„Filme cu disperați” la DSP Arad – episodul IV: „Metoda accidentul” pusă în scenă de Cătană în parcarea instituției

catna penzes dsp simon
Distribuie:

Dacă nu am mai scris în ultimul timp, nu înseamnă că nu s-au „turnat” noi episoade din „Filme cu disperați” la DSP Arad. Pentru „reconstituirea” mediatică a meciului Cătană vs Penzes se pot lectura articolele asociate, nu are rost să reluăm, continuăm direct cu noul episod, din același registru. Nici nu ne abatem acum de la subiect cu sinteza „nimicului” care s-a mai întâmplat în ultima perioadă în instituția publică DSP Arad, aceleași mizerii, aceleași șicanări și aceeași atmosferă de mahala. Nu ne referim acum nici la concluzia Corpului de Control despre care scriam că a ajuns la DSP  sau, bine zis, la lipsa ei, acesta fiind un subiect de abordat la modul serios, într-un viitor material.

Trecem direct în miezul ultimului eveniment, petrecut în cursul după-amiezii de joi, 20 octombrie, și anume:

La ieșirea din liftul din sediul instituției, Penzes era așteptat de Cătană și subalterna lui favorită (A.L), care erau direct cu telefonul pornit pe modul filmare și provocat: „ești un arici” și alte apelative. Au urmat schimburi de replici și înjurături, moment în care Penzes s-a îndreptat spre mașină, cu Cătănă mergând filmând în spatele lui. A urcat în mașină și a blocat ușile din interior. A pornit de pe loc, a făcut manevre ca să poată ieși din parcare, timp în care Cătană făcea ture în jurul mașinii. Penzes  a frânat în timpul unei manevre, să evite să lovească o altă mașină parcată. Și s-a trezit cu  Cătană lovindu-i mașina și urlând că l-a accidentat. Penzes a ieșit din parcare, „victima” sa rămânând minute bune la „locul faptei”, probabil analizând fimările din telefon:

 

… după care, și-a adus aminte că a „făcut buba” și  s-a prezentat la UPU a Spitalului Județean declarând că a fost victima unui accident rutier. În aceste condiții, conform protocolului, după ce i-au făcut investigațiile, cei din UPU au anunțat poliția. Cică a suferit „o contuzie la șold”. Cât de grav a fost „accidentat” se poate vedea cu ochiul liber în fotografia de mai jos, făcută la nici 24 de ore distanță, seara, la megalansarea anticărții din Mall, asta după ce vineri în timpul zilei nu s-a prezentat la program, probabil pe motivul contuziei de la șold:

catana simon lansare carte falca 1

Cert este că, filmările video făcute de Cătană (probabil fără partea introductivă a provocării și a șicanărilor, plus fără partea în care s-a lovit singur de mașina lui Penzes) au fost date polițiștilor în mega-dosarul accidentului fake în care a fost „victimă”. Chiar nu mai există rușine? Nu mai are poliția ce dosare să investigheze cu raportare la victime cu adevărat victime? Chiar s-a ajuns în asemenea hal de nesimțire încât fiecare descreierat, angajat la stat, să-și regleze conturile personale uzând de atâtea resurse publice? Oare Ministerul Sănătății nu poate face curățenie definitiv tranșând acest conflict, nu numai inutil, ci și perturbator al activității instituției în sine?

Între timp polițiștii l-au căutat pe Iuliu Penzes la domiciliu, și i-au luat primele declarații, urmând ca acesta să le pună la dispoziție înregistrarea audio (pe care am ascultat-o, și din care reiese că a fost provocat, se aude schimbul de replici dintre el și Cătană și, ca în toate celelalte împrejurări din articolele anterioare, se poate deduce cu lejeritate tonul de mișto folosit de Penzes). Adică, nimic de luat în serios de niciun polițist care are altă treabă.


Citește și:


 

Categorie: Culise
Etichete: accident, conflict, Constantin Cătană, DSP Arad, Iuliu Penzeș
Distribuie:
Articolul anterior
Show de stand-up la Arad cu Toma, Cristi & Sorin Pârcălab: mai sunt doar câteva bilete!
Articolul următor
Locotenent-colonelul Renich Valentin a fost numit adjunct al inspectorului șef al ISU Arad
Bagă un „16”

3 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie