[ACTUALIZARE 4] EȘEC TOTAL al polițiștilor și procurorilor de la „Crimă Organizată” sau, pur și simplu, CORUPȚIE ORGANIZATĂ?… Traficanții de migranți reținuți acum 10 zile sunt liberi ca păsările cerului

curtea de apel timisoara - solutie
Distribuie:

Nici magistrații Curții de Apel Timișoara nu au citit dosarul de 500 de pagini, lucrat („vreme de aproape 6 luni, cum trebuie” – conform surselor noastre) de polițiști și instrumentat de procurori de „Crimă organizată” cu experiență?…
Sau atâta de nelimitat este bugetul, atât de buni avocații celor 41 de traficanți de migranți la început, după aia 39… au rămas 18 – și ăia liberi ca păsările cerului – observați cu ce viteză „zboară” din ei, nu?
Sau există magistrați de vânzare… găști și rețele corupte pe ruta Tribunalul Arad-Curtea de Apel Timișoara (ca în toată țara)?!
Sau mint polițiștii și DIICOT că au făcut treabă bună, când ei, de fapt, au făcut o „pleaznă” mai lungă, au greșit flagrant pe undeva… prin puncte esențiale?
Sau (parte dintre) migranții ăia traficați s-au dat a fi „din țara care trebuie” de s-a închis bâlciul?

Punem întrebări doar de „amorul meditației” și pentru că atâta ne permite legea

N-avem voie, conform legii, să publicăm date din dosar (chiar dacă știm, putem afla… cu atât mai grav cu cât știm mai multe) în această fază a urmăririi penale… nici să-l citim n-avem voie, până la elaborarea rechizitoriului.
Dar avem voie să punem problema la modul retoric – de unde șirul de întrebări pe care l-am propus doar așa… de dragul meditației.

Ia uite ce FLIT le-a dat și Curtea de Apel Timișoara polițiștilor și DIICOT… cu munca lor cu tot: 

trafic migranti

Soluția pe scurt, așa cum apare pe Portalul Instanțelor de Judecată 

Ora estimata: 10:00
Complet: Penal – NP-CODL10
Tip soluție: ca nefondat

Soluția pe scurt: În baza art. 425/1 alin.7 pct.1 lit.b C.p.p. raportat la art.204 C.p.p. respinge, ca nefondată contestația formulată de PARCHETUL DE PE LÂNGĂ ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE- DIICOT- BIROUL TERITORIAL ARAD împotriva încheierii penale nr.45 din data de 19.05.2022, pronunțată de judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalului Arad în dosarul nr. 1380/108/2022. În temeiul art.275 al. 3 C.p.p. cheltuielile judiciare cu contestația procurorului rămân în sarcina statului. Dispune plata din fondul Ministerului Justiției în contul Baroului Timiș a sumelor de câte 726 lei, fiecare, avocaților Geană Doina și Moldovan Ioan, reprezentând onorariu avocat oficiu integral și parțial (2.313 lei +100 lei). Definitivă. Pronunțată în ședința camerei de consiliu din 27.05.2022.

Document: Hotărâre cameră consiliu  58/2022  27.05.2022

………………………………………

[ACTUALIZARE 3] (28 mai, 2022) De ce a pus magistratul Tribunalului Arad GAȘCA de traficanți de migranți „pe liber”?! Pentru că-i „de gașcă” sau pentru că n-a citit dosarul? – astea-s doar două întrebări la care va răspunde Curtea de Apel Timișoara

Justiția arădeană – pentru a nu fi suspectați de generalizare, Completul JDL6-2022 că la noi nu-i voie „ca la americani și nemți: JUDECĂTORUL CUTARE a condus ședința cutare în care a pronunțat cutare sentință, explicând-o după cum urmează”… n-ai să vezi așa ceva curând! – a comis o mare mizerie când a pronunțat, în camera de consiliu, joi seara  (19.05.2022, ora 20.20) soluția pentru cei 18 arestabili de îndată în Dosarul nr. 1380/108/2022 – și spunem asta după ce am luat notă despre infracțiunile comise de gașca de romi FOARTE PERICULOȘI care au fost aduși în fața instanței pentru fapte… bag samă mai grave decât prevede legea – altfel nu-ți explici cu naiba să pui pe control judiciar (citește: să le dai drumul să facă infracțiuni și mai grave) un asemenea gășcălău!

Dosarul prezentat de DIICOT Instanței are vreo 500 de pagini „din start” – iar un magistrat din „noua generație” și-a bătut joc de munca a zeci de polițiști , tot din „noua generație”, care au lucrat o jumătate de an pe o speță dură!

Polițiști de la Șiria, Horia, Pâncota (nu râde… că au mai apărut vreo 2-3 buni și cinstiți!) au documentat bine constituirea a unui grup organizat (zeci de ei… 44 cu probe!)  specializat în traficul de migranți pe ruta țări arabe – Turcia – Bulgaria – Serbia – România (Timișoara și Arad) – Ungaria – VEST (în special Germania).
În România, nemernicii ăștia cu „sucursale” în Arad, Timiș, Cluj, Iași și Caraș-Severin păcăleau nenorociți fugiți pentru o viață mai bună în occident, copii… familii întregi, le luau  banii și îi lăsau în câmp între Vinga și Șagu, mințindu-i c-au ajuns în Ungaria… Îi țineau în grajduri, în clădiri dezafectate din câmpii, înfometați și chinuiți, zile întregi, luându-le bani și pentru apă.
Se omorau între ei… sunt cazuri și probe.
Traficul de droguri era așa… majoritatea pentru ei… ca să se „tureze” și mai și.

ĂSTORA le-a dat drumul acasă „onorata instanță JDL6-2022”!

La citirea cu glas tare a soluției în sala de judecată a fost ca la Eurovision!

„Nici când a anunțat juriul că a câștigat Ucraina Eurovisionul n-a fost atâta tămbălău și armonie  ca-n sala 104, bă… să-i vezi tu cum urlau din boxă: huooo…. milițienilor… să ne dați și mașinile înapoi… tot ce ne-ați confiscat… dați-ne telefoanele înapoi acuma! Mai că n-or cerut înapoi și biscuiții cu canabis – le aproba orice” – aflăm la mâna a doua (că dacă mergeam la acea ședință sigur luam & dădeam cel puțin gripă).
Magistratul și-a acordat ca timp de citire vreo oră, pentru cele 500 de pagini… polițiștii și procurorii îl bănuiesc că doar a frunzărit dosarul… n-a fost curios să pună nicio întrebare, deși cazul e de o complexitate peste medie.
Parcă avea soluția pregătită dinainte…

Anchetatorii mai speră, de asemenea, că urmare a contestației depusă de procurori, „la Timișoara, ai să vezi, va fi altfel!”

Contestația s-a depus, de vineri:

contestatie
și ar trebui să fie judecată mâine dimineață, la Curtea de Apel Timișoara.

LATER EDIT (24 mai, 2022):

Pronunțarea Instanței C.A. Timișoara la contestația DIICOT a fost amânată pentru data de 27 mai:

dosar cat

…………………………………………………..

[ACTUALIZARE 2] (20 mai, 2022) Din cei 39 de acuzați duși la audieri la DIICOT în urma operațiunii de miercuri dimineață, 18 au fost duși în fața Instanței Tribunalului Arad și… puși pe CONTROL JUDICIAR

Dintre cele 44 de persoane percheziționate domiciliar, respectiv 39 duse la audieri la sediul DIICOT Arad, doar 18 au fost duse de procurori în fața Instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru infracțiununile de constituire a unui grup organizat, trafic de migranți și de de droguri.
Pentru niciuna dintre ele nu s-a luat măsura arestării preventive în stare de detenție sau la domiciliu – pentru toți Instanța Tribunalului Arad dispunând luarea măsurii preventive a controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile.

