A murit actrița Nataşa Raab, actrița care a făcut celebră replica „prea bun, prea ca la țară”

whatsapp image 2023 10 24 at 11.01.31
Distribuie:
Actriţa Nataşa Raab, care a jucat pe scena Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova, a încetat, luni, din viaţă, la vârsta de 70 de ani.

Ea era cunoscută și pentru rolul bunicii din reclama „Prea bun, prea ca la țară”. Ea fusese diagnosticată în 2020 cu Parkinson.

Născută la 15 iulie 1953 în Huedin, judeţul Cluj, Nataşa Raab a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti (1988), la clasa profesorului Mircea Albulescu. În tinereţe, a fost şi manechin la Centrul de Creaţie UCECOM condus de Zina Dumitrescu (1979-1988).

După absolvirea facultăţii, a devenit actriţă la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova, iar de-a lungul anilor a mai colaborat cu Teatrul Odeon din Bucureşti şi Teatrul Naţional din Cluj.

A jucat în mai multe spectacole de teatru printre care „Vărul Shakespeare”, „Unchiul Vanea”, „Ubu Rex cu scene din Macbeth”, „Hamlet” de W. Shakespeare, „Romeo şi Julieta” de W. Shakespeare, „Ferma animalelor de George Orwell”, „…Escu” de T. Muşătescu, „O masă pe cinste” de G. Astalos, „Pragul albastru” de I.D. Sârbu, „Tărâmuri întunecate” de Harding Lernay etc. În 1990 a fost distinsă cu premiul UNITER.

A prezentat Festivalul Naţional „Maria Tănase”, Crizantema de Aur, Crizantema de Argint la Chişinău, evenimente culturale, emisiuni de radio şi televiziune şi a jucat în spoturi publicitare. A lansat la 27 decembrie 2003 albumul de muzică populară „Ardeleanca în Bănie” (20 de piese), fiind acompaniată de Ansamblul Folcloric „Maria Tănase”.

A jucat în mai multe filme, fiind nominalizată la Premiul Gopo pentru cea mai bună actriţă în rol principal, ca urmare a interpretării rolului principal din filmul „Din dragoste cu cele mai bune intenţii” (2011).


 

Categorie: Național
Etichete: doliu, Nataşa Raab, prea bun, prea ca la țară
Distribuie:
Articolul anterior
Tudor Gheorghe, în concert la Filarmonica Arad, în luna noiembrie
Articolul următor
Un „cadavru” care a alertat un oraș întreg s-a dovedit a fi o păpușă sexuală. Ce alte cazuri similare au avut loc în 2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

uta u craiova large

O partitură prea dezacordată în Bănie

CS UNIVERSITATEA CRAIOVA – UTA 4-2 (1-1) 20.07.2024, ora: 19,00, stadion: „Ion Oblemenco”, temperatura: 34°C, spectatori: 7763. Au marcat: Zajkov (35), Paradela (58), Baiaram (74), Mitriță (90+3) – Imoh (45),…