Festivalul Părădăicilor de la Macea este la ediția a IX-a. Program complet

paradaici 3 scaled
Distribuie:

În acest sfârșit de săptămână, la Macea, se desfășoară cea de a XIII-a ediție a Festivalului Părădăicilor, un eveniment devenit deja tradițional. Festivalul se desfășoară pe parcursul a trei zile – 7,8 și 9 iulie – și are mai mult puncte de atracție.

Astăzi este programat un concurs de pescuit sportiv, iar sâmbăta este dedicată celor mici – activități interactive pentru copii –, culturii – pe aleea poeților din Parcul Botanic – respectiv seniorilor – prin organizarea unui retro party. Duminica este dedicată expozanților, care vor prezenta produse din județul Arad, cu precădere cele din Macea. Festivalul se va încheia cu un spectacol folcloric de excepție.

„Ca la fiecare ediție, suntem implicați în organizarea Festivalului Părădăicilor de la Macea, unul dintre cele mai frumoase evenimente tradiționale din județ, care pune în valoare spiritul gospodăresc, tradiția legumiculturii arădene, respectiv un bazin agricol care are relevanță și la scară națională. Vreau să felicit organizatorii, dar în egală măsură doresc să felicit și producătorii măceni care au reușit cu multă muncă să realizeze un brand al comunei original”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

La rândul său, Ciprian Otlăcan, primarul comunei Macea, a subliniat că „acest Festival nu reprezintă doar ocazia de a ne delecta cu sănătoasele și delicioasele roșii, ci și un prilej de a celebra valorile noastre comune. Macea este binecuvântată cu terenuri fertile, ideale pentru cultivarea legumelor și a fructelor. Roșiile noastre sunt recunoscute și apreciate pentru gustul și prospețimea lor. Festivalul Părădăicilor reprezintă un moment de bucurie și recunoaștere pentru agricultorii noștri, care depun eforturi susținute pentru a cultiva aceste roșii de calitate superioară”. De asemenea, Ciprian Otlăcan a apreciat implicarea Consiliului Județean în modernizarea drumurilor care duc la Macea. „Toate drumurile care vin înspre comuna Macea sunt modernizate: dinspre Curtici, Socodor, Dorobanți, Șimand și Grăniceri”, a completat primarul comunei Macea.

Festivalul Părădăicilor de la Macea se va desfășura după următorul program:

Vineri, 7 iulie

8.00-13.00: Concurs de pescuit la balta Macea

Sâmbătă, 8 iulie

14.00-17.00: Activităţi interactive pentru copii derulate de către voluntarii comunei Macea – Parcul Central Macea

17.00-19.00: Festivalul Părădăicilor – După-masă culturală. Aleea poeților din Grădina Botanică

20.00 Retro Party –Platoul Căminului Cultural Macea

Duminică, 9 iulie

13.00-23.00: Festivalul Părădăicilor în expoziție. Expoziția produselor tradiționale ale județului Arad şi a părădăicilor mǎcene – producători locali.

14.00-23.00: Festivalul Părădăicilor în cântec

Soliști: Tinu Vereșezan, Alexandru Pop, Gabi Bârsăuan, Cristian Fodor, Borugă Andrei și formația, Gabriel Stoica, Bodonea Silvana, Marisa Ranta, Oana Florina Stana, Maria Stan Toma

Ansambluri și formații: Ansamblul de copii al Căminului Cultural Macea, Ansamblul Cununița U.V.V.G – Sântana-Arad, Formaţia de dansuri Veteranii din Arad, Taraful de la Macea, Grupul vocal Moții din Ociu (Hunedoara)

În încheierea festivalului se va organiza un foc de artificii.

macea scaled

Categorie: Lifestyle
Etichete: festivalul paradaicilor, Macea, uvvg
Distribuie:
Articolul anterior
Caravana Sănătății vine la Ineu. Programează-ți aici un consult gratuit
Articolul următor
Concubinajul guvernamental le-a îndepărtat electoratul. Conform ultimului SONDAJ, AUR a trecut de PNL și suflă-n ceafa PSD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

b-ton

Concert B-TON la Club Flex Arad

Pe data de 24 mai, la ora 21:00, Club Flex din Arad va găzdui primul concert B-TON din acest an, un eveniment mult așteptat de toți prietenii și fanii trupei.…
tendinte

Tendințe în fashion pentru 2024

Anul 2024 aduce o explozie de inovații și reinterpretări în lumea vestimentară. De la materiale transparente și tulle, la croieli retro și reinterpretări ale clasicei dantele, tendințele actuale demonstrează că…