Lucrările la gaz în Frumușeni au fost începute EXACT la termenul când ar fi trebuit să fie finalizate: azi!

whatsapp image 2023 08 16 at 17.14.43 scaled e1692195399279
Distribuie:

Un proiect care din 2019 (n.r. sau 2017, se joacă la loto cu date și termene) dă bătăi de cap atât Consiliului Județean cât și primarului comunei Frumușeni a fost, cică, inaugurat astăzi, 16 august 2023. Și nu, n-o să discutăm de șirul oficialităților aerisite de la inaugurare, ci de ceva mai tehnic și practic.

Să știți că nu precizăm data exactă doar pentru a folosi limbajul de lemn al comunicării, ci deoarece, dacă ar fi așteptat încă două zile, s-ar fi împlinit termenul de finalizare al lucrării care abia acum a început.

Să nu ne înțelegeți greșit, nu criticăm faptul că se dă drumul la proiect, ci constantele promisiuni neaduse la realitate și întârzierea lucrărilor.

Pe românește, Reginald Andronic, dar și precedenții primari, au aruncat cu promisiunea gazului în ochii localnicilor de zeci de ani, fiind întotdeauna pe primelele locuri în discursul de „promisiuni de campanie electorală”, dar pe ultimele locuri la „realizări concrete”.

Eu zic să îi lăsăm pe cei de la CJA să își arate singuri munca, având mai jos cele două comunicate de presă, unul de astăzi, 16 august 2023, și unul din momentul semnării contractului pentru efectuarea lucrărilor. Comunicatul de-al doilea a fost publicat în data de 18 august 2021, cu specificarea că finalizarea lucrărilor va fi în 2023, la aproximativ doi ani.

Vom sublinia și specifica cu note redacționale datele exacte specificate de liderii liberali în stil 2021 vs. 2023.


Comunicat Consiliu Județean Arad, 16.08.2023

Zi istorică pentru Frumușeni! Astăzi au început lucrările de introducere a rețelei de gaz în comună, la mai puțin de trei săptămâni de la emiterea ordinului de ministru privind aprobarea finanțării. Este prima localitate care începe lucrările la rețeaua de gaz, dintre cele 18 localități arădene care au câștigat finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, prezent astăzi la Frumușeni, a declarat: Îl felicit pe domnul primar Reginald Andronic pentru că a avut viziune, curaj să înceapă procedurile, care durează foarte mult timp, înainte de a avea certitudinea obținerii finanțării. Este un risc pe care și l-a asumat, iar noi, Consiliul Județean, l-am sprijinit în toate demersurile[…]”.

Peste 1.100 de gospodării și 20 de agenți de agenți economici vor beneficia de această nouă investiție în comuna Frumușeni.

Lucrăm la acest proiect din anul 2019 (n.r. Primăria zice în proiect că din 2017). Totalul investiției este de aproximativ 13 milioane de lei, dintre care aproximativ 9 milioane de lei finanțate prin programul Anghel Saligny, aproximativ 2 milioane de lei finanțate de concesionar și 2 milioane de lei finanțare de la bugetul local. Este un proiect esențial pentru comuna noastră, un proiect așteptat de foarte mult timp, un proiect care cu siguranță va aduce beneficii majore pentru toți locuitorii, a afirmat Reginald Andronic, primarul comunei Frumușeni.

Ovidiu Ilievici, directorul general al Gaz Vest Rețele, societatea care a câștigat licitația de execuție pentru toate rețelele de distribuție a precizat că lucrările încep efectiv astăzi și vor fi gata într-un termen de execuție de 12 luni de zile, pe care bineînțeles că îl vom respecta și vom face tot posibilul ca să terminăm lucrările fără prea mare deranj!” […]


Comunicat Consiliu Județean Arad, 18.08.2021

Comuna Frumușeni va beneficia de introducerea gazului metan în comună, atât pentru cetățeni – circa 1000 de branșamente – cât și pentru societățile comerciale care își desfășoară activitatea pe raza comunei. Astăzi, 18.08.2021, a fost semnat contractul, iar serviciul de distribuție a gazului metan a fost concesionat pe o perioadă de 49 de ani firmei care asigură întreaga lucrare, urmând ca această firmă – SC Gaz Vest SA Arad – să plătească anual comunei o redevență de 5% din valoarea tarifului de distribuție.

Lucrările vor demara anul viitor (n.r. 2022), durata acestora fiind estimată la un an (n.r. 2023), iar lungimea totală a rețelei va fi de 34,4 kilometri. La Frumușeni va fi realizată și o stație de reglare-măsurare-predare, cu o capacitate de 3500 smc (standard metru cub) pe oră. Construirea stației dă posibilitatea extinderii rețelei și spre alte comune, cele mai îndreptățite fiind Șagu (spre sud-vest) și Zăbrani (spre est).

Lucrăm la acest proiect de doi ani. A fost o muncă în echipă, am avut parte de un sprijin necondiționat al domnului Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean, al domnului europarlamentar Gheorghe Falcă și al domnului deputatul Glad Varga. Este o investiție foarte importantă pentru comunitatea noastră, prin care va crește calitatea vieții, confortul de zi cu zi, pe de o parte, dar va alimenta și firmele care își desfășoară activitatea în comuna noastră, fiind de asemenea un avantaj important pentru atragerea altor investitori”, a declarat Reginald Andronic, primarul comunei Frumușeni.

„Îl felicit pe domnul primar pentru că a avut curajul să-și asume o astfel de investiție și sper că în toamna anului viitor în Frumușeni rețeaua de gaz să fie funcțională (n.r. toamna anului 2022). Vorbim despre o utilitate care nu mai reprezintă un lux, ci o necesitate […]”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

În cadrul acestui proiect am identificat o soluție tehnică, această stație de reglare, pentru a putea beneficia de gaz și alte localități aflate în jurul comunei Frumușeni. Suntem o firmă serioasă, cu un portofoliu bogat în acest domeniu, suntem concesionari în 60 de comune din județele Arad, Timiș, Bihor, Satu Mare. Ne implicăm în dezvoltarea comunităților locale, branșăm localitățile la gaz, cofinanțăm lucrările. Dorim ca din toamna viitoare să «curgă» gazul și în Frumușeni”, a spus, la rândul său, Liviu Ilievici, directorul general al societății GazVest.


Până la urmă…care/când se realizează?

În declarații, Cionca se încurcă în termene de care teoretic ar trebui să se țină cont.

Dacă și de data aceasta durează lucrările cât au tot zis că durează…Tot cu buteliile vor rămâne localnicii din Frumușeni.


 

Categorie: Administrație, Politice
Etichete: Consiliul Judeţean, frumuseni, gaz frumușeni, Iustin Cionca
Distribuie:
Articolul anterior
Fotoreportaj politic la castelul Mocioni de la Bulci
Articolul următor
[ACTUALIZARE 2] REZUMATUL cazului femeii ucise sub ochii fiicei sale din neglijența vatmanului este la fel de trist ca evenimentul în sine: VINOVAT e HAZARDUL…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie