Un motor de căutare bazat pe inteligența artificială generativă a Open AI ar putea fi lansat în orice moment

chatgpt motor cautare
Distribuie:

Un motor de căutare bazat pe inteligența artificială generativă a Open AI ar putea fi lansat în orice moment, devenind un concurent puternic pentru Google. A fost creat domeniul search.chatgpt.com, după cum relatează Corriere della Sera.


Potrivit zvonurilor, Open AI este gata să își lanseze propriul motor de căutare, bazat pe ChatGpt. Iar acest lucru nu se va întâmpla în câteva luni, ci în câteva zile. Întâmplător – în cazul în care ar fi adevărat – chiar în perioada în care Google pune în scenă cel mai important eveniment al anului, conferința dezvoltatorilor I/O programată pentru 14 mai, unde cel mai important punct de pe ordinea de zi va fi, evident, inteligența artificială generativă.

Pe 3 mai, forumul „Hacker News” a remarcat crearea domeniului „search.chatgpt.com ” printre certificatele SSL ale ChatGpt, un protocol care autentifică identitatea și securitatea acestuia. Pentru moment, adresa nu corespunde niciunei platforme – apare clasicul mesaj ‘not found’ – dar zvonurile privind o iminentă debarcare a Open AI pe piața motoarelor de căutare circulă de ceva vreme. Site-ul The Information vorbea despre acest lucru încă din luna februarie. Domeniul ar putea însemna mai multe lucruri: ar putea fi folosit ca instrument intern, pentru cercetare, sau certificarea sa ar putea fi o modalitate de a se asigura că acel domeniu – poate într-o zi util – rămâne în mâinile companiei și nu este folosit de o altă companie. A treia opțiune: va fi adresa următorului adversar al Google.

Un motor de căutare bazat pe ChatGpt ar fi foarte asemănător cu ceea ce putem experimenta deja pe Bing, motorul de căutare al Microsoft care a fost îmbogățit cu Copilot, un chatbot care, printre altele, exploatează modelele lingvistice proprii ale Open AI. Ne putem imagina că, în motorul de căutare ChatGpt, va exista mult spațiu dedicat răspunsurilor generate de chatbot, cu o serie de linkuri de aprofundare care ar putea fi utile cititorului. Cât de utile vor fi acestea va depinde de corectitudinea și exhaustivitatea răspunsurilor compilate de inteligența artificială.

Un precedent există deja: se numește Perplexity și este un set de inteligență artificială la fel ca un motor de căutare creat de un startup în care Jeff Bezos a investit masiv. Deja 10 milioane de persoane pe lună îl consideră util și este un bun studiu de caz, în special pentru Google.


Sursa: Corriere della Sera


 

Categorie: IT
Etichete: inteligenta artificiala, motor de căutare, open ai, search.chatgpt.com
Distribuie:
Articolul anterior
SĂRBĂTOAREA ÎNVIERII DOMNULUI, ÎN  BISERICA ORTODOXĂ DIN LOCALITATEA ANDREI ȘAGUNA, ARAD
Articolul următor
[CRITIC GUEST] Melisa Balint: „Cina cea de taină”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie