Suitable Flesh – Ultimul scenariu al lui Stuart Gordon vede, în sfârșit, lumina zilei

ultimul scenariu al lui stuart gordon vede in sfârșit lumina zilei
Distribuie:

Filmul, lansat la finele anului 2023, reunește colaboratorii răposatului regizor care reușesc să producă un final excelent pentru ilustra sa cariera.


Când regizorul peliculei „Re-Animator”, Stuart Gordon, a murit în 2020, a lăsat în urmă o moștenire îmbibată de sânge, care include o mână de filme clasice ale genului horror și o legiune de regizori care au crescut în umbra adaptărilor sale bazate pe operele lui Lovecraft.

În această lumină, ar fi greu de imaginat un omagiu mai potrivit adus lui Gordon decât un teanc de gunoaie imaculate despre o entitate străveche care locuiește în corpul unui psihiatru subdezvoltat, interpretat de Heather Graham (From Hell, Austin Powers). Din fericire pentru noi, Gordon s-a asigurat că nu va trebui să o facem; bazat pe povestea lui H.P. Lovecraft „The Thing on the Doorstep” și scris de vechiul colaborator al lui Gordon, Dennis Paoli, „Suitable Flesh” este unul dintre ultimele proiecte pe care răposatul maestru le dezvolta înainte de moartea sa, iar abordarea regizorului Joe Lynch (Mayhem, Wrong Turn 2) asupra materialului este la fel de iubitoare și eretică față de memoria lui Gordon pe cât te-ai aștepta de la un adevărat devotat al întunericului.

Filmul beneficiază de talentele actoricești ale unei alte colaboratoare a lui Gordon, anume legendara Barbara Crampton, care o interpretează pe psihiatra sceptică Daniella Upton.

Crampton își interpretează personajul cu încredere, cei mulți ani lucrați în industria filmelor horror fiind evidenți în fiecare pas și expresie facială pe care o are aceasta.

Heather Graham, mai puțin versată în cinematografia de gen, o egalează, personajul ei trecând de la o femeie introvertită și speriată la o psihopatie explozivă demnă de Charles Manson.

Nou-venitul Judah Lewis, cunoscut de generația tânără din seria The Babysitter ne oferă o interpretare similară cu cea a lui Graham, servind simultan ca amenințarea principală a filmului și inima acestuia.

Demn de luat în evidență este faptul că toți actorii interpretează simultan două sau chiar trei personaje diferite, în funcție de care din ei este posedat de spiritul malefic care servește ca antagonistul principal al filmului. Acest fapt le dă actorilor șansa să își flexeze mușchii.

Deși iluminarea filmului este plată, jocul regizorului când vine vorba de cadre este extrem de inventiv. Abundă de o direcție fotografică îngrijita și creativă. Există un cadru în film care încadrează perfect camera de parcare a unei mașini într-un mod încântător de depravat și artistic.

Acest film este unul de foarte prost gust, lucru care îl poartă cu mândrie, așa că abordați-l cu prudență (nu va fi pentru toată lumea). Mi-ar fi plăcut să fie și mai nebun decât este, dar Suitable Flesh rămâne un fantastic film de gen și o odă pentru lucrările lui Stuart Gordon.

  

Categorie: Recenzii
Etichete: film, Stuart Gordon., Suitable Flesh
Distribuie:
Articolul anterior
„Colecta” polițiștilor rutieri în ultimele 48 de ore: 3 dosare penale, 16 permise de conducere, 7 certificate de înmatriculare și 313 sancțiuni contravenționale
Articolul următor
Când Fabry lucrează (mai) bine în schimbul doi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

cod portocaliu bilcea

ATENȚIE: Cod portocaliu de proști!

E greu să-mi respect regula „nu băga în seamă un prost dacă nu vrei să-i ridici cota”… dar ți-e de-a dreptul imposibil, mai ales când prostul însuși se postează în…