O bătrână a murit de frig într-un azil din țară. Avea doar 28 de grade când a fost găsită

captura de ecran 2023 12 15 110715 e1702631347361
Distribuie:

Bătaia de joc din azilele de bătrâni continuă să facă, din păcate, victime. De data aceasta, un caz halucinant a avut loc în județul Dâmbovița.

O bătrână în vârstă de 88 de ani a murit de frig într-un azil, din Mereni, județul Dâmbovița, acolo unde se presupune că ar fi trebuit să fie îngrijită.

Medicii care au preluat-o și care au dus-o la spitalul județean din Târgoviște au găsit-o pe femeie în șoc hipotermic, lucru pe care l-au scris și în certificatul medico-legal.

Potrivit observatornews.ro, bătrâna ar fi avut Alzheimer şi nu a fost capabilă să se întoarcă singură în cameră. A stat afară, unde temperatura era de doar 2 grade Celsius, până a intrat în hipotermie. Medicii de la Ambulanță nu au mai putut face nimic pentru ea. Victima avea temperatura corporală de 28 grade Celsius.

Femeia de 88 de ani era internată la un centrul privat pentru persoane vârstnice din localitatea Mereni, din această vară, iar familia plătea 4.000 de lei în fiecare lună pentru ca aceasta să aibă cele mai bune condiţii. Instituția a fost construită de primărie și ulterior a fost concesionată de o organizație privată.

Administratorul era plecat în vacanță la momentul tragicului incident, dar spune că temperatura în camerele azilului nu scade sub 21 de grade, iar în club, unde pensionarii petrec mare parte din timp, ajunge la 19 grade.

Administratorul centrului se întreabă dacă nu cumva bătrâna a înghețat în salvare. Varianta este exclusă de conducerea ambulanței, care susține că toate mașinile sunt încălzite.

Singura persoană sancționată până acum este asistenta centrului care era în tură când bătrânei i s-a făcut rău. Conducerea a hotărât să o concedieze, deși nu e clar cu ce a greșit.

Sursă foto: stirileprotv.ro


Citește și

Controalele în centrele de îngrijire pentru bătrâni continuă


 

Categorie: Național
Etichete: ancheta, azil, azil de nbătrâni, batrana, hipotermie
Distribuie:
Articolul anterior
Premiera filmului WARBOY la Cinematograful „Arta” cu prezența regizorului Marian Crișan
Articolul următor
Avram Iancu a lansat cartea „Provocarea Rinului” în care povestește cum a înotat peste 1.000 de kilometri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie