[email protected] (2) | Finding Târnova… cu greu

vlog 1
Distribuie:

Cred că un titlu mai adecvat decât cel pe care l-ați citit nu putea exista. Asta pentru al doilea episod din Vlog@criticarad. Și aici este despre drumuri de rahat, despre o comună drăguță la care cu greu ajungi, cu o zonă turistică de respectat (Căsoaia), despre o doamnă primar ofuscată și soțul ei gură spartă.

Noi am pornit la drum, cu mașina de această dată, având în vedere că Bogdan, noua „achiziție” permanentă a vlogului, are binecuvântarea, dar și blestemul de a deține permis și mașină.

Revenind la drumuri, sau tentative de drumuri, cum ar spune probabil Bogdan, acestea au devenit  subiectul principal al vlogului, fiindcă literalmente, nu poți să le ocolești. Asta și primăria/conducătoarea acesteia, la care o să revenim puțin mai târziu.

Ca să cităm șoferul, e scumpă smoala și „ar fi fost mai indicat să mergi prin șanț, că e mult mai lin”, având în vedere calitatea îndoielnică a acestora.

Și când am crezut că dăm de un drum bun, am aflat la fața locului, cu stupoare, că acesta este închis (nici măcar acum nu știm care e faza cu drumul de la ieșirea din Măderat, știm numai al „cui” este).

vlog


Cu greu… dar cu foarte mare greu și cu mult simț al umorului care să te țină sănătos la cap după hurducăiala la care ești supus pe drumurile județene (salutări CJA-ului!), am ajuns în Târnova, o comună modestă, liniștită, unde se simte că esti „pe județ”.

Terenul de fotbal al comunei este ok, iar dincolo de gardul acestuia regăsim un parc, relativ recent realizat sau renovat, urmat de o clădire abandonată și un autobuz de elevi ciopârțit în urma unui accident.

Străduțele sunt cele tipice de comună, casele la fel, exact cum spuneam, atmosfera de rural. Totul până ajungi la Primărie.

Clădirea primăriei este ultramodernă la exterior, în interior — deși nu am ținut s-o vizităm, dar așa a fost soarta — este învechită, dar totuși, ARE UȘI, ca să clarificăm miturile.


Hai să vorbim despre elefantul din dulap

Mergând la pas prin Târnova, am dat de Casa de Cultură, care în anul 2021 ar fi trebuit să fie finalizată și dată în folosință, dar, în mod evident, acest lucru este departe de realitate.

În timp ce filmam clădirea Casei de Cultură, am fost interpelați de către un domn — care s-a dovedit a fi soțul doamnei primar — care ne-a luat destul de politicos la întrebări legat de motivul pentru care filmam în acel loc. Acesta a început să ne explice că din cauza lipsei avizelor ISU, Casa de Cultură nu este dată în folosință. Avizele ISU, conform spuselor lui, au fost o problemă și la Școala din Târnova, care aparent, funcționează, în cazul câtorva clase, fără acest aviz. Problema nu era asta, după cum ne spunea domnul, problema era că s-au înăsprit regulile de când cu Colectivul.

După un mic dialog cu dânsul, acesta ne-a zis că soția lui, doamna primar, este în clădire și că numai bine și el mergea în direcția primăriei.

Așa că am mers cu el, mai mult constrânși de situație, iar în secunda în care doamna primar ne-a reperat, ne-a primit cu un zâmbet fals și cu gărzile ridicate de parcă am venit să o atacăm la ea în casă. I-am explicat că facem acest vlog ca să promovăm județul Arad, moment în care am fost întâmpinați cu întrebarea „dar v-a invitat cineva?”

Pe bune acum, cum să întrebi asta? În ideea… că avem nevoie de programare și bilete ca să trecem prin Târnova? Sau e pe bază de invitații?

În cazul ăsta, măcar să pună turnicheți la intrarea în comună, să se intre cu brățară și se rezolvă problema. Numai bine, au primit o tranșă de bani în august pentru drumuri, se poate încadra în investiție!

Ce să mai zic… ne pare rău că am venit să descoperim lucrurile faine din comuna dumneavoastră, și ne vom aminti  de „zâmbetul” pe care ni l-ați etalat când ați aflat că suntem de la Critic Arad,  un zâmbet mai fals ca pomeții lui Ghiță Falcă.

Să știți că ne-a plăcut (oarecum) Târnova și că intenția noastră de a vă implica direct nu a existat niciodată. Însă știți cum e… soarta e tot soartă. Și poartă numele soțului dumneavoastră în cazul acesta.


Merită să vedeți vlogul, o să vă distrați pe cinste de reacțiile noastre, în special cele a lui Bogdan când trebuie să conducă pe drumurile noastre județene. Vă spun, au fost absolut delicioase!


Doi prieteni nebuni, Livia și Bogdan, s-au pus pe plimbări prin județul Arad și descoperă frumusețile, împrejururile și locurile mai puțin populare, din perspectiva cuiva care le descoperă prima dată.

În această serie de vloguri, care își propune să bântuie toate cele 79 de UAT-uri din acest județ o să vă rugăm să nu vă așteptați la seriozitate: am lăsat-o acasă și ne-am pus pe drumuri aproape lelea, știind doar destinația și descoperind pe parcurs restul.

Simțul critic va fi însă la pachet cu noi în orice destinație,…până la urmă este [email protected].


 

Categorie: Vlog
Etichete: Casoaia, județul Arad, tarnova, vlog, vlogcriticarad
Distribuie:
Articolul anterior
Contractul pentru colectarea deșeurilor din Zona 1 a fost atribuit. RETIM continuă să presteze serviciul în următorii 8 ani
Articolul următor
Comuna Covăsînț își extinde rețeaua de apă și canalizare, prin Programul „Anghel Saligny”

3 comentarii. Leave new

 • avatar of garofița scorobete
  Garofița Scorobete
  22 noiembrie 2023 9:04

  Vă invităm și în Comuna Sistarovat, să vedeți cum anul trecut s-au cheltuit 105.000 euro pe pietruiri de drumuri comunale iar rezultatul o să vă surprindă. Aici ar fi de purtat o discuție interesantă cu viceprimarul comunei, un geniu în administrație

  Răspunde
 • Târnova e încă nedescoperită în ale penalelor bazaconii realizate și păzite cu maximă strictețe de această falsă zâmbăreață. În curând, veți citi despre cartea neagră a comunei ”drăguțe” pe care ați pornit atât de voioși /curioși/ (ne)băgăcioși – s-o cunoașteți. Drăguță ziceți?! Pfuuu! Vedeți ce ascunde acel fals zâmbet și veți schimba epitetul în horror! Știu ce zic. Primiți un zâmbet sincer din partea mea. Cât despre misteriosul șiștarovăț, idem și chiar mai mult.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

Nu am găsit niciun rezultat.