Vrei să fii un sugar baby? Un studiu SugarDaters arată ce caută persoanele generoase într-o relație

sugardating
Distribuie:

Nu mai este un secret că Sugar Dating-ul a devenit un lucru des întâlnit în ultimii ani, inclusiv în România, chit că regulile societății de la noi din țară încă nu o acceptă în totalitate.

Întâlnirile Sugar Dating reprezintă un stil de viață romantic alternativ, bazat pe așteptări clare și pe o comunicare eficientă. Ajută oamenii care au aceleași concepții să se întâlnească, să se conecteze și să creeze relații în termeni proprii, constând uneori, dacă e să fim realiști, și în oferirea companiei proprii în schimbul unor sume de bani, atenții și cadouri.

Pentru o altfel de experiență, una puțin mai diferită decât o relație amoroasă standard, există site-uri aferente pentru acest fel de dating. Așa că fie pentru o întâlnire sau pentru o viață, pe SugarDaters poți găsi sugar baby, sugar mama sau sugar daddy.

Studiul SugarDaters arată ce caută persoanele „generoase” la partenerii/partenerele lor

Site-ul de întâlniri SugarDaters a efectuat un studiu complex la care au participat aproape 1.000 de utilizatori.

Scopul acestui studiu a fost de a descoperi ce anume caută persoanele generoase într-o relație dar și cum poate cineva să atragă în viața sa o astfel de persoană. Și dacă rămâi până a finalul articolului, vei afla și cât de important este sexul în aceste relații.


Oamenii generoși își doresc un partener politicos și respectuos

Conform celor 39,6% dintre utilizatorii chestionați, „respectul și politețea” sunt cele două atribute considerate cele mai atractive pentru persoanele generoase. „Respectul și politețea” promovează încrederea, comunicarea eficientă, siguranța emoțională, intimitatea, longevitatea și satisfacția generală într-o relație. Aceste calități sunt fundamentale pentru menținerea unui parteneriat sănătos și împlinit.

În opinia ta, ce calități sau atribute fac pe cineva atractiv pentru un partener generos?
 Încredere și siguranță în sine. 24,9 %
 Bunătate și empatie. 30,1 %
 Respect și politețe. 39,6 %
Ambiție și obiective comune. 5,4 %

Aspectele cu importanță mai mică au inclus „bunătatea și empatia” (30,1%), „încrederea și siguranța în sine” (24,9%), și „ambiția și obiectivele comune” (5,4%).

Alexandra Olariu, Director de Marketing la SugarDaters, spune ca „a fi generos înseamnă să ai o natură bună și să fii dispus să oferi, să fii altruist și să împarți cu ceilalți, fie că este vorba de resurse materiale, timp, sau emoțional. Secțiunea “ambiție și obiective comune” a primit un punctaj mai scăzut, cel mai probabil din pricina faptului că oamenii generoși pun adesea accentul pe relații sănătoase, empatie și bunătate. Persoanele foarte ambițioase pot să-și dedice mult timp și energie carierei sau succesului personal, ceea ce ar putea să difere de prioritățile sau valorile oamenilor generoși. Pot apărea temeri precum că persoanele foarte ambițioase ar putea fi mai egoiste sau mai puțin dispuse să se implice în relații care implică dăruire și sprijin reciproc.


Oamenii generoși acordă prioritate „personalității și inteligenței” înaintea aspectului fizic

„Personalitatea și inteligența” sunt mai importante decât înfățișarea pentru persoanele generoase, potrivit a 45% dintre utilizatorii SugarDaters.

Oamenii generoși au o viziune deschisă cu privire la ceea ce înseamnă frumusețea. Ei se îndepărtează de stereotipuri și acordă mai multă importanță autenticității și bunătății.

Cât de important este aspectul fizic în atragerea unui bărbat/femeie generoasă comparativ cu alte calități precum  personalitatea și inteligența?
Aspectul fizic este relativ important, dar personalitatea și inteligența contează mai mult. 45,0 %
Personalitatea și inteligența sunt mult mai importante decât aspectul fizic.

 

13,0 %
Aspectul fizic contează, dar este doar o parte a ecuației. 35,1 %
Aspectul fizic nu este un factor semnificativ în comparație cu personalitatea și inteligența. 6,9 %

 

În plus, 35,1% cred că aspectul fizic contează, dar că „este doar o parte a ecuației”.

Cu toate acestea, răspunsurile care resping importanța fizicului au avut mai puțin sprijin: 13% cred că „personalitatea și inteligența” sunt semnificativ mai importante decât fizicul. Doar 6,9% cred că fizicul nu este deloc important.

Alexandra Olariu a explicat că „pentru oamenii generoși, aspectul fizic nu este cel mai important aspect, deși, ca în orice relație sau interacțiune, are o oarecare importanță”.


