[LANSARE DE CARTE] P.R. (poeme rele) de George Roșu La Două Bufnițe

poeme rele
Distribuie:

Sâmbătă, 2 martie 2024, ora 18.00, la Librăria La Două Bufnițe din Timișoara, Piața Unirii 11 (intrare de pe Matei Corvin), va avea loc lansarea cărții „P.R. (poeme rele)” de George Roșu, publicată de Editura OMG Publishing în 2023.


Acest eveniment literar va fi onorat de prezența autorului George Roșu, care va fi disponibil pentru sesiuni de autografe și discuții cu cititorii săi. Alături de el, vom avea bucuria să întâmpinăm un invitat special, Alex Higyed, care va împărtăși gânduri și experiențe literare alături de autor.

Cartea „P.R. (poeme rele)” este o incursiune în lumea poeziei contemporane, în care cuvintele dansează și se contopesc pentru a crea imagini vii și emoții intense. George Roșu explorează subiecte variate cu o doză de umor și ironie, oferind cititorilor o perspectivă inedită asupra vieții.

Participarea la eveniment se confirmă până la data de 28 februarie 2024.


Schiţând un sentiment al desolidarizării, George Roşu radiografiază, cu extremă tenacitate, iluzia și arbitrarietatea noțiunii de compoziție.
Chiar dacă o face recurgând la armonii și rezonanțe plastice, el înscenează, în fapt, mici conversaţii diferenţiale. , o să vedeți aici texte extrase parcă direct din studioul artistului.
Însă, lucru esențial, nu e vorba de un elitism al manuscriselor, ci, dimpotrivă, de un real proiect democratic scris, într-adevăr, cu cinism şi autoironie şi îndreptat împotriva meditațiilor mai mult sau mai puțin grave pe tema poeziei. George Roşu propune, în schimb, râsul, poznele şi zeflemeaua. Și, deși acestea pot trece drept bufonerii, se relevă, totuși, o conștiință sfâşiată de discordanțe interioare, acest volum construiește, în ciuda scrisului de tipar (înțeles aici atât ca şablon, cât şi ca tehnologie) un mic panteon alternativ compus din Seinfeld, Superman și alţi monștri. Frica de autodezvăluire şi căutarea identităţii merg mână în mână, George Roşu inscripționând, în perimetrul paginii, mici anecdote şi vignette intimiste. , absurdul, rușinea şi singurătatea sunt atent examinate şi, deşi se (re)prezintă ca un soi de manifestare tipografică a indecidabilului, aş zice că întreg volumul pune sous rature granița dintre poezie și artă vizuală, alegând, totodată, între ceea ce este necesar şi inadecvat în muzeul micilor sale plăceri.– Alex Ciorogar


Mai multe detalii și linkul evenimentului aici.


Categorie: Cultură
Etichete: alex higyed, George Roșu, la doua bufnite, poeme rele, stiri arad, stiri timisoara
Distribuie:
Articolul anterior
De ce nu au efect campaniile antidrog în școli (1) | Ce spun ELEVII
Articolul următor
LAVINIA BETEA: FEMEI ȘI BĂRBAȚI, BĂRBAȚI ȘI FEMEI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie