Avram Iancu – scos la produs, la Țebea [FOTO]

img 20160907 141404
Distribuie:

 

Avram Iancu – „Crăișorul Munților” a murit in data de 10 septembrie 1872 în Baia de Criș. De atunci în amintirea marelui erou național în primul weekend de după „Sfânta Mărie-Mică” se strânge lumea la mormântul lui. Anul acesta pică data de 10 septembrie sambăta, fix în weekend, deci în timpul „Sărbătorii de la Țebea”.

Organizatorii deja au amenajat mormântul, aleile, crucile și mai ales copacii cu benzi tricolore. Arată frumos, a zi de sărbătoare. Tarabele de mici, fripturi, bere și alte mâncăruri deja se montează. Scena, boxe, de asemenea… e clar că nu va lipsi nimic pentru ca lumea care vine să se simtă bine. Sunt convins că va fi veselie mare și multă voie bună.

Totuși, mergând spre Arad, cum intri în județul Arad se pune griblură, se repară drumurile. Ceva miroase a mare delegație care va veni de la Arad spre Țebea. E sigur că Edilul Aradului va merge. Vine în fiecare an cu gașca de prieteni din Brad și cu pupincuriștii din partid – indiferent de partid. Întrebarea e cine mai vine în anul acesta?

L-am văzut pe Iliescu, l-am văzut pe Ciorbea, l-am văzut pe Băsescu, de fapt toți cei de la putere au venit pe rând să facă baie de mulțime. Nu se pot abține să lase oamenii să se bucure simplu de marele om care a fost Avram Iancu. Această sărbătoare e furată în fiecare an de câte un partid (la putere). De Ce ? Pentru că Avram Iancu nu poate să zică nimic și lumea deja s-a învățat cu plimbările politicienilor și nu ii mai bagă-n seamă. Acești politicieni nici măcar nu își dau seama cât sunt de penibili. Pot să pun pariu că oamenii Primarului vor pune un cort al lor unde vor da mâncare și băutură gratis – e an electoral.

Problema mea e alta. Am vrut să merg să aprind o lumânare în biserica de lângă mormânt dar, surpriză, trebuia să plătesc intrare – 10 lei. Când mă căutam după bani niște muncitori mi-au zis să le dau doua beri – 5 lei și să intru să fac poze. Dar când am ajuns la mormânt a apărut o „Doamnă” foarte ofuscată care a început să urle să plătesc intrarea 10 lei și încă 15 lei pentru poze. I-am zis că 10 lei mi se pare cam mult, pentru ca să pot să fac 15 pași până la mormântul lui Avram Iancu. Mai bine făceam poze de afară. La care „Doamna” a pus mâinile în șold, mi-a aruncat o privire crâncenă și a urlat :

– La WC plătești 2 lei, aici nu vrei să plătești 10 ?

Nu mi-a plăcut nici „Doamna”, nici comparația. Cred că e angajată la „Cultură”… prea avea textele la ea.  Sunt convins că cetele de politicieni care vor veni în următoarele zile nu vor plăti nimic. Clasic…  în țara asta plătesc doar fraierii care muncesc, care votează. Așa că am o provocare pentru Edilul Aradului, Invitatul Surpriză și gașca:

Vreau să vă faceți o poză (alb-negru) cu biletul de 10 lei în mână!

 

Categorie: Reportaje
Distribuie:
Articolul anterior
Primum non nocere / impresii de la o zbatere publică
Articolul următor
Un portbagaj de țigări au golit jandarmii în Piața „Mihai Viteazul”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

strada sabinelor nr 8 pr

Doamna Oltea Semeniuc – femeia uitată până și de Dumnezeu pe strada Sabinelor, nr.8. Umilită de autorități, își duce cu demnitate povara și nu vrea nimic din ce nu i se cuvine. „Să mă omoare aici, în fața casei în care stau din 1989? Asta vor?”

S-au scris zeci de materiale pe tema demolărilor din zona Mărului, respectiv strada Sabinelor din municipiu. S-au epuizat temele de comunicate de presă pe tema proiectului „Revitalizarea Zonei Strada Mărului…