Cea mai reușită întâlnire este cea „personalizată” care are un element surpriză

unnamed scaled

Cum ar trebui să se desfășoare prima întâlnire pentru ca persoana care a propus-o să fie percepută ca fiind generoasă?

Conform opiniei a 41,7% dintre utilizatorii chestionați, o activitate generoasă pentru o primă întâlnire, îmbină elementul surpriză cu personalizarea.

Ce consideri o activitate generoasă pentru prima întâlnire?
O cină romantică într-un restaurant frumos. 34,2 %
O aventură în aer liber sau o activitate distractivă. 17,4 %
O surpriză atent planificată sau o întâlnire personalizată. 41,7 %
O experiență culturală sau legată de artă, precum o vizită la muzeu. 6,7 %

Surprizele la prima întâlnire pot semnala interesul unei persoane față de cealaltă și dorința de a-și exprima această afecțiune. Acestea pot reprezenta o modalitate de a evidenția faptul că au observat persoana și că își doresc să o impresioneze.

A doua opțiune cea mai populară a fost „o cină romantică într-un restaurant de calitate,” aleasă de 34,2% dintre participanți. Aceasta pare a fi alegerea tradițională a persoanelor generoase.

17,4% dintre respondenți preferă „o aventură în aer liber” sau „o activitate distractivă,” în timp ce doar 6,7% optează pentru „o activitate culturală” sau ceva legat de artă.


A achita nota de plată reprezintă un gest de generozitate

59,7% dintre utilizatorii SugarDaters consideră că „acoperirea tuturor cheltuielilor unei întâlniri” reprezintă un act de generozitate.

Cum percepi generozitatea atunci când vine vorba de partajarea cheltuielilor la o întâlnire?
Faptul de a fi dispus să acopere toate cheltuielile întâlnirii este un gest generos. 59,7 %
Alternarea sau partajarea cheltuielilor demonstrează generozitate. 9,3 %
Generozitatea constă în acțiuni non-monetare și gesturi considerate. 19,8 %
O combinație de partajarea cheltuielilor și surprizele sincere pot fi considerate ca fiind generoase. 11,2 %

Doar 19,8% dintre cei chestionați au afirmat că generozitatea se manifestă „prin gesturi non-monetare”.

În schimb, 11,2% consideră că generozitatea constă în „o combinație de cheltuieli comune și surprize sincere”, în timp ce 9,3% susțin că generozitatea înseamnă „împărțirea sau alternarea cheltuielilor” în timpul unei întâlniri.

Alexandra Olariu a explicat, că „generozitatea este în mod obișnuit asociată cu resursele materiale. Cu toate acestea, observăm că peste 40% dintre răspunsuri separă conceptele de ‘generozitate’ și ‘economie’, un aspect foarte interesant pentru a defini profilul unei persoane generoase”.


57,7% dintre relațiile bazate pe generozitate au o conexiune emoțională de la început

După prima întâlnire, cu sau fără surprize, este momentul să evaluăm dacă acea relație poate să evolueze.

Peste jumătate dintre persoanele chestionate au recunoscut că primele lor întâlniri, care au implicat generozitate, au evoluat în relații cu legături afective.

Au evoluat vreodată relațiile tale de sugar dating în conexiuni mai semnificative sau de durată? Dacă da, ce a contribuit la această transformare?
Da, respectul reciproc și valorile comune au dus la o conexiune mai profundă. 29,3 %
În timp, am descoperit interese comune și am decis să dezvoltăm o relație mai semnificativă.

 

13,5 %
Unele relații de sugar dating s-au transformat în parteneriate durabile bazate pe legături emoționale autentice. 14,9 %
Nu, relațiile mele de sugar dating au rămas în general de natură casual. 42,3 %

29,3% declară că „respectul reciproc” și „valorile comune” au contribuit la aprofundarea conexiunii. 14,9% recunosc că unele relații de scurtă durată s-au transformat în relații pe termen lung datorită „legăturilor emoționale autentice”. Pentru 13,5%, „interesele comune” au fost cruciale pentru trecerea la o relație mai semnificativă.


În contrast, datele a 42,3% dintre utilizatorii chestionați de SugarDaters rămân în zona casual

Conexiunea emoțională este importantă pentru a menține interesul unei persoane generoase.

După ce o relație cu o persoană generoasă a evoluat, apare întrebarea despre importanța conexiunii emoționale pe termen lung.

Mai mult de jumătate dintre cei chestionați au recunoscut că „conexiunea emoțională” este crucială pentru menținerea „generozității” partenerului lor: 32,4% o consideră absolut esențială, iar 24,5% consideră că este importantă.

Crearea unei conexiuni emoționale autentice este esențială în atragerea și menținerea generozității partenerului tău?
Da, o conexiune emoțională puternică promovează încrederea și un sentiment de parteneriat. 32,4 %
Conexiunea emoțională este importantă pentru înțelegerea și aprecierea reciprocă. 24,5 %
Depinde de natura relației; conexiunea emoțională poate fi benefică, dar nu întotdeauna esențială. 33,3 %
Nu, conexiunea emoțională nu este necesară; unele relații sunt superficiale în natură. 9,8 %

În schimb, 33,3% consideră că o conexiunea emoțională ajută, dar nu este esențială, iar restul de 9,8% consideră că nu este necesară.

Aceste ultime două puncte infirmă în mod categoric presupunerea că oamenii generoși caută doar întâlniri fără esență. Majoritatea recunosc nu doar că au stabilit o legătură emoțională, ci sunt și capabili să recunoască și să descrie modul în care a fost creată această conexiune„, a relatat Olariu.


Oamenii generoși doresc să fie apreciați prin „gesturi gândite și surprize”, conform celor 31% dintre participanții la sondaj
Cum îți exprimi recunoștința sau aprecierea față de generozitatea partenerului tău în relațiile tale?
Expresii verbale de recunoștință și note de mulțumire sincere. 26,6 %
Gesturi atent planificate și surprize pentru a arăta aprecierea. 31,0 %
Recunoașterea regulată a generozității lor în conversații. 16,9 %
Demonstrarea angajamentului meu și a efortului în relație. 25,5 %

Acestea sunt urmate de „expresii vebale de recunoștință și note de mulțumire” în 26,6% din situații.

Pe locul al treilea se situează „demonstrarea angajamentului și efortului în relație,” cu 25,5% dintre persoanele chestionate.

16,9% consideră că aprecierea generozității partenerului constă în exprimarea acesteia „în timpul comunicării”


Cea mai bună formă de generozitate este legată de „interesele și dorințele” cuplului, conform opiniei a 32,3% dintre cei chestionați.
Ce acțiuni de generozitate într-o relație de sugar dating au cea mai mare impresie asupra ta?
Acțiunile de generozitate care implică planificare atentă și efort. 29,0 %
Generozitatea care se aliniază cu interesele și dorințele ei/lui unice. 32,3 %
Susținerea emoțională și conversațiile pline de grijă reflectă generozitatea. 16,3 %
Generozitatea care duce la experiențe comune memorabile.memorables. 22,4 %

29% dintre cei chestionați consideră că generozitatea care lasă o amprentă și nu este uitată prea curând, se manifestă prin „efort” și „planificare atentă”.

La rândul lor, 22,4% cred că această generozitate se evidențiază prin „experiențe împărtășite” între membrii relației.

În cele din urmă, 16,3% consideră că generozitatea lasă o impresie mai pozitivă atunci când există „sprijin emoțional” și „conversații” care o reflectă.


Sexul are o importanță semnificativă într-o relație

Sexul este „important” într-o relație bazată pe generozitate, precum și „în orice altă relație,” conform opiniei a 61,3% dintre cei chestionați.

În opinia ta, cât de important este sexul într-o relație de sugar dating?
Sexul este important într-o relație de tip sugar dating, la fel cum este în orice altă relație. 61,3 %
Sexul este foarte important, dar există și alte aspecte importante. 22,0 %
Câteva întâlniri sexuale sporadice sunt suficiente. 9,1 %
Sexul nu este deloc important. 7,6 %

22% dintre respondenți consideră că sexul este „foarte important”, dar recunosc că există și „alte aspecte importante” într-o relație.

9,1% sunt de părere că doar „câteva întâlniri sexuale” sunt suficiente pentru a menține pasiunea vie. Doar 7,6% consideră că sexul „nu este deloc important”.


Alexandra Olariu, în calitate de Director de Marketing la SugarDaters, a sintetizat rezultatele sondajului astfel: „Conform studiului, persoanele generoase caută un partener politicos și respectuos, care să posede o personalitate interesantă, să fie inteligent și să aprecieze surprizele.   De asemenea, la rândul lor, persoanele generoase nu ezită să suporte cheltuielile unei întâlniri. Legăturile emoționale sunt râvnite în relație dar și intimitatea și sexul au un rol esențial, cum de altfel este în orice cuplu”.


 

Categorie: Lifestyle
Etichete: studiu, sugar baby, sugar daddy, sugar mommy, sugardaters
Distribuie:
Articolul anterior
Un urmărit național a fost prins după ce a provocat un scandal la un motel din Grădiște
Articolul următor
UN ARDELEAN LA KINGSWAY HOUSE (VI). Despre muierea (englezoaică…) și alte belele sau lighioane

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

b-ton

Concert B-TON la Club Flex Arad

Pe data de 24 mai, la ora 21:00, Club Flex din Arad va găzdui primul concert B-TON din acest an, un eveniment mult așteptat de toți prietenii și fanii trupei.…
tendinte

Tendințe în fashion pentru 2024

Anul 2024 aduce o explozie de inovații și reinterpretări în lumea vestimentară. De la materiale transparente și tulle, la croieli retro și reinterpretări ale clasicei dantele, tendințele actuale demonstrează că…