Solutia pe scurt – așa cum apare pe Portalul Instanțelor de Judecată:

În baza art.227 alin.1 Cod procedură penală, respinge propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Arad în dosarul nr. 12/D/P/2022. În baza art.227 alin.2 Cod procedură penală raportat la art.202 alin.4 lit.b, art.215 şi art.2151 Cod procedură penală, dispune luarea măsurii preventive a controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 19.05.2022 şi până la data de 17.07.2022, inclusiv, faţă de inculpaţii:

1. NOVACOVICI (fost Moldovan) ALEXANDRU PETRU,
acuzat de săv. infr. de: 1. constituirea unui grup infracţional organizat, având ca scop infracţiunea de trafic de migranţi, prev.de art.367 alin.1 C.p. 2. trafic de migranţi în formă calificată (în scopul de a obţine un folos material) şi continuată prev. de art. 263 alin.1 rap. la alin. 2 lit. a C.p. cu aplic art. 35 alin. 1 C.p., (37 acte materiale) cu aplic. circumstanţei agravante prev.de art.77 lit. a C.p.(trei sau mai multe persoane împreună), – aflate în concurs real de infracţiuni prev. de art. 38 alin. 1 C.p.
2. NOVACOVICI IONEL,

acuzat de săv. infr. de: 1. constituirea unui grup infracţional organizat, având ca scop infracţiunea de trafic de migranţi, prev.de art.367 alin.1 C.p., 2. trafic de migranţi în formă calificată (în scopul de a obţine un folos material) şi continuată prev. de art. 263 alin.1 rap. la alin. 2 lit. a C.p. cu aplic art. 35 alin. 1 C.p., cu aplic. circumstanţei agravante prev.de art.77 lit. a C.p.(trei sau mai multe persoane) 3. conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat prev. de art.335 alin.2 C.p. (închisoare 6 luni-3 ani, amendă) în formă continuată prev. de art. 35 alin. 1 C.p. -în stare de recidivă postexecutorie prev.de art.41 alin.1 C.p. rap la art. 43 alin.5 C.p. – aflate în concurs real de infracţiuni prev. de art. 38 alin. 1 C.p.

3. NOVACOVICI ELENA-ANCA,

acuzată de săvârşirea infracţiunilor de: 1. constituirea unui grup infracţional organizat, având ca scop infracţiunea de trafic de migranţi, prev.de art.367 alin.1 C.p. 2. trafic de migranţi în formă calificată (în scopul de a obţine un folos material) şi continuată prev. de art. 263 alin.1 rap. la alin. 2 lit. a C.p. cu aplic art. 35 alin. 1 C.p., cu aplic. circumstanţei agravante prev.de art.77 lit. a C.p.(trei sau mai multe persoane împreună) – aflate în concurs real de infracţiuni prev. de art. 38 alin. 1 C.p.

4. DOROFTEI IONICĂ,

acuzat de săvârşirea infracţiunilor de: 1. constituirea unui grup infracţional organizat, având ca scop infracţiunea de trafic de migranţi, prev.de art.367 alin.1 C.p. 2. trafic de migranţi în formă calificată (în scopul de a obţine un folos material) şi continuată prev. de art. 263 alin.1 rap. la alin. 2 lit. a C.p. cu aplic art. 35 alin. 1 C.p., cu aplic. circumstanţei agravante prev.de art.77 lit. a C.p.(trei sau mai multe persoane împreună) – aflate în concurs real de infracţiuni prev. de art. 38 alin. 1 C.p.

5. ABRAHAM CRISTIAN,

acuzat de săvârşirea infr. de: 1. constituirea unui grup infracţional organizat, având ca scop infracţiunea de trafic de migranţi, prev.de art.367 alin.1 C.p. 2. trafic de migranţi în formă calificată (în scopul de a obţine un folos material) şi continuată prev. de art. 263 alin.1 rap. la alin. 2 lit. a C.p. cu aplic art. 35 alin. 1 C.p., cu aplic. circumstanţei agravante prev.de art.77 lit. a C.p.(trei sau mai multe persoane împreună) – aflate în concurs real de infracţiuni prev. de art. 38 alin. 1 C.p.

6. NEAGOTA SAMUEL MARIAN,

acuzat de săvârşirea infracţiunilor de: 1. constituirea unui grup infracţional organizat, având ca scop infracţiunea de trafic de migranţi, prev.de art.367 alin.1 C.p. 2. trafic de migranţi în formă calificată (în scopul de a obţine un folos material) şi continuată prev. de art. 263 alin.1 rap. la alin. 2 lit. a C.p. cu aplic art. 35 alin. 1 C.p., cu aplic. circumstanţei agravante prev.de art.77 lit. a C.p.(trei sau mai multe persoane ) – ambele săvârşite în stare de recidivă postexecutorie prev.de art.41 alin.1 C.p. rap. la art. 43 alin. 5 C.p. – aflate în concurs real de infracţiuni prev. de art. 38 alin. 1 C.p.

7. CHIRIAC GEORGE-LUCIAN,

acuzat de săvârşirea infracţiunilor de: 1. constituirea unui grup infracţional organizat, având ca scop infracţiunea de trafic de migranţi, prev.de art.367 alin.1 C.p. 2. trafic de migranţi în formă calificată (în scopul de a obţine un folos material) şi continuată prev. de art. 263 alin.1 rap. la alin. 2 lit. a C.p. cu aplic art. 35 alin. 1 C.p., cu aplic. circumstanţei agravante prev.de art.77 lit. a C.p. – ambele săvârşite în stare de recidivă postcondamnatorie prev.de art.41 alin.1 C.p. rap. la art. 43 alin. 1 C.p. – aflate în concurs real de infracţiuni prev. de art. 38 alin. 1 C.p.

8. BUT FLAVIUS MARIAN,

acuzat de săvârşirea infracţiunilor de: 1. constituirea unui grup infracţional organizat, având ca scop infracţiunea de trafic de migranţi, prev.de art.367 alin.1 C.p. 2. trafic de migranţi în formă calificată (în scopul de a obţine un folos material) şi continuată prev. de art. 263 alin.1 rap. la alin. 2 lit. a C.p. cu aplic art. 35 alin. 1 C.p., cu aplic. circumstanţei agravante prev.de art.77 lit. a C.p.(trei sau mai multe persoane împreună) – aflate în concurs real de infracţiuni prev. de art. 38 alin. 1 C.p.

9. CHIRAȘ ION,

acuzat de săvârşirea infr. de: 1. constituirea unui grup infracţional organizat, având ca scop infracţiunea de trafic de migranţi, prev.de art.367 alin.1 C.p. 2. trafic de migranţi în formă calificată (în scopul de a obţine un folos material) şi continuată prev. de art. 263 alin.1 rap. la alin. 2 lit. a C.p. cu aplic art. 35 alin. 1 C.p., cu aplic. circumstanţei agravante prev.de art.77 lit. a C.p.(trei sau mai multe persoane împreună) – aflate în concurs real de infracţiuni prev. de art. 38 alin. 1 C.p.

10. CHIRAȘ ȘTEFAN-ION,

acuzat de săv. infr. de: 1. constituirea unui grup infracţional organizat, având ca scop infracţiunea de trafic de migranţi, prev.de art.367 alin.1 C.p. 2. trafic de migranţi în formă calificată (în scopul de a obţine un folos material) prev. de art. 263 alin.1 rap. la alin. 2 lit. a C.p. cu aplicarea circumstanţei agravante prev.de art.77 lit. a C.p.(trei sau mai multe persoane împreună) – aflate în concurs real de infracţiuni prev. de art. 38 alin. 1 C.p.

11. GUINEA MARIUS-CIPRIAN,

acuzat de săv. infr. de: 1. constituirea unui grup infracţional organizat, având ca scop infracţiunea de trafic de migranţi, prev.de art.367 alin.1 C.p. 2. trafic de migranţi în formă calificată (în scopul de a obţine un folos material) prev. de art. 263 alin.1 rap. la alin. 2 lit. a C.p. cu aplicarea circumstanţei agravante prev.de art.77 lit. a C.p.(trei sau mai multe persoane împreună) – aflate în concurs real de infracţiuni prev. de art. 38 alin. 1 C.p.

12. CRIȘAN PENIEL,

acuzat de săv. infr. de: 1. constituirea unui grup infracţional organizat, având ca scop infracţiunea de trafic de migranţi, prev.de art.367 alin.1 C.p. 2. tentativă la trafic de migranţi în formă calificată (în scopul de a obţine un folos material) şi continuată prev. de art. 32 C.p. rap. la art. 263 alin.1 rap. la alin. 2 lit. a C.p. cu aplic art. 35 alin. 1 C.p., cu aplic. circumstanţei agravante prev.de art.77 lit. a C.p.(trei sau mai multe persoane împreună) – aflate în concurs real de infracţiuni prev. de art. 38 alin. 1 C.p.

13. GRUIȚĂ BOGDAN-RĂZVAN,

acuzat de săv. infr. de: 1. constituirea unui grup infracţional organizat, având ca scop infracţiunea de trafic de migranţi, prev.de art.367 alin.1 C.p. 2. trafic de migranţi în formă calificată (în scopul de a obţine un folos material) şi continuată prev. de art. 263 alin.1 rap. la alin. 2 lit. a C.p. cu aplic art. 35 alin. 1 C.p., , cu aplic. circumstanţei agravante prev.de art.77 lit. a C.p.(trei sau mai multe persoane ) – aflate în concurs real de infracţiuni prev. de art. 38 alin. 1 C.p.

14. ANTON ALEXANDRU,

acuzat de săv. infr. de: 1. constituirea unui grup infracţional organizat, având ca scop infracţiunea de trafic de migranţi, prev.de art.367 alin.1 C.p. 2. trafic de migranţi în formă calificată (în scopul de a obţine un folos material) şi continuată prev. de art. 263 alin.1 rap. la alin. 2 lit. a C.p. cu aplic art. 35 alin. 1 C.p., cu aplic. circumstanţei agravante prev.de art.77 lit. a C.p.(trei sau mai multe persoane împreună) – aflate în concurs real de infracţiuni prev. de art. 38 alin. 1 C.p.

15. ZGRIBA ALEXANDRU,

acuzat de săv. infr. de: 1. constituirea unui grup infracţional organizat, având ca scop infracţiunea de trafic de migranţi, prev.de art.367 alin.1 C.p. 2. trafic de migranţi în formă calificată (în scopul de a obţine un folos material) prev. de art. 263 alin.1 rap. la alin. 2 lit. a C.p. cu aplicarea circumstanţei agravante prev.de art.77 lit. a C.p.(trei sau mai multe persoane împreună) – ambele săvârşite în stare de recidivă postcondamnatorie prev.de art.41 alin.1 C.p. rap. la art. 43 alin. 1 C.p. – aflate în concurs real de infracţiuni prev. de art. 38 alin. 1 C.p.

16. BOALAJ IONUȚ,

acuzat de săv. infr. de: 1. constituirea unui grup infracţional organizat, având ca scop infracţiunea de trafic de migranţi, prev.de art.367 alin.1 C.p. 2. trafic de migranţi în formă calificată (în scopul de a obţine un folos material) prev. de art. 263 alin.1 rap. la alin. 2 lit. a C.p. cu aplicarea circumstanţei agravante prev.de art.77 lit. a C.p.(trei sau mai multe persoane împreună) – aflate în concurs real de infracţiuni prev. de art. 38 alin. 1 C.p.

17. LINGURAR GRAȚIAN,

acuzat de săv. infr. de: 1. constituirea unui grup infracţional organizat, având ca scop infracţiunea de trafic de migranţi, prev.de art.367 alin.1 C.p. 2. tentativă la trafic de migranţi în formă calificată (în scopul de a obţine un folos material) prev. de art. 32 C.p. rap. la art. 263 alin.1 rap. la alin. 2 lit. a C.p. cu aplicarea circumstanţei agravante prev.de art.77 lit. a C.p.(trei sau mai multe persoane împreună) – aflate în concurs real de infracţiuni prev. de art. 38 alin. 1 C.p.

18. NĂSTĂSIE LIVIU MAXIMILIAN,

acuzat de săv. infr. de: 1. constituirea unui grup infracţional organizat, având ca scop infracţiunea de trafic de migranţi prev.de art.367 alin. 1 C.p. 2. trafic de migranţi în formă calificată (în scopul de a obţine un folos material) şi continuată prev. de art. 263 alin.1 rap. la alin. 2 lit. a C.p. cu aplic. art. 35 alin. 1 C.p. ( 2 acte materiale) cu aplicarea circumstanţei agravante prev.de art.77 lit. a C.p.(trei sau mai multe persoane împreună) 3. conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a deţine permis de conducere prev.de art. 335 alin. 1 C.p (închisoare 1- 3 ani) în formă continuată prev. de art. 35 alin. 1 C.p. ( 2 acte materiale comise în 18.04. şi 22.04.2022) – aflate în concurs real de infracţiuni prev. de art. 38 alin. 1 C.p.

Dispune punerea de îndată în libertate a inculpaţilor reţinuţi dacă nu sunt reţinuţi sau arestaţi în altă cauză. În baza art.215 alin.1 Cod procedură penală, pe timpul cât se află sub control judiciar inculpaţii trebuie să respecte următoarele obligaţii:

a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemată;

b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;

c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş Severin- Biroul Supravegheri Judiciare pentru inculpatul DOROFTEI IONICĂ, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor- Biroul Supravegheri Judiciare pentru inculpatul CHIRIAC GEORGE-LUCIAN şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiş- Biroul Supravegheri Judiciare pentru restul inculpaţilor, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi. În baza art.215 alin.2 lit. a Cod procedură penală, interzice inculpaţilor să depăşească limita teritorială a ţării fără aprobarea organului judiciar. Atrage atenţia inculpaţilor că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. În baza art. 275 alin.3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. În baza art. 272 Cod procedură penală, dispune virarea din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului Arad a sumei totale de 2191 lei, reprezentând onorarii avocaţi din oficiu. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 19.05.2022, ora 20.20.

Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  45/2022  19.05.2022

…………………………………………………..

[ACTUALIZARE 1] (18 mai, 2022) Efectul perchezițiilor de miercuri-dimineață: 39 de persoane au fost duse la DIICOT Arad pentru audieri. Vezi ce li s-a confiscat

diicot16

„În urma activităților desfășurate în această dimineață de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara-Serviciul de Combatere a Criminalității Arad 39 de persoane bănuite au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T-Biroul Teritorial Arad în vederea audierii.

De asemenea, în urma efectuării celor 37 de percheziții au fost ridicate și indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor 37 de telefoane mobile, 20 de laptopuri, 1 Dvr, 1 sabie, 1 pistol cu gaze și 63 de capse , 6 biscuiți Cannabis, 2 grindere, 34 de grame de Cannabis, 800 de grame de bijuterii, 0,5 grame pulbere cristal, sumele de 4750 de euro și 1785 de lei și 7 autoturisme.” – a anunțat IPJ Arad prin vocea ofițerului de presă Livia Pescar, la ora 16.00.

…………………………………………………………..
[TITLUL INIȚIAL] [NEWS ALERT] DESCINDERI la Arad, Timiș, Cluj, Iași și Caraș-Severin într-un DOSAR COMPLEX de TRAFIC DE MIGRANȚI & DROGURI
[COMUNICAT DE [PRESĂ]
CERCETAȚI PENTRU TRAFIC DE MIGRANȚI ȘI TRAFIC DE DROGURI

La data de 18 mai 2022, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad și polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Timişoara şi Oradea, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Arad, efectuează 37 de percheziții domiciliare, în județele Arad, Timiș, Cluj, Iași și Caraș-Severin, în cadrul unei acțiuni care vizează destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în traficul de migranți și traficul de droguri de risc și de mare risc.

Din cercetări a reieșit că, în luna august 2021, în judeţul Timiş, ar fi fost constituit un grup infracţional organizat, format din 41 de membri, care ar fi acționat, până în prezent, în zona de vest a României, cu scopul de a săvârși infracţiunea de trafic de migranţi.

Astfel, membrii grupului infracţional ar fi racolat migranţi proveniţi din Orientul Mijlociu, care trecuseră ilegal frontiera României, dinspre Serbia şi Bulgaria, și care se adăposteau în judeţul Timiş, în special în municipiul Timişoara.

Migranții ar fi fost preluați de către membrii grupului infracţional organizat din Timișoara şi transportați cu autoturismele acestora sau cu microbuze închiriate, până la frontiera de stat a României cu Ungaria, în judeţul Arad.

Ulterior, aceștia ar fi fost călăuziți de membrii grupului în vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat, destinaţiile finale ale migranţilor fiind Austria şi Germania.

Activităţile infracţionale ar fi fost realizate de către membrii grupului infracţional organizat, în scopul obținerii unor beneficii materiale importante.

De asemenea, în perioada ianuarie-mai 2022, o parte dintre membrii grupului ar fi deţinut şi vândut, fără drept, droguri de mare risc  (cocaină şi amfetamină) și droguri de risc (cannabis), consumatorilor din judeţele Arad, Timiş și Caraş Severin.

La sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Arad vor fi conduse, în vederea audierii, 44 de persoane, despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor brigăzilor de combatere a criminalității organizate Timişoara, Cluj, Iași și din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș Severin și Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş.

La acțiune participă polițiștii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad, Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărșand, Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş, Sectorului Poliţiei de Frontieră Deta și I.T.P.F. Timişoara.

La activități participă și jandarmii din cadrul inspectoratelor de jandarmi județene Timiș, Arad și Caraș-Severin și Grupării de Jandarmi Mobile „Glad Voievod” Timişoara.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Categorie: Știri
Etichete: constituire grup infractional organizat, Curtea de apel Timisoara, descinderi DIICOT, dosarul nr. 1380/108/2022, trafic de droguri, trafic de migranti, Tribunalul Arad
Distribuie:
Articolul anterior
„Bilanțul PSD după primele 6 luni de guvernare nu este un moment festiv!”
Articolul următor
MEMORABIL discursul profesoarei Diana Achim, directorul Colegiului Național „Moise Nicoară”, la Festivitatea de absolvire a clasei a XII-a, promoția 2022!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

tabuia dga

[ACTUALIZARE] Agentul D.G.A. George Tabuia: „Am fost EXECUTAT de colegul meu Vasile Mereanu, iar șantajatul e chiar DENUNȚĂTORUL folosit de instituție!” Polițistul spune că urletul „Să n-o dai la nimeni!” se referă la o înregistrare pe care apar capii MAFIEI TRANSPORTATORILOR

„Inculparea mea în acest caz de șantaj este produsul minții colegului meu, ofițerul de poliție Vasile Mereanu, care, de șase ani încoace, de când m-am angajat la Direcție (e foarte…