Dorian Curcanu: „USR a redus TVA-ul pentru sursele de energie regenerabilă”

energie regenerabila scaled
Distribuie:
[COMUNICAT DE PRESĂ]

România se dorește a fi o țară cu sisteme inovative de producere și folosire a energiei, cu cât mai mulți prosumatori, însă, până recent, cetățenii nu aveau cadrul legal pentru a obține avantaje, astfel încât să facă un bine atât mediului, dar în primul rând lor înșiși, bunăstării lor și a buzunarului lor pe termen lung.

După ce a obținut reducerea TVA la 5% pentru panouri fotovoltaice, panouri solare și pompe de căldură, USR a reușit acum să introducă în lege măsuri pentru ca persoanele fizice și juridice să beneficieze de o cotă redusă de TVA cu mai puțină birocrație, astfel încât să avem cât mai mulți prosumatori și, în final, să producem mai multă energie în România.

Concret, la propunerea USR, legea promulgată acum prevede ca persoanele fizice care vor să-și instaleze panouri sau pompe de căldură să nu mai fie obligate să întocmească declarație pe proprie răspundere că imobilul are destinația de locuință, ci să se prezume acest fapt, urmând ca doar în caz contrar să fie depusă o declarație.

De asemenea, firmele care distribuie și instalează pompe de căldură vor putea beneficia direct de reducerea TVA, dacă achiziționează de la furnizor pentru instalarea în locuințe.

Noi, ca partid, încurajăm folosirea acestor unelte de energie deoarece sunt surse de energie extrem de rentabile și inepuizabile, dar și scăderile de taxe într-o perioadă în care discuțiile din spațiul public sunt axate pe creșterea lor .

Categorie: Politice
Etichete: dorian curcanu, energie regenerabilă, panouri solare
Distribuie:
Articolul anterior
Stand-up poetry
Articolul următor
Sfântul Ilie: Semnificație, tradiții, obiceiuri și superstiții la români

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie