Aradul va avea contoare inteligente de peste 9 milioane de lei

1520713655 lettura acqua 640x342 1 1 scaled
Distribuie:

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Peste 11 mii de contoare inteligente vor fi montate până la sfârșitul acestui an în municipiul Arad, în cadrul implementării proiectului cu finanțare europeană „Digitalizarea infrastructurii de apă și apă uzată a operatorului regional în municipiul Arad – contorizare inteligentă”, accesat de Compania de Apă Arad.

Prin acest proiect, Compania de Apă Arad continuă implementarea strategiei privind creșterea și eficientizarea activității de citire și de facturare, atât din punct de vedere al corectitudinii înregistrării consumului cât și pentru eliminarea disconfortului resimţit de către clienţii ale căror cămine de branșament sunt pe domeniul privat.

În cadrul proiectului a fost finalizată procedura de atribuire și s-a semnat contractul pentru furnizarea și montarea unui număr de 11.687 contoare inteligente. Valoarea contractului de furnizare este de 9.380.883,51 lei fără TVA.

Înlocuirea contoarelor mecanice pentru înregistrarea consumului de apă cu cele noi, ultrasonice prezintă o serie de avantaje. Măsurarea ultrasonică a debitului de apă garantează precizia rezultatelor și durata lungă de viață a contorului. Dispozitivele nu conțin piese în mișcare, fiind rezistente la uzură și la impuritățile din apă și sunt prevăzute cu o funcție de supraveghere a eventualelor pierderi de apă, asigurând detectarea lor rapidă. Înlocuirea contoarelor este gratuită. Datorită acestor aparate, consumul va putea fi citit de la distanță, fără a mai deranja clienții, care nu vor mai trebui să asigure accesul angajaților Companiei de Apă Arad pentru citirea consumului.

Echipa de Comunicare a Companiei de Apă Arad

Categorie: Comunicate de presă
Etichete: contoare
Distribuie:
Articolul anterior
„Continuă tăierea de copaci bolnavi și/sau uscați din municipiu”, iar motivația primarului-pădurar cum că „primează oamenii şi siguranța lor”e pentru fraieri: DE FAPT, este vorba despre BANI!
Articolul următor
Un bărbat de 51 de ani a murit după ce s-a aruncat de la etajul 6 al unui bloc, de pe strada Predeal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie