestemat e casa noastră de decenii… înțelegeți latura subiectivă) cu mai duceți-vă naibii toți!…

Iată doar trei dintre cele mai HARD CRIME petrecute exclusiv din „Vlaicu”

[ACTUALIZARE] „Filmul CRIMEI” din „Vlaicu”, care a îngrozit toată țara. Singura „parte bună” a sinistrului eveniment e că băiețelul de 10 ani, rămas orfan, va pleca în Suedia

[ACTUALIZARE 6] Crișan Florin Beniamin, arădeanul care și-a ucis fetița vitregă și i-a profanat cadavrul – 17 ani și 4 luni de închisoare în PRIMA INSTANȚĂ

[ACTUALIZARE 2] Cei trei suspecți în cazul omorului din Vlaicu au fost arestați preventiv pentru 30 de zile

…de pe ultima nici nu s-a uscat cerneala.

O scară spre prostii e și scara aia… ca mai toate scările din Aradul ăsta

Vecinii de la scara B a Blocului X18 care, în opinia băbuțelor care n-au ieșit din apartament decât până la alimentara din colț în ultimii 40 de ani, „era una liniștită”, îi știau de puțină vreme ca pe „niște pakistanezi… ceva de genul… studenți mai medicină care chefuiau tot timpul… cu băutură și cine știe ce droguri… se auzea gălăgie de acolo de câte ori erau acasă”… vorba vine… ăla fiind un apartament gen „mereu de închiriat”… cum găsești în orice scară de bloc din Vlaicu dacă vrei să te muți în Vlaicu (de ce fras` ai vrea să te muți în Vlaicu? – nu mă-ntreba!).

Pe vremea când îmi otrăveam deliberat adolescența pe-acolo (trei blocuri mai încolo) le ziceam tone – cred că e prescurtarea de la tonetă dacă mă-ntrebi acum… de fapt un argou de cămin studențesc venit pe filieră de capitală: tona e locul unde te-aduni să bei, să bagi, să ți-o tragi când ai tu chef și la orice oră și să nu afle mă-ta.

Așa și ăștia doi, pe ucigătoarea combinație șoricioaică+jihad… unul dintre ei cu gagică româncă, dar plecată, bravo ei, în Tunisia de vreo două săptămâni –  veniți cu tupeu într-un stagiu de cumpărat diplomă de medic, racolați  de pe grupuri Facebook de niște derbedei de-ai lor (dezvoltăm altădată subiectul) – s-au aciuiat aici… puteau să se aciueze oriunde-n Aradul ăsta – dar tot în Vlaicu „s-o nimerit”!…

x18 b

Zona aia-i intersecția Vlaicului cu Checheciul și cu Bujacul – tot ce-i paralel cu „Libertății” e paralel cu Libertatea – era un fel de proverb la începutul anilor `80…

zeci de scări de bloc paralele cu casele… zonă de bătaie… de străini, de ură reciprocă – pentru că acolo bujăcanii nu te recunosc ca fiind de-al lor, nici în Checheci n-ai curaj să te duci dacă nu intri în anturaje dubioase, nici cei din Vlaicu nu te bagă-n seamă, că ești la periferia periferiei… te (des)consideră „țigănime”. Zonă în care dacă n-ai avut ghinionul să te naști, poți să-ți forțezi norocul și – repet – să te-aduni, să te bați, să bei, să bagi, să ți-o tragi când ai tu chef și la orice oră și să nu afle mă-ta.

Noi eram pe alcool și țigări – ne băteam non-stop, dar nu ne omoram. Acuma drogurile de stradă, o mixtură de urme de cocaină, bazată pe mefedronă, speed, șoricioaică, ceai de datură și cine știe ce la puie creierul chimiștilor ăstora (că-s tot mai căutați) de-ți dă tripuri de criminal!
De parcă nu era suficient de multă „faună infracțională”, acum zona e populată și cu muncitori, refugiați pe nașpa din țările musulmane… toată lumea îi înjură la grămadă deși nu sunt toți la fel… nimeni nu le-nțelege limba, apucăturile  – no, pronunță tu, ungur, român sau țigan ce ești, „FQIYAH” sau bea o bere cu ăștia… vezi tu după aia ce cunoști și ce nu.

libertatii

Ura și-a făcut UPGRADE în Vlaicu, să știi și tu… indiferent de rasă, sex sau vârstă, ocupație sau educație – am luat-o înaintea tuturor la capitolul ăsta!

Într-un final, a dat și Parchetul un Comunicat de presă cu ceea ce v-am explicat noi mai înainte, dar cu cuvintele lor:

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Biroul  de  Informare  şi  Relații Publice  din  cadrul Parchetului  de  pe  lângă  Tribunalul  Arad   este  împuternicit să  aducă  la  cunoştința opiniei  publice  următoarele:

La nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad se efectuează cercetări față de 2 inculpați de cetățenie marocană privind săvârșirea infracțiunii de omor, prev. de art. 188 al. 1 C.p.

Inculpații F.A. şi B.M., cetățeni marocani, locuiesc în cartierul Aurel Vlaicu din mun. Arad, fiind studenți la Universitatea de Vest Vasile Goldiș – Facultatea de Medicină Generală.

La data de 04.08.2022 la apartamentul unde locuiau inculpații a sosit și victima B.S.M.R.- cetățean tunisian, pe care inculpatul F.A. l-a cunoscut în aceeași zi, consumând împreună mai multe beri la 2 terase din cartierul A. Vlaicu.

Pe fondul consumului de alcool și droguri, în noaptea de 04/05.08.2022 între victima BSMR și inculpații FA şi BM au apărut anumite neînțelegeri care au degenerate într-un conflict fizic. În timp ce se îmbrânceau FA a apucat victima cu mâinile de gât și a început să o strângă puternic. În acest timp, coinculpatul BM i-a aplicat victimei lovituri cu pumnii în zona stomacului și cu un cablu TV l-a lovit peste picioare în scopul de a menține victima imobilizată. Inculpatul FA a strâns de gât victima până a leșinat și a decedat.

În dimineața zilei de 05.08.2022, în jurul orelor 06,00, inculpatul BA a apelat 112, iar echipajul de pe ambulanță a încercat resuscitarea victimei, care însă decedase. Cadavrul a fost transportat la sediul Serviciului Județean de Medicină Legală Arad în vederea efectuării necropsiei.

La data de 05.08.2022 inculpații au fost reținuți pentru o perioadă de 24 ore, iar la data de 06.08.2022 judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Arad a admis propunerea de arestare preventive formulate de către procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, dispunând arestarea preventive a inculpaților pentru o perioadă de 30 de zile.

Urmărirea penală continuă.

crima x18 usa

(Foto: ușa de intrare a apartamentului în care s-a înfăptuit crima)

Tot luni, 8 august, conducerea Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a remis presei un comunicat în legătură cu acest eveniment… din care poți să-nțelegi ABSOLUT TOT CE VREI TU: 

„Corpul academic al Universității de Vest “Vasile Goldiș” Arad își exprimă regretul pentru evenimentele recente, în care un tânăr și-a pierdut viața în condiții tragice. Cu privire la persoanele în cauză, vă asigurăm că vom colabora cu autoritățile și vom acorda sprijin pentru bunul mers al anchetei.

Totodată, vă aducem la cunoștință că toate persoanele care studiază la universitatea noastră trec printr-un proces de screening, în conformitate cu cerințele și limitele legii, și orice activitate sau comportament care contravine normelor sociale este raportat, deîndată, organelor competente.

În ceea ce privește persoanele care ar putea fi afectate de cele întâmplate, U.V.V.G. Arad le va oferi, dacă se solicită, consiliere psihologică gratuită.

Nu în ultimul rând, transmitem condoleanțe familiei îndoliate.”

Pe pagina noastră oficială de Facebook s-a iscat o polemică… ce nu credem că se va concretiza în ceva bun, ci în ȘI MAI MULTĂ URĂ!

Citiți topicul și veți înțelege de credem asta!


 

[TITLUL INIȚIAL] (7 august, 2022, ora 10.30) Altă CRIMĂ ORIBILĂ în „Vlaicu”: un student la medicină de origine arabă și-a sugrumat un coleg, în timp ce altul filma scena!

FQIYAH AYMEN şi BELYAZID MEHDI se numesc cei doi autori reținuți și arestați sâmbătă, 6 august, de către o instanță a Tribunalului Arad, „la prima strigare” – după ce au comis o crimă în Cartierul „Aurel Vlaicu”, la Blocul X 18 (scara B), într-un apartament pe care îl închiriaseră.

Vecinii de scară povestesc cum, „vineri, puțin după ora 4 dimineața, am auzit un zgomot ca al unei uși care se trântește, dar mult mai puternic… asta după ce până atunci se auzeau zgomote specifice unui chef cu alcool și droguri. Așa a și zis un domn de la poliție, că au găsit multe doze de bere și droguri pe jos.”

Ce s-a întâmplat? – un scenariu de film horror!

„Sunt arabi, din câte știm noi, vecinii: sunt studenți în primul an la medicină și au închiriat acest apartament prin iubita unuia dintre ei… care e plecată în Tunisia. Am înțeles că unul dintre studenți l-a strâns de gât pe un altul, iar colegul său a filmat totul – procurorul i-a găsit filmarea în telefon.” – povestesc vecinii, îngroziți de acest eveniment… „la noi în bloc niciodată nu s-au întâmplat asemenea grozăvii!”

Conform unor informații confirmate de anchetatori, cei doi arestați sunt marocani, iar victima e un tânăr de 32 de ani din Tunisia.

Procurorul de caz nu a dat informații despre acest caz nimănui din presă (știm de ce, dar nu insistăm și, într-un fel, îi înțelegem), așa încât ne limităm la informațiile din celelalte surse, fără să oferim detalii ale crimei care ar putea pune în pericol ancheta.

Soluția judecătorului, așa cum apare pe Portalul Instanțelor de Judecată

06.08.2022
Ora estimata: 14:45

Soluția pe scurt: În baza art. 226 raportat la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad în dosarul nr. 398/P/2022 şi Dispune arestarea preventivă pe o durată de 30 de zile, începând cu 6 august 2022 şi până la data de 4 septembrie 2022, inclusiv, a inculpaţilor: 1.- FQIYAH AYMEN şi 2.- BELYAZID MEHDI. Respinge cererea formulată de inculpaţi prin apărător, de luarea măsurii arestului la domiciliu sau a controlului judiciar. În baza art. 275 alin.3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. În baza art. 272 Cod procedură penală, dispune virarea sumei de 1252 lei, reprezentând onorariu avocat din oficiu, din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului Arad. În baza art. 273 al.4 şi 5 Cod procedură penală, dispune virarea sumei de 309 lei, reprezentând onorariu interpret de limba engleză asigurat pentru audierea inculpaţilor, din fondurile Ministerului Justiţiei . Cu drept de contestaţie, în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în Camera de Consiliu, azi, 6 august 2022, ora.18.40

Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  85/2022  06.08.2022

 

crima

Editare ulterioară:

„La data de 4 august, la apartamentul unde locuiau inculpații a sosit și victima, un bărbat pe care unul dintre inculpați l-a cunoscut în aceeași zi, consumând împreună mai multe beri la terase din zona Vlaicu.

Pe fondul consumului de alcool și de droguri, în noaptea de 4 pe 5 august, între victimă și inculpați au apărut anumite neînțelegeri care au degenerat într-un conflict fizic. În timp ce se îmbrânceau, unul dintre cetățenii marocani a apucat victima cu mâinile de gât și a început să o strângă puternic, în același timp celălalt marocan i-a aplicat lovituri cu pumnul în zona stomacului și cu un cablu tv l-a lovit peste picioare pentru a ține victima imobilizată.

Primul inculpat a strâns victima de gât până a leșinat și a decedat. Al doilea inculpat a filmat cu telefonul. În dimineața de 5 august, în jurul orelor 6 a fost apelat serviciul 112, un echipaj de la Ambulanță a încercat resuscitarea victimei, dar aceasta era deja decedată.

Cadavrul a fost trimis la Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei. În 5 august inculpații au fost reținuți, iar la 6 august s-a dispus arestarea preventivă a ambilor inculpați pentru o perioadă de 30 de zile”, a declarat pentru Special Arad purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, procuror Ruxandra Tarcea.

 

 

Categorie: Știri, Culise
Etichete: BELYAZID MEHDI, Ben Souissi Ridha, crima vlaicu, FQIYAH AYMEN, studenti straini medicina arad, UVVG STUDENTI ARABI
Distribuie:
Articolul anterior
Festivalul Berii ziua 1: Cum au petrecut arădenii alături de artiștii de renume
Articolul următor
Arădenii de la THE MUCH BETTERS scot un album cu sonorități din circuitele prăfuite ale undergroundului divulgabil

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie