Vă rugăm, luați o pauză!

florea virgil
Distribuie:

Suntem, fiecare dintre noi, exact ceea ce alegem noi să fim. Nimic nu vine întâmplător în viața noastră. Absolut totul este generat de alegerile noastre. Unii poate mă vor contrazice și vor spune că, în cazul accidentelor involuntare, noi nu alegem să facem accident și totuși se întâmplă. Realitatea arată că în astfel de cazuri chiar dacă nu suntem noi direct vinovați, totuși nimeni nu ne-a obligat să fim în acel timp și acel loc prezenți la fatalitate. Decizia de a fi într-un avion care urmează să cadă nu aparține pilotului sau cuiva din compania aviatică. Măcar că noi nu am contribuit cu nimic la „căderea” avionului, nu ne putem socoti victime colaterale, pentru că nimeni nu ne-a suit în avion forțat. Dacă totuși s-ar întâmpla astfel tot ar însemna că n-am reușit să opunem o voință sau o putere peste măsura celei care ne-a „învins” astfel.


Extrapolând la nivelul unui popor, națiuni sau chiar la nivelul unei generații această teorie se verifică în aceleași condiții.

Asta, numai pentru că ne încăpățânăm să admitem o eroare ca fiind un principiu drept și inalienabil. Ni se spune mereu că suntem egali. Pe această eroare s-a construit aproape totul în utlima sută de ani. Pe democrația participativă. Un om, un vot. Doar geniile, debilii și alienații nu ne sunt egali. În rest suntem toți la fel. Am inventat inteligența artificială și n-am înțeles că am trăit într-un sistem plecat de la o premiză nefuncțională și complet neadevărată. Am schimbat mereu sistemul politic în speranța unei mai bune conlucrări între cei care decid și cei pentru care se decide și n-am ajuns încă la stadiul în care societatea funcționează măcar la limite acceptabile. Nicăieri în lume oamenii nu sunt pe deplin mulțumiți de oferta politic-administrativă și o schimbă ciclic. De fapt nu fac altceva decât schimbă niște etichete pe același conținut, denumit altfel. Întotdeauna sloganul depășește puterea oamenilor de a-l înțelege și îl face inutil imediat după validarea celui care l-a lansat. În fapt, exact acesta este scopul lui. Aidoma unui berbec ce lovește poarta cetății. Asta face sloganul. Este construit pe minciună pentru că totul este o minciună. Și, culmea, toți oamenii știu deja asta. Și au ales resemnarea. Știind că, oricum, viața lor este mai scurtă decât timpul necesar reformării cu adevărat a întregului eșafodaj. Ciclul acesta se repetă în fiecare generație iar profitorii nu-și simt deloc amenințată poziția.


Așadar, ne trezim în fiecare dimineață conștienți de cel puțin câteva chestiuni foarte bine așezate în mintea noastră.

Nu doar ca români. Ci ca indivizi trăitori pe planetă. La acestea merită să adăugăm și faptul că trăim într-o mare și periculoasă minciună. Poate astfel vom fi în stare să ne recalibrăm noi înșine întrucâtva viețile așa încât în timp să se formeze în viitoarele generații dorința după adevăr. Nu e niciun pericol dacă vom considera că suntem diferiți și ne comportăm diferit (cum de altfel și facem). Nu ne vom lovi, vom trăi ca și până acum doar că va trebui să acceptăm o discriminare pozitivă. Reală și normală. De fapt în viața de zi cu zi, noi, în trecut chiar făceam asta. Și nu era discriminare. Era vorba de respect. Un respect, nu neapărat solicitat, cât meritat.

Un învățător sau un preot la țară, mai demult era respectat pentru că avea carte. Și nici un țăran nu se considera egal cu ei. Democrația i-a făcut egali și azi avem cifre de votanți în loc de oameni mulțumiți.


Se caută și se inventează tot felul de sisteme politice dar nu se renunță la minciuna care stă la baza tuturor. 

Atâta timp cât nu renunțăm la minciuna călăuzitoare nimeni și nimic nu va putea schimba în bine umanitatea.
NU SUNTEM EGALI. SUNTEM DIFERIȚI, și de aceea trebuie să solicităm liderilor să ia o pauză pentru a găsi și implementa un alt concept din care să lipsească această minciună. Un concept din care politica trebuie să dispară. Și să permitem apariția celor care știu, vor și pot să facă lucruiel să meargă bine. Fără partide sau alte bazaconii. Vă asigur că se poate.

Pe scurt: partriciparea la vot a tuturor dar cu vot fracționat în funcție de pregătire și capacitate individuală. Alegeri în funcție de obiectiv pe mandat la toate nivelurile. Vot pe bază de carduri colorate pentru sfert, jumătate sau întreg în funcție de cele descrise mai sus. Vot regional sau local în funcție de performanțe economice. ( pentru Parlament) Alegeri pentru funcții în justiție, administrație cu mandat suspendabil automat. Fără plebiscit. Ai comis-o, ai plecat. Obiective guvernamentale supuse votului popular. Buget pentru salarii proporționale cu importanța funcției. Salarii pentru cei din Parlament plătite de către cei care aleg.


 

Categorie: Opinii
Etichete: luați o pauză, opinii, politica, Virgil Florea - Viena
Distribuie:
Articolul anterior
Neil Young se întoarce pe Spotify, la doi ani după ce a scos muzică în semn de protest față de podcastul lui Joe Rogan
Articolul următor
UN ARDELEAN LA KINGSWAY HOUSE (XXXI). INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ vs. ARTIFICIALITATEA INTELIGENTĂ (11) 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

nu-am-aer

#NuAmAer!

Se întâmplă atâtea atrocități în România asta părăsită de toți îngerii păzitori încât deja demult nu mai avem altă șansă înafara unei resetări totale… de care, însă, nu mai suntem…
virgil florea

Evoluție vs cinism 2-0

Pentru nevoile noastre firești, imediate, am făcut totul. Născocirile și invențiile ne-au adus astăzi la un nivel foarte ridicat. Dacă pentru a mânca, la început, ne ajutam de bâte acum…