Satanism sau mișcare de PR? Lil Nas X, acuzat de blasfemie în urma videoclipului piesei „J CHRIST”

lil nas x header 590x370 1
Distribuie:

Cea mai recentă piesă a rapper-ului Lil Nas X, „J Christ”, a stârnit revoltă printre fanii religioși, videoclipul înfățișându-l pe artist în timp ce-l interpretează pe Iisus Hristos răstignit pe cruce.

Care este faza?

Lil Nas X apare în videoclipul piesei „J CHRIST” sub forma unui Iisus răstignit, a unui jucător de baschet care provoacă diavolul la un meci, dar şi sub forma lui Noe. Un Noe care se confruntă cu potopul şi ia pe Arcă inclusiv dinozauri şi struţi. E greu să mai ţii pasul cu ţinutele rapperului, care se schimbă la 20 de secunde şi sunt din ce în ce mai flamboiante.

Plus o sumedenie de elemente CGI, în special la secţiunea cu Arca şi potopul.

Ce e special la videoclip e că el a fost gândit şi regizat chiar de către Lil Nas X.

Cine se uită cu atenţie la clip o să observe şi personaje care seamănă cu Taylor Swift, Oprah, Mariah Carey, Kanye West, Obama, Michael Jackson sau Ed Sheeran.

f4e448e9e8d3cbaec277a49a63922169
Controversele

Piesa artistului în vârstă de 24 de ani a fost categorisită drept „rușinoasă” și „blasfemitoare”, forțându-l pe acesta să-i ia apărarea și să explice că nu a intenționat să fie bătaie de joc la adresa creștinilor.

Cu toate acestea, Lil Nas X a primit acceptul Bisericii lui Satan, care aprobă apariția cântărețului în diverse personaje religioase, inclusiv ca Noe conducând arca prin ape tulburi.

David Harris, maestrul Bisericii, a declarat pentru TMZ că videoclipul este „fantastic”.

Lis Nas se apără însă: „Nicăieri în videoclip nu se poate spune că e bătaie de joc la adresa lui Iisus. Imaginea lui Iisus a fost folosită în toată lumea în opere de artă. Nu fac mișto de nimeni. Trebuie să încetați să puneți stăpânire pe o religie care a fost aici înainte că oricine dintre noi să se fi născut. Mai tăceți naibii din gură”.

„Chiar dacă sunt cowboy, gay, satanist și acum creștin, tot aveți o problemă ce mine! Cu toții mă urâți pentru că sunt drăguț și amuzant”, a posta Lil Nas X pe rețeaua de socializare X.

Părerile sunt totuși împărțite

Deși mulți au considerat că videoclipul este o blasfemie, internetul a fost împărțit între ei și cei care consideră că este total opusul, și anume o variantă non-convențională de a „învinge răul” și de a fi împotriva forței răului.


 


Concluzii

Satanizarea industriei muzicale este o metodă deja expirată de marketing, însă, se pare că încă prinde. O controversă bună aduce multe click-uri, iar asta încă este o metodă folosită de mulți artiști pentru a deveni relevanți, pentru Lil Nas fiind chiar a doua oară când se folosește de aceste metode pentru a populariza o piesă.

În 2021, Lil Nas X a creat o controversă similară din cauza piesei MONTERO (Call Me By Your Name), unde acesta ajunge în iad, dansează senzual pentru Satan, ca apoi să îl omoare pentru a deveni el „prințul întunericului”.


 

Categorie: Monden
Etichete: blasfemie, j christ, lil nas x, satanism
Distribuie:
Articolul anterior
O femeie de 30 de ani, gravidă în patru luni, se află în stare gravă la spital după ce autoturismul în care se afla a derapat între Sântana și Zimandu Nou
Articolul următor
Concluzia unei vizite de 3 ore în sediul DSP Arad: Ministerul Sănătății nu-și asumă să tranșeze atmosfera conflictuală din această instituție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

horatiu malaele

Horațiu Mălăele la Teatrul de Vară

În 24 iulie, începând cu ora 20:00, pe Strada Gheorghe Barițiu nr. 16, Arad, publicul arădean, dar și toți cei interesați, sunt invitați să participe la spectacolul „Sunt un orb”,…