Un cetățean român a murit în atacurile din Fâșia Gaza

fâșia gaza
Distribuie:

Un român care avea cetățenie israeliană a murit în atacurile din Israel. Bărbatul făcea parte din Forțele de Apărare ale Israelului. Ministerul Afacerilor Externe condamnă cu fermitate atacurile grupării Hamas asupra populației, în Fâșia Gaza. 

Ministerul Afacerilor Externe transmite familiei condoleanțe pentru moartea bărbatului. „Suntem profund întristați de pierderea unui locuitor cu dublă cetățenie, israeliană și română, care a survenit servind în Forțele de Apărare ale Israelului. Suntem solidari cu Israelul în aceste momente dificile”, după cum se arată în postarea de pe contul de X (fosta twitter) al Ministerului Afacerilor Externe.

Atacurile au început sâmbătă dimineață, când mii de tineri urmau să sărbătorească, în cadrul sărbătorii evreiești Sukkot. Peste 1.000 de luptători Hamas au deschis focul asupra celor prezenți la festival, dar și a locuitorilor din zona de graniță, scrie Europa Liberă.

Peste 800 de români evacuați din Israel

Peste 800 de români au fost evacuați din Israel. Alți 800 care se află încă în țara arabă au cerut sprijin. 350 de cetățeni români se află la acest  moment în Fâșia Gaza, iar 100 dintre aceștia au cerut evacuarea din zona afectată de atac, conform anunțului făcut la Digi 24 de Luminița Odobescu, ministrul Afacerilor externe.

Foto credit: AFP


 

 

Categorie: Externe
Etichete: Fâșia Gaza, Israel, Palestina
Distribuie:
Articolul anterior
„Clubul trebuie să pună la dispoziția abonaților transport pentru Oradea!”
Articolul următor
LIGA 4 ARAD |Tur de orizont prin meciurile etapei a 8-a

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie