[NEWS ALERT] Spitalul Județean Arad a ajuns la DATORIA ISTORICĂ de 18 milioane de lei, e pe modul „BEZNĂ” la toate capitolele, iar singura salvare de la FALIMENT a SĂNĂTĂȚII e o descindere DNA

spitalul judetean arad
Distribuie:

 

 

Spitalul Județean Arad – „insituția de supt bani murdari numărul 1 a Consiliului Județean Arad prin conducerea sa” – a ajuns la DATORIA ISTORICĂ de 18 milioane de lei noi, conform bilanțului încheiat la sfârșitul lunii iunie, 2019 , fiind practic falimentară, în imposibilitatea de a plăti altceva în afară de „salariile clientelei” și fără nicio soluție de a ieși din această situație.
Problema nici nu ar fi așa de gravă – s-au mai văzut falimente de spitale și la case mai mari -, dacă nu ar fi ȚINUTĂ SECRETĂ și, mai urât, îngropată în știri „pozitive” – cum ar fi „Achiziționăm încă un aparat la Cardiologie… operăm gratis… facem spital de oncologie în centrul orașului, reconstruim Căpâlnașul și ne dăm cu ministrul… oricare ar fi el.” (e plin de linkuri… căutați care aveți chef).

Și e ținută secretă înformația asta pentru că fii atent cum stăm… de ne ducem tot în cap. Sifonul nr. 1 – CARDIOLIFE

Cele mai mai mari datorii din aceste 3,5 milioane de euro (le transformăm astfel ca să fie mai ușor de… imaginat) le acumulează (probabil) „noua secție” recumpărată de CJA de pe persoana fizică ce a deținut-o ilegal „prietenul tuturor și dușmanul rudelor cardiacilor” dr. Cristian Dima împreună cu Mirel Onel (unul dintre cele mai abjecte personaje pe care le-a bifat organigrama aia și de care ne vom ocupa într-un episod separat): sute de mii de Euro se sifonează prin „supapa” – Cardiolife (ultima, descrisă de președintele CJA ca ultimul dealer lacom marfa sa fake astfel: „Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, anunță că în ședința de miercuri a Consiliului Județean Arad se vor aloca alte 270 000 lei pentru investiții în secția de Cardiologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. Suma va fi folosită pentru continuarea modernizării secției prin achiziționarea unei stații de monitorizare a pacienților internați în compartimentul de cardiologie intervențională. Cu câteva luni în urmă, Consiliul Județean a alocat 1,2 milioane lei pentru materiale sanitare și aparatură în vederea asigurării funcționării Laboratorului de Cardiologie Intervențională unde se realizează angioplastii cu implant de stent, coronariene sau periferice.
Datorită investiției Consiliului Județean, arădenii beneficiază astăzi de montarea gratuită a stenturilor care pot salva viața pacienților cardiaci. În sistemul privat o astfel de intervenție poate ajunge, potrivit doctorului Cristian Dina, până la 30.000 lei.
,,Așa cum am promis, continuăm investițiile în secția de cardiologie pe care o modernizăm astfel încât arădenii să nu mai fie tentați să se trateze departe de casă. Am fost informat că avem deja solicitări și din alte județe, de la medici care preferă să își trimită pacienții la Arad în locul marilor spitale din regiune. Faptul că arădenii se pot trata acum de inimă în județul lor este o confirmare a faptului că investiția pe care o facem este o investiție bună”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.”
[COMUNICAT DE PRESĂ C.J.A. – 27 august, 2019]

„Investițiile” astea de se laudă Iustin Cionca cu ele sunt una mai infracțională decât alta și pot fi transformate în dosare penale doar din cele citite în comunicatele lor de presă. Așa au făcut, de exemplu, procurorii acum aproape trei ani când (rezumăm știrea apărută atunci pe toate canalele de știri) „mai mulţi poliţişti, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, au audiat sute de arădeni care au ajuns, la un moment dat, să se trateze sau să se opereze la clinica privată Cardiolife, care se află la parterul Spitalului Judeţean. Anchetatorii vizează diferite intervenţii chirurgicale care ar fi fost decontate atât de Casa de Asigurări de Sănătate, dar ar fi fost plătite şi de către beneficiari, care au achitat sume destul de mari, de 12.000-13.000 de lei pentru operaţiile pe cord deschis.
Se vorbeşte despre posibile deturnări de fonduri. Un alt capitol vizat de anchetatori se referă la îngrijirile medicale post-operatorii. Trebuie precizat că arădenii care au ajuns la Cardiolife erau operaţi acolo, dar imediat după intervenţia chirurgicală erau trimişi pe secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean Arad. Practic, deşi se operau la privat, erau îngrijiţi de spitalul de stat până la externare. Lucru care ar fi creat se pare prejudicii Casei de Asigurări de Sănătate. În ceea ce priveşte clinica Cardiolife, aceasta a fost inaugurată în luna decembrie a anului 2013. Chiar dacă este privată, clinica şi-a „găsit” un spaţiu chiar în clădirea Spitalului Judeţean, la parter. „Cardiolife funcţionează în Spitalul Judeţean în baza unui contract de închiriere votat de consilierii judeţeni, aprobat în Consiliul Judeţean Arad.”

Nu se mai știe nimic despre dosarul ăsta. Banii au fost, de această dată, mai puternici decât Legea.

A doua „mare gaură” este nimeni alta decât cea mai mare celebritate din underground – cunoscută ca „MAREA GAURĂ”: Mirela Bălan…aceeași Mirela Bălan, cu care, în mai, 2014, ne dădeam pe Special Arad după cum urmează: Personajul principal la Spitalul Județean e o păpușă – iar păpușa n-are nimic pe ea.
Uită-te la declarația ei de avere și interese, tata meu… n-ai văzut ceva mai pur… mai gol. Nimic… da nimic trecut… nimic prezent… nimic viitor. Zici că-i o întruchipare a inocenței doamna cadână ajunsă sultan via „Școala Postliceală Sanitară”… auzi ce sexy sună… a șapou de CV de escortă de lux… Ea e aburul monden care trece prin spital și umple saloanele și birourile de hormoni… ea e stăpâna viselor pacienților pe care-i îngrijește duios cu privirea de căprioară devenită stăpâna junglei peste noapte… ea e Suprema, ea e Messalina, ea e dealerul, ea e matroana, ea e și moartea căprioarei – oricare ar fi căprioara. Rochia ei alb cu negru ai văzut-o ieri pe Fashion și costă cât întreținerea ta pe doi ani, brățara aia de la iubi e de perle, soro, de la Milano din butic direct, iar pentru ciorapii ăia de abia se văd până sus ar face crimă și pedeapsă de la bolnavul de inimă de la salonul 9 și până la domnul președinte de consiliu județean. Aia nu-ți pune pe ea lenjerie sub 1000 de euro și… ghici… fix atâta îi minimul de șpagă (zi-i mai bine „taxă de protecție a frumuseții-sale”… că de fapt așa îi: doar nu crezi că-i ia cineva ăia 80-100.000, cât poate strânge la un examen!:P) la – cică! – concursul de ocupare a posturilor. Ea, schimbând Suleymanii… numărându-i din magnific în magnific și schimbându-i cum își schimbă frumoasa lenjerie – oricare ar fi Suleymanul.

…atâta de enigmatică prezență încât n-avem decât să-i mulțumim colegului nostru de la Agerpres că, în 2011, decembrie, a efectuat această minunată poză pe care ne-o propunem ca și copertă la volumul unu al romanului-fluviu la care lucrăm „Mafia doctorilor de la Consiliului Județean – Începuturi”:

mirela iotcu

Despre „Cazul Ioțcu și Iuda lui” știe deja tot spectatorul netului: la sfârșitul lui iulie, 2015, l-au luat pe Suleyman Nicu și l-au ascuns în pivniță până mai ieri – tot pentru „șpagă la Spitalul Județean” –  cuvintele lui Pătrașcu de la MEDICARE – coinculpat în procesul lui Ioțcu, „omul cu banii” care a dat șpăgi la viața lui mai multe decât a primit Totolici:  „O promiscuitate sexuală ca la Spitalul Județean Arad n-am văzut în viața mea!” fiind ABSOLUT PROFETICE.

Dacă în poza de mai sus îl pui în locul lui Ioțcu pe Cionca și pe Lucuța îl locul Olăriței – mafia-i neschimbată.

Mirela Bălan, deci, l-a schimbat pe Ioțcu cu Cionca (așa cum acum 5 ani îl schimba pe Ovidiu Marian cu „primul fochist al județului”) și acum a atiuns noi… genuni: e gaura neagră în care se adună cei între 5000 și 10.000 de euro necesari obținerii unui post de asistentă medicală. „Scorul a crescut odată cu salariile. Pe vremea lui Ioțcu, o angajare «din pix» costa 2-3000 de euro. Cum s-au triplat salariile, s-a triplat și șpaga” – știm de la o „cârtiță” -, iar „banii ăia se duc exclusiv în buzunarele a doi-trei oameni maxim.”

Mare lucru să calculezi care, câți, de la ce partid și mai cine, cui și așa mai departe – repet: faci un rechizitoriu numai din comunicatele lor de presă și anchetele din ziare.

Și reține informația asta-bombă… că s-ar putea s-o găsim în rechizitoriul virtual la care lucrăm împreună: Mirela Bălan se ocupă, mai nou, și de angajările la Consiliul Județean Arad!

„Găurile mici” sunt FARMACIA și zecile de furnizori neplătiți cu lunile

Încă un exemplu pentru episodul de față  (și așa obositor pentru un cititor neinițiat în meandrele corupției pe filiera CJA-SJA).

Un exemplu mai mic d.p.d.v. financiar (cât un pot la Poker de-al domnului Totolici într-o seară serioasă) – dar cât de grav în plan moral (?!) al sifonăriei penale în care au transformat ăștia Spitalul Județean îl găsim chiar la FARMACIE! „Pentru a funcționa normal, în limitele unei igiene și dotări cumsecade – adică să aibă pansamente, seringi, dezinfectanți și un minim de medicamente de urgență -, acest spital are nevoie de 1.000.000 de lei pe lună. Ei bine, i se alocă maxim 400.000… acum și 300.000” – aflăm din surse… verificate farmaceutic.
Cum naiba să furi și de la farmacie, și de la cardiaci, și de la personal, și de la clienț și să nu te culeagă poliția din banan, ca pe maimuțe?
Căci în condițiile astea, cu datorii la furnizori fără nicio șansă de a fi onorate, cu un management de personal dus la capătul cel mai de jos al corupției, cu secții întregi pe moarte, dar „cârpite” cu bani murdari ce se transformă în… excursii cu catamaranul de exemplu… singura șansă de salvare a ororii de pe „Victoriei” colț cu Andreny Karoly e o descindere DNA serioasă… nu ca aia din vara lui 2015.
Dacă am evoluat și noi.
„Sau n-am evoluat” – cum zic scepticii.

 

Articole asociate:

SPITALUL Județean Arad este un FOCAR de INFECȚII NOSOCOMIALE și BOLI, care stă pe o „pungă” de PISICI și ȘOBOLANI și care trebuie RAS de pe fața pământului… IERI! [1]

Totu-i vis și armonie la Spitalul Județean Arad când vine MINISTRUL SĂNĂTĂȚII să dea bani la toată lumea și e plimbată printre flori… [GALERIE FOTO]

Ec. Carmen Lucuța a câștigat concursul pentru funcția de MANAGER al Spitalului Județean Arad

Uite, așa ajungi PRIMAR la Arad: o dai în CANCAN! Îți faci o poză din Grecia cu cine trebuie, dușmanii crapă de ciudă, o arzi pe „underground” și aștepți oferte de la BRAZZERS

Categorie: Investigații
Etichete: angajari spital arad, cardiolife, mirela balan, Spitalul Judetean Arad, stiri arad
Distribuie:
Articolul anterior
Arădeanca Dana Dodean și colegele sale intră în luptă pentru TITLUL EUROPEAN
Articolul următor
U Cluj a obținut amânarea meciului cu UTA. Echipa lui Laszlo Balint așteaptă meciul din Cupa României
Bagă un „16”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

cretu george sorin

DREPTATE POST-MORTEM își dorește Sorin, tată a 6 copii, după ce SISTEMUL i-a îngropat MAMA cu dosar cu tot: o „doamnă de la partid” a spulberat-o pe trecerea de pietoni de „Ziua Femeii”, un agent de poliție a tergiversat ancheta, o procuroare a admis falsuri ca probe, iar legiștii sugerează că „poate a murit de Covid”

George Sorin Crețu este unul dintre foarte puținii dintre noi care, deși au pierdut bătălia cu justiția oamenilor, continuă lupta pentru dreptatea divină (dreptatea-în-sine pentru agnostici). Cauza sa este, probabil,…