Ştiinţescu 2024 a lansat apelul de proiecte – fonduri pentru promovarea ştiinţelor şi tehnologiei în rândul elevilor din Timiş şi Arad

apel proiecte stiintescu timisoara
Distribuie:

Ştiinţescu Timişoara a deschis apelul programului de finanţare dedicat proiectelor educative care își propun să cultive pasiunea pentru ştiinţă şi tehnologie, elevilor din judeţele Timiş şi Arad, cu vârste cuprinse între 6-19 ani. Aflat la ediția a VII-a, programul oferă finanțări celor mai creative propuneri de proiecte pentru educaţia viitorului.


apel de proiecte stiintescu timisoara 2024


În perioada 5 februarie – 4 martie 2024, organizații non-guvernamentale, şcoli publice şi grupuri de inițiativă pot depune proiecte pentru a beneficia de finanţare din Fondul Ştiinţescu Timişoara.

Valoarea totală a fondului este de 200.000 RON.

Potențialii aplicanți vor participa la minimum o şedinţă de mentorat cu echipa Fundaţiei Comunitare Timişoara. Aceasta este un mecanism de sprijin pentru echipele de proiect, prin care să-și dezvolte ideea într-un proiect fezabil, cu șanse mari de finanțare. În același timp, rolul şedinţelor de mentorat este și acela de a aduce împreună echipele care au idei de proiecte pentru a crea posibile sinergii în planificarea propunerilor de activităţi.

„Prin acest program de finanțare ne dorim ca oamenii din comunitate – profesori, studenți, elevi, muzeografi, bibliotecari, artiști, profesioniști din domenii tehnice, ori pur şi simplu oameni pasionaţi de științe – să împărtășească ceea ce știu elevilor. De multe ori nu au nevoie decât de un impuls, un context și de sume relativ mici de bani cu care să acopere costul unor proiecte pe care ei le creează de la zero și apoi tot ei le derulează.”Daniela Chesaru, director executiv Fundaţia Comunitară Timişoara.

Selecția finală a proiectelor câștigătoare va fi făcută prin jurizare de către o echipă neutră și avizată, alcătuită din pasionaţi de ştiinţe şi tehnologie, reprezentanți ai sectorului nonguvernamental și privat, pe baza criteriilor stabilite în ghidul de finanțare. Vor avea prioritate proiectele care se adresează elevilor din rural şi din urbanul mic şi mijlociu.


Ce proiecte vor putea primi finanțare

Proiecte precum crearea de Hub-uri sau makerspace-uri în şcoli, festivaluri sau caravane de ştiinţă, competiții, expoziții, tabere şi vizite de studiu care să aibă o componentă de implicare practică a copiilor şi tinerilor, proiecte de cercetare ale elevilor, activități din domeniul ecologiei și protecției mediului, activități de învățare în echipă, care promovează ştiinţa şi tehnologia în rândul elevilor, pot primi finanțare și mentorare pe parcursul implementării.



Detalii despre programul de finanțare și alte materiale necesare procesului de aplicare pot fi accesate pe website-ul programului (www.timisoara.stiintescu.ro) și pe pagina de Facebook locală a programului (https://www.facebook.com/StiintescuTm).


În ediţia din 2023 programul Ştiinţescu Timişoara a finanţat 12 proiecte care au ajuns în 29 de comunităţi din Timiş, au implicat peste 5.000 de copii, au numărat peste 100 de mentori care au oferit educaţiei peste 2.600 de ore de voluntariat.

Fondul Științescu este o mișcare națională de reenergizare a educației STEAM care-i încurajează pe cei pasionați să le arate copiilor – prin experiment, activități practice și joc – acea latură a disciplinelor științifice care cu greu poate fi descrisă în manuale. Dezvoltat de către Federația Fundațiile Comunitare din România (FFCR) cu sprijinul Romanian-American Foundation (RAF),
programul este implementat prin fundațiile comunitare locale în 16 judeţe din România.

Programul Ştiinţescu Timişoara este implementat de Fundația Comunitară Timişoara, este susţinut de Federația Fundațiile Comunitare din România – FFCR şi este finanţat la nivel local de Hamilton Central Europe şi Fundaţia Bosch România ca parteneri strategici locali, de Accesa şi Ness ca parteneri de proiect, iar la nivel naţional de Romanian-American Foundation.


Comunicat de presă – Fundația Comunitară Timișoara


 

Categorie: Timiș, Educație
Etichete: apel de proiecte, educatie, fonduri pentru promovarea ştiinţelor şi tehnologiei în rândul elevilor, Programul Ştiinţescu Timişoara, Ştiinţescu 2024
Distribuie:
Articolul anterior
UVT deschide înscrierile gratuite în programul de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2024
Articolul următor
Bilanțul misiunilor pompierilor militari arădeni în luna ianuarie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

uta otelul 3 large

URA ȘI (ÎNAPOI) LA GARĂ!

UTA – OȚELUL GALAȚI 3-1 (0-0) Au marcat: Omondi (62), Luckassen (78), R. Pop (81) – Cisotti (90+4) 25 aprilie 2024, ora: 16.45, stadion: „Francisc Neuman”, temperatura: 12°C, spectatori: 7500.…