„Bătrâna Doamnă” și-a arătat limitele la sfârșit de an

whatsapp image 2023 12 20 at 22.17.04
Distribuie:

SUPERLIGA, etapa 21


UTA – CS UNIVERSITATEA CRAIOVA: 2-2 (2-1)

Au marcat: Micovschi (3), R. Silva (7-autogol) – Bancu (45+2), Mitriță (76)


20.12.2023, ora: 17.30, stadion: „Cluj Arena”, temperatura: 1°C, spectatori: 500.


UTA (antrenor Mircea Rednic): Iacob – Diogo, Stolnik, Conte, Benga, Abeid – R. Pop (56 Fabry), Mihai, Freitas (57 Marku), Micovschi (18 Stahl, 56 Omondi) – Cooper (84 Căpușă). 

Pe bancă: Kucher – Iurasciuc, Dumitrașcu, Stanciu.

Cartonașe galbene: Rednic, Abeid, Mihai.


„U” Craiova (antrenor Ivaylo Petev): Popescu – Căpățînă, Screciu (13 Mateiu), R. Silva, Bancu – Kurtic (68 Houri), Al. Crețu – Danciu (62 Trică), Roguljic (62 Ivan), Mitriță – Markovic (63 Koljic). 

Pe bancă: Goga – Vlădoiu, Isfan, Baiaram. 

Cartonașe galbene: Silva. 


Arbitri: Szabolcs Kovacs (Carei) – Ferencz Tunyogi (Zalău), Adrian Vornicu (Iași). Rezervă: Sorin Vădana (Cluj).

Arbitri VAR: Horațiu Feșnic și Doru Lucaciu (ambii din Cluj)

Observator FRF: Ioan Onicaș (Zalău)

Observator LPF: Adrian Pitu (Constanța).


Când stai strâmb și gândești drept și știi că ai nevoie de puncte – că linia de clasament „arde” – trimiți pe teren modulul de echipă setat pentru meciurile la victorie. Cu jucători pe posturile lor și cu Rareș Pop titular. Și problema părea să fie rezolvată în primele șapte minute, timp în care UTA s-a detașat la două goluri.   

În Superliga asta nu ai nevoie de multe planuri, mai ales că „Știința” a fost „desculță” în primele minute ale partidei. Așa că după două minute, Diogo a tăiat-o liniștit pe dreapta, lângă tușă, s-a dus până în careu – cu Bancu și Silva în preajma sa – a pasat înapoi la 12 metri spre Cooper, care a reușit assistul fără să vrea. Vârful arădenilor era să ia și-o brazdă din gazon la șutul încercat, dar mingea a ajuns în careul mic la Micovschi, care a trimis-o din alunecare în poartă.    

Somnul oltenilor a fost taxat și în minutul 7, când Abeid parcă i-a strigat „bau!” lui Danciu, care s-a speriat și a pierdut mingea la centrul terenului. Cooper a demarat cu „a treia” până în careul advers și din stânga a lobat mingea în fața porții goale spre Micovschi, dar în încercarea de a respinge, Raul Silva a fost cel care deviat-o în propria poartă. 

Ei, de aici Craiova a început să se trezească. Și a apărut și prima ocazie în contul oaspeților, în minutul 23, când Bancu a centrat și Danciu a fost blocat de Abeid în careul mic, la „bara a doua”. Rednic a fost însă sigur pe modulul ordonat „roșiilor” săi, care s-au plasat pe două linii, „5+4”, cu distanță mică între ele. Așa că juveții au jucat ca pe „semicerc” aproape tot jocul de acum încolo. Și cum „albaștrii” au tot combinat în preajma careului arădean, normal că au mai apărut și încercările de a periclita poarta lui Iacob. Kurtic nu l-a putut învinge pe portarul UTA-ei, deși a fost singur cu el la 8 metri, în timp ce Freitas l-a întins pe Popescu în poarta celalaltă, la o lovitură liberă de la 22 metri, respinsă de lângă bară de „resortul” din poarta oltenilor. Iacob a mai scos și șutul lui Markovic din minutul 36, pentru ca în minutul 40, UTA să marcheze un nou gol. Stahl a pătruns din dreapta în careu, Căpățînă a ratat respingerea, Pop a luat mingea și a dat-o înapoi la 18 metri lui Freitas, care a pleznit-o în stânga lui Popescu, marcând spectaculos. VAR-ul s-a activat pentru a studia un posibil offside la Stahl și după cinci minute (cum să studiezi atâta timp un banal offside?), verdictul a fost că… a fost! Fără reluări, fără linii, sau alte diagonale pentru telespectatori. Și cum a mai pățit UTA, n-a fost desprindere (poate) decisivă și la pauză s-a intrat cu 2-1. Mitriță i-a dat mingea lui Bancu, plecat prin spatele lui Stolnik și ajuns la întâlnire, jucătorul naționalei a tras din prima cu stângul, marcând cu un șut pe colțul lung, în stânga lui Iacob. Repriza s-a încheiat însă cu un salt de panteră făcut de portarul arădenilor, care a reținut mingea pe linia porții, unde ajunsese deviată înapoi de Benga, în duel cu Silva.


UTA nu și-a schimbat ideea de joc nici după pauză. Când a început și Szabolcs (băiatul cu fluierul) să dea rateuri la logică. În minutul 52, la un  duel corp la corp în propriul careu cu Căpățînă, ultimul s-a aruncat pe jos și a primit penalty. Decizie care a arătat că arbitrul este un impostor, aruncările pe jos, vrute și nevrute, nefiind niciodată trasnformate în penalty de un ,,central” care cunoaște fenomenul. Kurtic a șters însă în transversală din lovitura de la 11 metri, pentru ca în minutul 59, arbitrul n-a văzut un henț cât casa făcut de Silva la 20 metri de poarta sa, deși Kovacs al nostru era la 5 metri de cel care a comis-o! 

Odată cu schimbările făcute, UTA a mai încercat – măcar – să pună probleme defensivei oltene, una care a fost vulnerabilă din cap în coadă. Cooper a fost singur la șapte metri, la colțul din dreapta careului mic advers, dar a tras în portar, ieșit la blocare. În minutul 76, Craiova a reușit însă să egaleze, la o fază care nu spunea nimic. Mitriță a primit mingea la 18 metri și a marcat cu un șut slăbuț – deviat și de Stolnik – în dreapta lui Iacob, care a fost prea ,,scurt” la aruncarea încercată pentru a respinge balonul.

Tactica lui Rednic după ce a avut 2-0 nu este chiar de înțeles, Dar totuși încercăm să o facem și spunem că și-a dat seama că pălăria ,,Bătrânei Doamne” era prea mare pentru a obține o victorie cu o echipă de podium în Superliga. Iar când îl ai pe Marku cu două viteze, încet și pe loc, pe Omondi „bătrân” atunci când pleacă pe atac, cu Fabry pierdut și incoerent la ce face în zona lui, atunci nu poți decât să te bucuri de punct, smuls la un raport de posesie de 30-70 la sută. 

Două puncte din ultimele două meciuri, contând acasă, sunt bune și ele, dar din nou fanii roș-albi au rămas cu impresia că UTA putea câștiga unul din aceste jocuri, chiar dacă adversari au fost Farul și Craiova. Echipa asta făcută de Rednic are limite, bâjbâie prin fotbal, „Puriului” nerămânându-i decât să mai cumpere ,,lozuri” iarna asta, în speranța că va putea forma un lot cu ceva știință de fotbal în dotare, cu caracter și dragoste față de un club iubit atât de mult de arădeni. 

SĂRBĂTORI FERICITE tuturor!


VIDEOREZUMAT


Primele impresii după joc:

Mircea Rednic: „Problema a fost în momentul în care Micovschi a ieșit, iar cei care au intrat nu au mai adus acel plus care trebuia. Nu au mai închis zonele laterale și ne-au surprins. Totuși am avut 2-0, am fost egalați dintr-o deviere, un autogol. E adevărat că în repriza a doua ei au avut o posesie bună, ne-au dominat, dar până pe la 16 metri, acolo am reușit să ne strângem bine, să-i blocăm. E păcat, eu cred că am fi meritat mai mult, sunt ferm convins că dacă nu se întâmpla schimbarea care a fost forțată. Jucătorii care au venit de pe margine n-au adus nici un plus, nu s-au ridicat nici la nivelul celor care au ieșit, chiar dacă au ieșit pe fond de oboseală”. 


 

Categorie: Sport
Etichete: CS UNIVERSITATEA CRAIOVA, etapa 21, mircea rednic, Superliga, UTA
Distribuie:
Articolul anterior
ISTORIA E O CURVĂ IAR POLITICA, LUPANARUL EI (IV)
Articolul următor
Paul Stănescu: Bugetul pentru anul 2024 asigură stabilitate și investiții

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

uta otelul 3 large

URA ȘI (ÎNAPOI) LA GARĂ!

UTA – OȚELUL GALAȚI 3-1 (0-0) Au marcat: Omondi (62), Luckassen (78), R. Pop (81) – Cisotti (90+4) 25 aprilie 2024, ora: 16.45, stadion: „Francisc Neuman”, temperatura: 12°C, spectatori: 7500.…