[AUZITE-N TRAMVAI] #1. Cerșetorul, buna samariteană, mușamalizarea și accidentul din UTA

tramvai
Distribuie:

Tramvaiele duc, împreună cu oamenii care călătoresc pe distanțe scurte și familiare, povești. Niciodată nu știi ce-o să auzi de la „anonimul de lângă tine” – aproape întotdeauna te vei alege cu o istorioară nouă. Ne propunem să vă facem martori la o serie de întâmplări și povestioare auzite în tramvaiele arădene, așa cum le relatează protagoniștii lor, transformate din „viu grai” în text. 


Cerșetorul „dispărut”

Claudiu a fost săltat de polițiști într-o noapte, în timp ce el și amicii lui dormeau la UTA. Polițiștii l-au dus la secție și l-au condamnat la 3 ani pentru tâlhărie. Cu șase luni în urmă, bărbatul a bătut un trecător și i-a furat bicicleta. La secție a dat declarații, iar polițiștii l-au lăsat să plece.

I-au spus „Vino mâine dimineață”, dar Claudiu, nu s-a mai întors, iar amica lui, cu lacrimi în ochi, speră să nu i se fi întâmplat ceva. Claudiu nu avea telefon, nici un loc în care să doarmă. Are 31 de ani și amica lui e îngrijorată fiindcă nu l-a mai văzut de 4 zile. Îl cunoaște de cinci sau șase ani.


„Buna samariteană”

O tânără discuta la telefon cu mama ei. „Am fost la control ieri. Au fost foarte de treabă cei de acolo și cred că o să mă duc să fac operație, dar încă nu știu sigur. Și mi-au spus doctorii să revin și atunci vedem, trebuie să mă programez”.

Mă bucur, că uite, șefa mea când a auzit ce am pățit mă mai lasă să lucrez până după ce aflu și mă bucur că nu mă concediază acum, mi-a promis că mai așteaptă. După ce vin de la control, abia atunci să-mi depun cererea de demisie. Mă bucur că mai pot lucra, să fac și eu ceva bani, că pe *Alina au dat-o afară, nici n-anunțat-o.

„Mi-au zis că trebuie să stau la pat două săptămâni, cam atât”. Evident, pentru ea asta era prima operație. Iar șefa ei tocmai o concedia ca să nu-i plătească concediul medical.


O Mușamalizare

„Cam acu’ juma de oră s-a întâmplat. El era pe bicicletă, acolo la trecere la UTA. Eu eram aici, vorbeam la telefon. A dat în el unul cu mașina și l-a lovit pe trecere, l-a izbit de pământ și s-a învârtit de două ori. Era lovit și la braț și la cap.
N-a sunat la ambulanță, a vrut să sune poliția, dar șoferul a ieșit furios din mașină și i-a zis să nu, a încercat să mușamalizeze, cum ar veni. Apoi ăla a sunat-o pe soția lui și a venit ea și l-a dus. Chiar acuma seara s-a întâmplat, cu vreo 15 minute înainte să vii tu”.
Așadar, iată un șofer iresponsabil care accidentează o victimă și scapă nepedepsit pentru faptele lui.


Accident și singurătate

„Am fost la nepotul meu la Oradea. A paralizat acum trei săptămâni după ce a avut un accident de mașină. A fost greu să mă duc să-l văd, bietul de el. Nu știu dacă o să-și mai revină. Poate peste câteva luni…”, a fost povestea unui domn pe care l-am întâlnit la UTA într-o duminică seara, așteptând, timp de aproape o oră, tramvaiul. Bătrânului îi părea greu să povestească. Mi-a spus că nepotul lui are 26 de ani. Soția sa a murit de cancer la pancreas acum ceva ani și-și amintește că ea era bună la suflet, fiind singura care a știut cum „să-l ia”. Au avut o căsnicie lungă, spunea bărbatul. Încă purta verigheta.


 

Categorie: Reportaje
Etichete: povești, tramvai, UTA
Distribuie:
Articolul anterior
Festivalul Vinului, ediția 2023, la Arad
Articolul următor
Încă trei grupe de juniori ai Academiei UTA vor primi mingi de la SCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie