[ACTUALIZARE] Cătălin Cherecheș refuză extrădarea în România

whatsapp image 2023 11 28 at 21.30.57
Distribuie:
[ACTUALIZARE]

Cătălin Cherecheș nu și-a dat acordul pentru procedura de extrădare simnplificată, după cum anunță avocatul său din România, Răzvan Dosneanu, potrivit Agerpress.

În urma refuzului procedurii de extrădare simplificată, Cătălin Cherecheș ar putea rămâne în Germania între 3 și 6 luni. El urmează să fie transferat la o închisoare din Munchen.

„ (…)Am discutat cu avocatul său din Germania şi acesta spune că, în situaţia unei extrădări fără o procedură simplificată, aceasta poate dura între 3 şi 6 luni de zile. În aproximativ 5 zile, Cătălin Cherecheş urmează să fie transferat la un loc de detenţie din Munchen”, transmite Răzvan Dosneanu, citat de Agerpress.

Pentru că fostul primar a refuzat procedura de extrădare simplificată, cazul său va ajunge la Tribunalul Regional Superior din Munchen.


[TITLU INIȚIAL] (28. 11 ora: 21:32) Cătălin Cherecheș, primarul dat în urmărire generală, prins de autoritățile germane
Dat în urmărire generală de către Poliția Română, primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș a fost prins de polițiștii bavarezi și de BKA în seara de 28 noiembrie în Augsburg, Germania.

Potrivit informațiilor G4Media, Chereches a fost prins în zona gării din Augsburg, în timp ce încerca să fugă din Germania.

În urma cooperării polițienești internaționale și a schimbului de date și informații, dintre Poliția Română și autoritățile din Germania, Ungaria, Austria și Italia, a fost localizat, depistat și reținut, de către polițiștii bavarezi și BKA, în Augsburg, un bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internațional. Acesta a fost depistat de partenerii externi, pe baza informațiilor oferite de Poliția Română”, se precizează într-o informare a polițiștilor.


În februarie 2022, primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru luare de mită de către Tribunalul Cluj, decizia nefiind definitivă.

De asemenea, a primit interdicția de a ocupa funcția de primar. Astfel, instanța a dispus, pentru o perioadă de patru ani, interzicerea mai multor drepturi: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a ocupa funcţia de primar.

Potrivit deciziei instanței, din durata pedepsei de 5 ani lui Cherecheș ar urma să îi fie scăzută perioada de câteva luni în care a stat în arest, în 2016.

De asemenea, instanța a dispus menţinerea sechestrului asigurător instituit de DNA asupra mai multor bunuri ale primarului, între care un autoturism Porsche Cayenne și mai multe terenuri.

Instanţa a mai decis confiscarea sumei totale de la 65.000 lei şi 5.000 de euro, urmând ca în cazul în care nu se găsesc sumele menţionate, confiscarea să se realizeze prin echivalent. În acest dosar, DNA l-a trimis în judecată pe Cherecheș în septembrie 2018.


Sursă foto: G4media.ro


 

Categorie: Național
Etichete: cherecheș, chereches prins, dare de mita, LUARE DE MITA, primar baia mare
Distribuie:
Articolul anterior
Prima ediție a „Cupei Prieteniei” în organizarea Ligii Studenților din UVVG Arad
Articolul următor
O lansare de carte despre iubirea de Neam și Biserică, la Biblioteca Județeană Arad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

jackie ionescu large

Adio, dom’ profesor JACKIE!

De profesorul Ion V. Ionescu am auzit prima dată în vara anului 1980, când Poli Timișoara a luat Cupa României cu el antrenor. Cam de atunci am început să fiu…